Пт, 2024-04-26, 01:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 6 » Огляд преси, 6 січня. Суд залишив жартівливого, але незадоволеного Луценка святкувати Різдво в СІЗО
16:27
Огляд преси, 6 січня. Суд залишив жартівливого, але незадоволеного Луценка святкувати Різдво в СІЗО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

5 січня Апеляційний суд Києва вирішив долю заарештованого Юрія Луценка - після двогодинного засідання залишив екс-голову МВС під вартою, відхиливши клопотання його адвоката Ігоря Фоміна відпустити на підписку про невиїзд, повідомляє "Сегодня" в статті Ігоря Серова "Луценко ображався на конвой і Юлю".

За годину до початку засідання під стінами суду зібралося близько півтисячі прихильників "Народної самооборони", вони розгорнули транспаранти, українські прапори і скандували "Свободу Юрієві Луценку!". Сім'я Юрія Віталійовича приїхала у повному складі. "Боротимемося, інакше не можна", - сказав нам його брат Сергій. За декілька хвилин до початку засідання дружина екс-міністра Ірина ще жартувала з рідними, розповідаючи про польського даїшника, який штрафував задля показників сам себе, привіталася з Юлією Тимошенко, що прийшла, і зайшла з сином в зал.

Всі троє - Тимошенко, дружина Луценка і його син - розмістилися на одній лаві. Як і на минулому засіданні, Леді Ю. прийшла з дорогим планшетним комп'ютером iPad. Коли суд заслуховував адвоката і прокурора, вона заходила на інформаційні сайти і читала новини про те, що Микола Азаров має намір перемогти кризу в країні до серпня. З самим арештантом Юля перекинулася парою фраз. Мовляв, "Юра, тримайся", і ще щось показувала на своєму iPad. Луценко навіть трохи образився: "На мітингах ви по три години виступаєте, а мені приділили лише пару хвилин!"

Юрій Віталійович, перебуваючи у досить бадьорому настрої, підтвердив те, що він вважає, що заарештований Печерським судом столиці незаконно, і попросив, щоб... міліційний конвой не стояв до нього спинами. "Мені це неприємно. Та і не видно, що в залі відбувається", - сказав Луценко. Суддя попросив конвой стати в півоберта.

Також Луценко, усміхаючись, розповів: "До речі, мою першу повістку з'їла моя собака, яка родом з Донецька".

Дружина Луценка Ірина через ґрати поспілкувалася з чоловіком. Але коли вона відійшла, конвоїри стали щільніше один до одного. Повернувшись, Ірина не змогла пробитися знову до чоловіка, і згарячу стукнула одного з охоронців кулаком в груди. Коли почула вирішення суду, на її очі навернулися сльози; вона обнялася з Тимошенко і з сином покинула будівлю.

- Юра, тримайся, скоро вже ми їх хлопнемо! - Не втрачай часу, пиши все, що з тобою відбувається, і передавай, хай розміщують на Facebook. Це буде ще один захист для тебе, - передає пораду леді Ю "Газета по-киевски" в матеріалі Андрія Ткача "Клітка Луценка": всередині та довкола".

- Я написав тут дві сторінки спогадів, але у мене забрали коридорні. Сказали: не положено! У нас там свій Facebook - тюремна пошта, маляви ходять між камерами, - відповідав Луценко.

Дружина екс-міністра повідомила, що Юлія Тимошенко пообіцяла піднімати міжнародну громадськість, пропонувала також юридичний супровід. Ніхто з "регіоналів" допомоги не пропонував. А з приводу реакції Віктора Ющенка на арешт Луценка, Ірина повідомила:

- Реакція Ющенка типова для нього - моя хата з краю. Складається враження, що ця хата далеко за межами України. Ця людина просто промовчала. Він фактично зрадив мого чоловіка, який давав йому владу в руки.

"Факты и комментарии" в статті "Юрій Луценко: "У нас на Лук'янівці вже можна проводити засідання Кабінету міністрів" передають, що Луценко розповів, що у нього відібрали годинник і всі записи, які він вів у СІЗО. А телевізор у камері не показує "5 канал" і "Канал 24", тому що там в кутку екрану є годинник, а охорона вважає, що з його допомогою в'язні можуть домовитися про втечу.

У сусідньому залі засідань на два місяці було продовжено термін утримання під вартою ще одному екс-чиновникові уряду Тимошенко - колишньому головному митникові України Анатолію Макаренку, який в даний час, перебуваючи в ув'язненні, знайомиться з матеріалами кримінальної справи.

"Газете по-киевски" Луценко також розповів:

- Мене взагалі скоро як новорічну ялинку обчіпляють різними маразматичними справами. Ось вам приклад: прокурор перед Новим роком відновлює досудове слідство, чим позбавляє мене можливості читати матеріали, і в той же час мене заарештовують за те, що я справу не читаю.

Екс-голова МВС пов'язує свій арешт не тільки з терором проти нього самого - "це не принципово в масштабах країни, це спроби встановити атмосферу тотального страху для всіх інакодумців".

Едуард Багіров, голова Громадської ради МВС, теж прокоментував ситуацію:

- В Україні декілька десятків тисяч громадян утримуються в слідчих ізоляторах і запевняю вас, кожен з них звертався до суду з проханням вийти під підписку про невиїзд. І вже багато років, і в більшості випадків суд залишає людей за ґратами. Справа Луценка стала резонансною, але з погляду статистики вона нічим не виділяється (політичні мотиви не зачіпаємо). До речі, коли він був головою МВС, до нього зверталися тисячі громадян з аналогічним проханням, і, як правило, його підлеглі відмовляли їм, і навіть виступали в суді з аргументами про необхідність утримання під вартою. Що посієш, те й пожнеш.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ