Ср, 2024-04-24, 10:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 3 » ОБСЄ прийняла декларацію про нерозповсюдження зброї масового знищення
12:05
ОБСЄ прийняла декларацію про нерозповсюдження зброї масового знищення
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Рада міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила декларацію, внесену на розгляд з ініціативи України, в якій підтверджуються зобов'язання країн-учасниць ОБСЄ щодо роззброєння та зміцнення режимів нерозповсюдження зброї масового знищення. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

17-те засіданні Ради міністрів ОБСЄ відбулося 2 грудня 2009 року у Афінах. Проект Декларації про нерозповсюдження 20 жовтня вніс на розгляд Ради міністр закордонних справ України Петро Порошенко.

Міністри привітали рішення України та низки держав щодо добровільної відмови від запасів ядерної зброї. У цьому контексті глави МЗС підтвердили важливість гарантій безпеки, наданих ядерними державами неядерним державам.

Ініціатива України здобула високу оцінку Європейського Союзу, підкреслюється в повідомленні. Востаннє документ такого змісту та значення був схвалений в рамках ОБСЄ у 1994 році. Схвалення Декларації підтвердило вагому роль України у гарантуванні міжнародної безпеки шляхом роззброєння та нерозповсюдження зброї масового знищення.


Декларація стала важливим внеском ОБСЄ у багатосторонній діалог з найгостріших питань нерозповсюдження і сприятиме успішному проведенню низки ключових міжнародних заходів у цій сфері. Серед них - Саміт з питань ядерної безпеки (квітень 2010 року, м. Вашингтон) та Оглядова конференція Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (травень 2010 року, м. Нью-Йорк), один з головних комітетів якої очолить Україна.

Окремо міністри висловили глибоке занепокоєння неповним виконанням деякими державами резолюцій Ради Безпеки ООН щодо запобігання розповсюдженню зброї масового знищення та засобів її доставки і закликали ці країни забезпечити таке виконання.

ОБСЄ є регіональною організацією безпеки, яка об'єднує 56 держав, і опікується гарантуванням всеосяжної безпеки та розвитком співробітництва на євроатлантичному та євразійському просторах.

23 вересня на загальних дебатах 64-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку президент України Віктор Ющенко заявив про те, що Україна має намір стати членом Ради безпеки Європи у 2016-2017 роках.

Зброя масового знищення - зброя, призначена для нанесення масових втрат або руйнувань на великій площі. Як правило, основні складові зброї масового ураження продовжують завдавати шкоди протягом тривалого часу. ЗМУ деморалізує як війська, так і цивільне населення.

Такі ж наслідки можуть спричинити застосування звичайної зброї або здійснення терористичних атак на екологічно небезпечні об'єкти, таких як АЕС, греблі та гідровузли, хімічні заводи і т. д.

На своєму озброєнні сучасні держави мають такі види зброї масового знищення: хімічна зброя, біологічна та ядерна. Нещодавно, на початку вересня, компанія Boeing і ВВС США успішно здійснили випробування встановленого на борту літака C-130H хімічного лазера, який з повітря уразив автомобіль, що нерухомо стояв на землі.

3 грудня 2008 року Генасамблея ООН ухвалила 54 резолюції, які стосується найрізноманітніших аспектів обмеження і скорочення озброєнь, а також гарантування миру і безпеки.

А 24 вересня цього року Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила резолюцію з питань непоширення зброї та роззброєння. У документі міститься заклик до всіх країн-учасників Договору про непоширення ядерної зброї "повністю виконувати свої зобов'язання за даним договором".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1305 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ