Сб, 2024-04-20, 11:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 27 » Очільник МЗС Литви: "Росія тестує Європейський Союз"- Frankfurter Allgemeine
12:45
Очільник МЗС Литви: "Росія тестує Європейський Союз"- Frankfurter Allgemeine
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Литви Лінас Антанас Лінкявічус засумнівався в доцільності газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини і звинуватив Росію у використанні енергетичних ресурсів для геополітичного тиску в своєму інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine.

"Ми не висуваємо звинувачень, що, мовляв, Берлін домовляється з Росією через голови поляків і балтійців. Але у проекту на зразок газогону "Північний потік-2" мають бути економічна і політична причини, але їх ми не бачимо, - заявив Лінкявічус. - Навіть багато єврокомісарів сумніваються в економічній доцільності "Північного потоку-2". Так, згідно з доводами міністра, якщо Європа справді розглядає диверсифікацію постачальників природного газу як питання власної безпеки, то вона повинна сказати: "Газопровід ще сильніше збільшує європейську залежність від одного постачальника". Ба більше, проект, як підкреслює Лінкявічус, "шкодить Україні, оскільки вилучає її з транспортного ланцюжка", а сама "Росія використовує свої енергоресурси в першу чергу не як товар, а як засіб геополітичного тиску". "Ми вже неодноразово випробували це на собі", - додає міністр.

"Крім цього, в певному сенсі проект розколює ЄС. Це перевірка того, як відреагують держави Європи", - зазначає Лінкявічус. Зараз у ЄС, як пояснює дипломат, і так звучить "багато голосів, котрі говорять, що Росію не варто дражнити і тоді відносини покращаться, повернеться стабільність і знову можна буде займатися бізнесом". "Але той, хто так вважає, не розуміє, що це тільки сприяє агресії, - підкреслив міністр, нагадавши, що те ж саме було після війни в Грузії в 2008 році. - Тоді ми відповіли, що подія, звичайно ж, не дуже добра, але тепер нам треба відновити діалог і торгівлю. Тим самим ми спровокували їх (росіян - ред.) продовжувати в тому ж дусі".

"Тому те, що тепер відбувається в Україні, сталося зокрема й через нашу поведінку, - міркує Лінкявічус. - Звичайно ж, ми не окупували Криму і не несемо провини за те, що коїть Росія, але частка відповідальності за бездіяльність на нас все ж лежить".

Також глава литовського зовнішньополітичного відомства пояснив логіку нинішнього затишшя на сході України. "Ситуацію заспокоїли спеціально для того, щоб в ЄС стали сильнішими голоси тих, хто каже, що, мовляв, тепер все заспокоїлося і треба користуватися моментом. Це та ж сама логіка, яка працювала вже багато разів. Але якщо ми не залишимося послідовними у своїх діях і вплутаємося в демагогічну гру з тією стороною, прогресу не буде ніколи", - підкреслює Лінкявічус.

Переклад Inopressa.ru  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Росія тестує Європейський Союз, МЗС Литви, Frankfurter Allgemeine
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ