Пт, 2024-04-19, 17:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 5 » Обстріли в зоні АТО посилюються. ВІДЕО
12:23
Обстріли в зоні АТО посилюються. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу бойовики і далі обстрілювали позиції українських військ з різних видів озброєння.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Неподалік Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по наших укріпленнях у Мар’їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному та на шахті "Бутівка". По Красногорівці бойовики вели вогонь з міномета", - йдеться в повідомленні.

На Світлодарській дузі бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів українські позиції в Луганському.

В районі Горлівки обстрілу зі стрілецької зброї і гранатометів зазнали українські укріплення в Троїцькому і Верхньоторецькому.

По опорних пунктах сил АТО в Зайцевому і Майорську крім гранатометів і стрілецької зброї, бойовики знову вели інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 і 120 мм.

Також мінометного обстрілу піддалися українські позиції в Талаківці на Маріупольському напрямку.

Всього протягом минулої доби бойовики 81 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Зазначимо, за минулу добу незаконні збройні формування активізувалися по всій лінії фронту.

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що майже щодня збільшується кількість і інтенсивність обстрілів. Все частіше ворог застосовує важке озброєння. Також він поінформував, що на Донецькому напрямку неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Найскладніша ситуація, за його словами, зберігається в Зайцевому, де у вівторок вчинено серію ворожих обстрілів з використанням 120-мм мінометів. Ще один мінометний обстріл відбувся біля Майорського. Крім того, за словами Лисенка, загострилася обстановка в районі Донецького летовища.

Раніше також повідомлялося, що після закриття пропускного пункту в Зайцевому, бойовики випустили по кількох населених пунктах понад 150 мін, застосовуючи "тактику випаленої землі".

Війська терористів збільшили інтенсивність обстрілів, під Зайцевим був бій - Тимчук

Російсько-терористичні війська збільшили інтенсивність обстрілу позицій сил АТО, в районі селищ Зайцеве і Жованки Донецької області стався бій.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"У зоні АТО спостерігається чергова ескалація конфлікту. Російсько-терористичні війська збільшили інтенсивність обстрілів, використовуючи стрілецьке озброєння, ПТРК, 120-мм міномети, бронетехніку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом доби бойовики "традиційно" обстріляли позиції сил АТО в районі н. п. Піски, Опитне, "Зеніт", шахти "Бутівка", південної та східної околиць Авдіївки, схід Новгородського (там бойовики використовували ББМ - вогонь вівся зі штатного озброєння БТР), північний схід Новоселівки, район Мар`їнки. Обстріл вівся переважно з великокаліберних кулеметів і гранатометів (в основному з АГС-17 і СПГ-9).

"Крім того, відзначалося використання терористами 82-мм і 120-мм мінометів (останні застосовано на північ від Пісок, Опитного, кілька розривів 120-мм мін зафіксували в районі Новгородського). В районі Мар`їнки "працювали" снайпери, снайперський вогонь, а також вогонь з мінометів та гранатометів (82-мм і СПГ-9) вівся з терикону", - пише Тимчук.

"У районі Розсадки – Скелеве противник вів вогонь зі станкових гранатометів. Крім того, дві групи піхоти бойовиків, що засіли в посадках на нейтральній смузі, вели обстріл із стрілецьких озброєнь, РПГ і підствольних гранатометів", - повідомляє він.

Також Тимчук зазначає, що в районі Зайцеве – Жованка фіксувався інтенсивний мінометний вогонь (82120-мм) з боку бойовиків. "Терористи намагалися масованим вогнем витіснити підрозділи українських військ із займаних позицій. В результаті відкриття вогню у відповідь зав`язався бій", - написав він.

Крім того, в районі Гнутове – Талаківка бойовики вели вогонь з мінометів (82-, 120-мм) з боку Комінтернового і Заїченка, двічі противником застосовано мобільні ЗУ-23-2.

У проміжку між Пришибом і Красним Лиманом, по всій смузі Трьохізбенка – Слов`яносербськ спостерігається різка активізація бандформувань. Вогонь з їхнього боку ведеться з гранатометів, стрілецького озброєння, відкривався вогонь із 120-мм мінометів (3 од. вели вогонь по позиціях сил АТО через р. Сіверський Донець), повідомив Тимчук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, обстріли
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ