Пт, 2024-04-19, 12:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 3 » Офіційний м'яч українсько-польського турніру "Танго 12"представили у Києві
12:50
Офіційний м'яч українсько-польського турніру "Танго 12"представили у Києві
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Офіційний м'яч Євро-2012 "Танго 12", розроблений компанією "Адідас", презентували перед початком жеребкування фінальної частини чемпіонату в Києві ввечері в п'ятницю. На м'ячі, який представив президент НОК України Сергій Бубка, зображено кольорові лінії, які символізують кольори прапорів приймаючих країн - України та Польщі, а також символіку Євро-2012.

У дизайні "Танго 12" є термоскріплені трикутники панелі для правильної та стабільної траєкторії польоту м'яча. Поверхня кожної панелі допомагає краще контролювати м'яч (для польових гравців) і тримати круглу сферу в руках. Під зовнішньою поверхнею м'яча розташований тканий каркас і нова камера для поліпшеного утримування повітря та зниження поглинання вологи, повідомляє прес-служба УЕФА.

На створення м'яча "Танго 12" пішло два роки. Він пройшов дві серії тестувань: випробування на якість гравцями (проводилося у вісьмох країнах) і тестування в лабораторії. Як зазначено в прес-релізі, розданому журналістам, останні випробування дають змогу зробити висновок, що "Танго 12" відповідає затвердженим стандартам ФІФА для офіційного м'яча.

"Танго 12" є одинадцятим за рахунком офіційним м'ячем, який вироблено для чемпіонатів Європи з футболу УЄФА і яким гратимуть під час матчів Євро-2012. Усі федерації, що беруть участь у чемпіонаті, за півроку до старту Євро-2012 отримають по 30 офіційних м'ячів для тренувань і проведення матчів 5-12 грудня 2011 року.

"Існує безліч важливих факторів, що впливають на розвиток гравців. Якість футбольного м'яча - звичайно, один із них", - зазначив сьогодні головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске, який також прибув до Києва.

Президент Федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр Льона додав: "Це прекрасний м'яч із чудовими ім'ям - Tango. Так називається танець для двох, і я бачу тут чіткий зв'язок із футболом".

Починаючи з наступного тижня, всім асоціаціям, чиї збірні вийшли на Євро-2012, будуть розсилатися по 30 м'ячів Tango 12 для тренувань і матчів. Уперше Tango 12 буде використаний в офіційній міжнародній зустрічі 8 червня 2012 року, коли збірна Польщі проведе у Варшаві матч відкриття Євро-2012.

М'яч "Танго 12" можна придбати в роздрібних магазинах "Адідас" із 3 грудня. Як повідомили в київському магазині фірми, ігровий м'яч коштуватиме - 1290 грн, а сувенірні - 120 грн (міні) та 290 грн.

Для чемпіонатів Європи було вироблено лише три моделі м'яча із серії "Танго": Танго Рівер Плейт (1980 р.), Танго Мундіаль (1984 р.) і Танго Європа (1988 р.). "Танго 12" стане четвертим у цьому списку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: м'яч Євро-2012
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ