Ср, 2024-05-01, 23:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 4 » Обамі дали 60 днів на розв'язання війни з Сирією
12:05
Обамі дали 60 днів на розв'язання війни з Сирією
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Члени комітету з закордонних справ Сенату Конгресу США узгодили текст резолюції, яка санкціонує застосування Вашингтоном військової сили проти Сирії. Як пише NEWSru.com, про це повідомила американська преса, зокрема вашингтонська газета Politico та інформаційне агентство AP. Воно посилається на неназваних співробітників апарату комітету.

Резолюцію планується поставити на голосування в сенатському комітеті з іноземних справ вже сьогодні, в середу, зазначає ИТАР-ТАСС. Проте в Сенаті і Палаті представників повного складу голосування по цьому документу може відбутися тільки після того, як в наступний понеділок, 9 вересня, Конгрес відновить роботу після літніх канікул.

Узгодження тексту документа передували слухання, на яких виступили держсекретар США Джон Керрі, голова Пентагону Чак Хейгел і голова Комітету начальників штабів збройних сил генерал Мартін Демпсі.

З текстом резолюції ознайомилися багато великих агентств, включаючи AFP і Reuters. Як вони передають, резолюція насамперед наказує президенту США Бараку Обамі віддати наказ про задіювання військової сили проти Сирії на період 60 днів після схвалення документа Конгресом. Передбачається можливість продовжити цей термін один раз на 30 днів.

Протягом 90 днів військова операція США проти арабської республіки, відповідно до тексту резолюції, повинна закінчитися. Крім того, документ прямо забороняє використовувати в Сирії сухопутні війська США.

Як підкреслює Politico, питання про те, чи вдасться резолюції, якщо її схвалить Комітет у закордонних справах, подолати в Сенаті повного складу процедурне голосування, залишається відкритим. Для того щоб документ розглянули по суті, він має спочатку отримати на процедурному голосуванні підтримку 60 сенаторів.

Демократична партія, що має в Сенаті більшість, вважає, що зможе мобілізувати 45-50 осіб для підтримки резолюції. Однак демократи не впевнені, що зможуть заручитися з цього питання необхідною підтримкою з боку опозиціонерів-республіканців.

Ані лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл (від штату Кентуккі), ані його заступник Джон Корнин (від Техасу) поки що публічно не уточнили, як вони збираються голосувати з цього питання. Відомо також, що багато рядових республіканців у Сенаті не підтримують ідею втручання у внутрішній збройний конфлікт у Сирії.

Передбачається, що в сенатському комітеті з іноземних справ резолюцію серед республіканців твердо підтримують тільки Джон Маккейн (від Аризони) і Боб Коркер (від Теннессі).

На слуханнях у Комітеті демократи Кріс Мерфі (від Коннектикуту), Том Юдолл (від Нью-Мексико) і Ед Маркі (від Массачусетсу) висловлювали сумніви в необхідності розвитку подій за таким сценарієм. Вважається, що вони можуть проголосувати і проти підготовленої резолюції.

США збираються підключити НАТО до військової операції проти Сирії

США розглядають можливість підключення НАТО до своєї потенційної військової операції проти Сирії. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, виступаючи на слуханнях у комітеті з закордонних справ Сенату Конгресу.

На пряме запитання про можливість залучення Північноатлантичного альянсу до американської операції в Сирії в разі її проведення Керрі відповів ствердно. При цьому глава зовнішньополітичного відомства США повідомив, що проведе на вихідних зустріч з європейськими колегами в столиці Литви, на якій будуть розглядатися зокрема питання, пов'язані з можливою участю НАТО в операції проти Сирії.

"Я буду зустрічатися в суботу в Вільнюсі з європейськими міністрами. Я знаю, що цю тему буде порушено. І, оскільки більшість з них (європейських учасників наради) представляють країни, які є учасницями НАТО, у нас пройдуть обговорення (даного питання), коли ми там зберемося", - сказав Керрі.

За його словами, адміністрація США "вивчає всі варіанти" дій довкола сирійської кризи. Проте, "в даний момент йдеться про обмежену операцію" в Сирії, підкреслив держсекретар.

Відповідно до викладеної ним інформації, в даний час 53 країни і міжнародні організації вважають, що в Сирії було використано хімічну зброю, причому 31 держава вважає, що відповідальна за це влада в Дамаску на чолі з президентом Башаром Асадом.

Крім того, приблизно 44 країни сигналізували про готовність підтримати "дії в якійсь формі проти Сирії", якщо підтвердиться, що провина за хімічну атаку, вчинену вночі проти 21 серпня під Дамаском, лежить на владі Сирії, додав шеф американської дипломатії.

Більшість американців проти війни з Сирією - опитування

Американці здебільшого не підтримують планів удару по Сирії. Це підтвердило нове опитування громадської думки, проведене в останні дні за замовленням газети Washington Post і телекомпанії ABC, повідомляє ИТАР-ТАСС. Для влади США його результати виявилися ще більше бентежними, ніж підсумки дослідження іншого телеканалу - NBC, яке проводилося до суботньої заяви президента країни Барака Обами про те, що він вирішив організувати військову операцію проти Сирії за погодженням з Конгресом США.

Під час останнього опитування голоси противників і прихильників такої збройної акції розділилися в співвідношенні 59% до 36%. Проти нападу на Сирію висловилася більшість респондентів з обох провідних партій країни - демократичної і республіканської. Але особливо сильні антивоєнні настрої були серед незалежних американських виборців, чия підтримка нерідко стає вирішальною на виборах. Серед них проти удару по Сирії 66%, за проведення операції - 30%.

Під час опитування NBC напад на САР підтримали 42% респондентів.

Прикметно також, що в перебігу нового дослідження аж 70% американців висловилися проти того, щоб "США і їхні союзники постачали зброю сирійським повстанцям".

Нове опитування було більш представницьким за попереднє: у ньому брали участь понад 1 тис осіб по всій країні. Проводилося з 28 серпня по 1 вересня, а його результати були оприлюднені сьогодні.

За визнанням Білого дому, для підтримки рішення Обами зараз мобілізовано всі агітаційно-пропагандистські ресурси адміністрації. Виходить, що бажаних результатів це поки що не дало. У пресі США критичних відгуків про позицію президента нині, мабуть, більше, ніж позитивних. "Провести через Конгрес резолюцію щодо Сирії, за словами законодавців, буде "надзвичайно важко", - прогнозує Washington Post. "У доводах США на користь удару по Сирії, як стверджують критики, забагато неузгодженості", - промовляє заголовок публікації в Miami Herald.

Як відомо, НАТО 28 серпня фактично дало зелене світло військовій операції проти Дамаска.

"Відповідальні за хімічну атаку повинні відповісти за скоєне", - оголосив генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен за підсумками екстреного засідання ради Альянсу.

Його члени одностайно поклали провину за застосування хімічної зброї в Сирії на режим Башара Асада. Тим самим НАТО, по суті, схвалив проведення військової операції проти Дамаска.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1247 | Додав: adminA | Теги: 60 днів, війни з Сирією, Обамі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ