Сб, 2024-04-20, 09:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 6 » Обрання нового папи можуть віддалити у часі розбіжності між кардиналами
13:43
Обрання нового папи можуть віддалити у часі розбіжності між кардиналами
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Перший день генеральної конгрегації католицьких кардиналів завершився без ухвалення важливих рішень. Однак співбесіди між вищими ієрархами Католицької церкви розкрили певні розбіжності щодо проведення конклаву - закритих виборів Папи Римського.

Як повідомив глава Служби друку Святого Престолу падре Федеріко Ломбарді, в минулий понеділок відбулося два засідання. У Рим з'їхалися 142 ієрарха, 103 з яких у віці до 80 років, що володіють правом голосу. Всього очікується участь 115 кардиналів-вибірників, останні з них мають прибути в папське місто-державу не пізніше 6 березня, передає NEWSru.com.

Поки не зберуться всі учасники майбутнього конклаву, рішення про його початок ухвалюватися не буде, повідомили у Ватикані. Хоча щодо строків єдиної думки серед прелатів немає. Так, німецький кардинал Вальтер Каспер, колишній голова папської ради з християнської єдності, вважає, що поспішати з виборами не варто.

"Щоб познайомитися, потрібен час, вибори Папи не можуть проходити в поспіху", - упевнений він.

Інший кардинал з ФРН, колишній глава німецьких католиків Карл Леманн висловив раніше переконання, що учасникам конклаву навряд чи вдасться в стислі терміни визначити наступника Бенедикта XVI.

При цьому всі кардинали сходяться на думці, що майбутній понтифік повинен бути здатний знайти розв'язання проблем, що стоять перед Римсько-католицькою церквою. Кажуть про "молодого Папу", хоча явних фаворитів за національністю немає.

Як стало відомо з близьких до Ватикану кіл, ієрархи після призначення дати конклаву хочуть провести його в досить стислі терміни, щоб не створювати враження розколу всередині Церкви. Самі кардинали намагаються уникати контактів з журналістами, до того ж їм заборонено будь-які контакти із зовнішнім світом.

Приїжджі прелати розмістилися в "Будинку святої Марфи" - готелі, спеціально побудованому за розпорядженням ще Івана Павла II на території Ватикану.

За інформацією папської ради з комунікацій, для освітлення конклаву і попередніх йому подій акредитовано вже більш як 4,3 тис журналістів зі всього світу.

Колишній папа Бенедикт XVI в одній зі своїх прощальних промов пообіцяв, що буде повністю підкорятися своєму поки ще невідомому наступнику. Після офіційного зречення Бенедикт на вертольоті залишив Рим і вирушив у резиденцію Кастель Гандольфо. Через два-три місяці він повернеться до Ватикану, де буде жити в добровільному самітництві в монастирі.

Бенедикт XVI оголосив про своє зречення від Апостольського престолу на консисторії 11 лютого. Раніше повідомлялося, що головна причина несподіваного рішення Бенедикта XVI залишити посаду глави Римської католицької церкви криється в скандалах навколо Ватикану. За інформацією італійської газети La Repubblica, ще 17 грудня Папа Римський отримав доповідь, в якій йшлося про шантаж вищих сановників Ватикану, викритих у гомосексуалізмі. Вже тоді він вирішив піти на спочинок. Після відходу Бенедикт XVI буде "почесним єпископом Рима".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: кардинали, розбіжності, обрання нового папи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ