Пт, 2024-03-29, 12:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 14 » Офіційно визнала третю стать ВООЗ
00:04
Офіційно визнала третю стать ВООЗ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

третя стать World Health Organization (WHO, ВООЗ) наголосила, що гендерна приналежність не обмежується двома статями. Таким чином лікарів закликають переглянути процес надання допомоги пацієнтам, які не вважають себе ані чоловіками, ані жінками. Медиків просять вплинути на зміни трактування прав людини з огляду на існування третьої статі.  

Не лише жінка і чоловік: розширення поняття гендер

Всесвітня організація охорони здоров’я оновила посібник 2011 року «Інтеграція гендерної проблематики для керівників охорони здоров’я: практичний підхід». Рекомендації в ньому базуються  на основі нових наукових даних і концептуального прогресу щодо статі, здоров’я та розвитку людини. В керівництві також розширюють концепцію інтерсекційності, яка досліджує, як нетипова гендерна приналежність впливає на прояви дискримінації по відношенню до таких людей, що в більшості випадків призводить до погіршення стану їх здоров’я

"Це вихід за рамки бінарних підходів до гендеру та здоров’я. Він покликаний на визнання гендерної та сексуальної різноманітності  або концепції того, що гендерна ідентичність існує в континуумі, що стать не обмежується чоловіком чи жінкою", — кажуть експерти організації.

У посібнику також планують оновити дані щодо основ гендерної рівності, справедливості та прав людини, відштовхуючись від існування третьої статі, і визначити інструменти для подальшої підтримки цих концепцій. Розробники нових норм закликають людей надати свої відгуки про перегляди оновлень і навіть взяти участь у семінарах і пілотних програмах з перевірки їх доцільності. Після чого Всесвітня організація охорони здоров’я опублікує остаточну версію посібника в серпні 2022 року.

Третя стать: контраргументи лікарів

Деякі лікарі з Великої Британії та Австралії розкритикували нові рекомендації ВООЗ, назвавши їх ненауковими, адже організація не надала жодних фактів, які б вказували на існування третьої статі. На думку професорки і експертки з акушерства Університету Ковентрі (Велика Британія) Дженні Гембл, такі рішення суперечать основам біології і може призвести до ігнорування лікарями серйозних захворювань у пацієнтів.

"Біологія є ключовим фактором, що визначає здоров’я та хворобу. Незрозумілість цих основ відкриває двері для цілого ряду проблем, включаючи дуже погану комунікацію щодо здоров’я, а також спотворені дані", — зазначає пані Гембл.

Доктор Карлін Гріббл з кафедри акушерства та гінекології Університету Західного Сіднея акцентувала на тому, що довідник оновлюється згідно з появою додаткових наукових даних щодо гендеру, однак нових наукових доказів того, що існує більше двох статей, наразі немає.

"Швидше, ідея про те, що існує більше двох статей, є постмодерністським, ненауковим припущенням, яке не повинна підтримувати ВООЗ. Такі рішення вже негативно впливають на жінок у світі. До прикладу, служба охорони здоров’я видалила терміни ‘жінка’ зі своїх статей щодо раку матки, раку яєчників і менопаузи. А в деяких країнах жінки втрачають доступ до одностатевих приміщень — туалетів і палат, через розмивання визначення гендеру", — стверджує доктор Гріббл.

Експерти в сфері охорони здоров’я припускають, що одним з можливих варіантів вирішення питання кількості існуючих статей є спрямування уваги на допомогу інтерсекс-людям, які народжуються з біологічними характеристиками двох статей, але з наукової точки зору не вважаються представниками окремого гендеру.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 517 | Додав: admin | Теги: третя стать, гендер, ВООЗ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ