Нд, 2024-05-05, 05:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 30 » Оксана Макар "невчасно померла": земляки готуються до похорону і протестують
09:45
Оксана Макар "невчасно померла": земляки готуються до похорону і протестують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У білій весільній сукні в рідному містечку Луч на Миколаївщині поховають Оксану Макар. Дівчину, з якої 8 березня познущалися чоловіки, вберуть так, як одягають в останню путь незаміжніх дівчат.

Миколаїв - місто, у якому сталися вже відомі на всю країну жахіття - сьогодні знову вийшов на акцію протесту. Миколаївці, що зібралися під стінами обласного управління міліції, повісили собі на груди плакати з намальованими очима. Тим самим, кажуть, нагадують і нагадуватимуть правоохоронцям, що за розслідуванням злочину пильно стежать.

"Ми не не знаємо, що буде завтра. І тому всі, хто до цього причетний, має відповідати і звітувати про це. Тому що громадськість слідкує за ними", - говорить учасниця мітингу.

Мешканці обласного центру, ті небайдужі, хто привернув увагу до розслідування справи Оксани Макар, хто розпочав збір коштів на її порятунок, планують проводжати дівчину і в останню путь. До рідного містечка загиблої збираються сотні людей.

Про смерть Оксани її бабуся дізналася з ранкових новин. Про своє горе ділиться неохоче, переповідає, як готуватиметься до похорону. "Я зараз нічого не знаю. На завтра ніби обіцяють її привезти. Мені треба йти могилу копати, нема нічого, ні машини, нічого", - каже бабуся загиблої. Дідусь Оксани Макар із журналістами не спілкується.

Чоловікові зле, - неохоче розповідає його нинішня дружина. Жінка тікає від камери. "Сорок років проробить у школі, тут всі нерви оставить, а тепер ще таке горе, - говорить про чоловіка. - Як ви думаєте, засмучений чи ні?"

Містечко Луч, де народилася та останні роки жила Оксана Макар, оплакує дівчину. Добрі слова перемежовують згадки про те, як і хто виховував дитину. Продавчиня місцевої крамниці Тетяна Інгул каже, що Оксана була непоганою дівчиною.

"Жалко дитину, що так познущалися з неї. Що так склалася доля, а така дівчина непогана була". "Вона непогана була дівчина, добра, - додає сусідка Надія Шульга. - Нікому тут поганого не зробила".

Односельчанин Руслан Суперсон зауважує, що вихаванням Оксани ніхто не займався: "Вихованням практично ніхто не займався. Моя матір їй особисто давала речі, наші іграшки, жаліли її всі". А односельчанка Наталя Галієва узагалі не добирає слів, і каже, що в тому, що сталося, винні, насамперед, батьки. "Вони що, дивилися за нею? - обурюється Наталя. - Мама вічно в тюрмі. А баба що? До третього класу, а потім в інтернат її забрали".

Оксану поховають у суботу. У місцевому кафе її родичі вже замовили поминальний обід. "Уже домовились, - розповідає бармен Наталя Данилова. - Звичайний борщ, звичайне друге, все, як належить".

Зазначимо, 29 березня Макар померла в Донецькому опіковому центрі о 7:30 через зупинку серця, яку викликала сильна кровотеча з легень. Троє молодих хлопців зґвалтували, душили і намагалися спалити 19-річну Оксану. За 19 днів після трагедії дівчина перенесла 5 операцій, їй ампутували руку, накладали "штучну шкіру" замість обпаленої. Молодиків, яких звинувачують у зґвалтуванні, заарештовано.

Дружина миколаївського садиста каже, що в СІЗО її чоловіка побили, і жалкує, що Макар невчасно померла

Дружина Євгенія Краснощока, головного підозрюваного у знущаннях над Оксаною Макар, стверджує, що в СІЗО її чоловіка побили так, що він потрапив до реанімації. Але в міліції їй цю інформацію спростували.

Про смерть Оксани Макар вона дізналася вчора зранку. "Як людину мені її дуже шкода. Але скажу так: вона невчасно померла", - сказала Інга.

"Чому так кажу? Тому що в мого чоловіка зараз немає захисту і на нього можуть повісити ще купу собак. Я впевнена, на нього і так вішають багато того, чого він не робив ...", - розповіла вона.

Жінка, яка зараз сама ростить маленьку дитину, каже, що змушена періодично виїжджати з міста, оскільки біля дверей її квартири з'являються записки з погрозами розправи.

Мати Оксани Макар купить доньці пам'ятник та дасть гроші на лікування іншої жертви насильства

Мати померлої напередодні Оксани Макар Тетяна Суровицька запевняє, що не збирається вкорочувати собі віку, повідомляє "Сегодня".

"Вона неправильно зробила, вона не повинна була вмирати! Їй же залишилося зовсім трохи, щоб видертися", - поскражилася жінка.

Щоб придбати труну, Тетяну супроводжував медик з опікового центру Донецька, бо там лікарі хвилювалися за стан матері Оксани.

Але, як сказала сама Тетяна, вона не потребує медичної допомоги. "Я до суїцидів не схильна. А за свою дочку помщуся! Ця мета у мене стоїть з першої секунди, коли дізналася про те, що нелюди зробили з донькою. А після її смерті тим більше!", - запевнила вона.

Також Суровицька розповіла про долю фінансів, зібраних для лікування жертви садистів.

"Зараз всі переживають про гроші, які люди жертвували на лікування Оксани. Не переживайте. Я куплю Оксані найкрасивіший пам'ятник. Ще передам гроші на лікування Олександри Попової", - пообіцяла мати померлої.

Нагадаємо, Олександру Попову 10 березня о 1.40 було доставлено до лікарні з очевидними ознаками побиття та насильства. Начальник Миколаївського міського управління УМВС Микола Свєточев заявив, що зґвалтування в цій історії не було.

Пізніше медики повідомили, що у 18-річної Олександри Попової, яку жорстоко побили і кинули голою серед ночі в парку в Миколаєві, відмирають клітини головного мозку.

Фонд Ахметова взяв під свою опіку Олександру Попову, яку побили до стану коми

Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" повністю забезпечить лікування і реабілітацію Олександри Попової - ще однієї жертви насильства в Миколаєві, повідомляє УНІАН з посиланням на директора Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" Анатолія Заболотного.

За його словами, на позачерговій експертній нараді фонду Ахметова було ухвалено рішення про надання допомоги на тривале лікування Попової, яка перебуває на лікуванні з тяжкими травмами у відділення реанімації лікарні швидкої допомоги Миколаєва.

"Хочу запевнити, що фонд повністю бере на себе всі витрати, пов'язані з лікуванням і реабілітацією Саші. Ми забезпечимо лікування у Миколаївській лікарні, а також реабілітацію, якщо знадобиться, в інших медичних установах. Від завтрашнього дня гроші вже надійдуть у лікарню швидкої допомоги. Раніше фонд вже перерахував 21 тис грн. на медикаменти для Олександри", - підкреслив Заболотний.

Він також додав, що допомога надається к рамках програми "Адресна допомога" фонду Ріната Ахметова. "Ми допомагаємо адресно, тим людям, які потрапили у скрутні життєві ситуації. У першу чергу допомога надається дітям для забезпечення дорогих і важких курсів лікування", - поінформував Заболотний.

Мітингувальників захисників "миколаївської жертви" стало значно менше

На відміну від акцій протесту 15 березня, на які вийшло кілька тисяч людей, на мітинг, зібраний 29 березня близько УМВС в Миколаївській області, зібрав трохи більше двох десятків протестувальників. Акцію організувала Всеукраїнська непартійна ініціатива "Громада проти беззаконня", повідомляє "Новости N".

На мітингу активісти зажадали вибачення від начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка нібито за те, що той назвав Оксану Макар "бомжихою". Також було сказано, що правоохоронці не виконують їх вимоги, відмовляючись тижні звітувати перед ініціативною групою про просування "справи Макар".

Потім миколаївські активісти перейшли в "Каштановий сквер", де вшанували пам'ять Оксани Макар хвилиною мовчання. Після цього, поки головна активістка Євгенія Матейчук давала інтерв'ю, член ініціативи "Громада проти беззаконня" Денис Плішко став перераховувати події які, на думку активістів, не повинні залишитися безкарними.

Наприклад, резонансне ДТП на Закарпатті, в якій дочка депутата місцевої облради за кермом джипа збила насмерть байкера; зґвалтування в Умані групою хлопців, серед яких син депутата, 19-річної дівчини.

Великого інтересу у городян акція не викликала, і ряди мітингувальників швидко почали рідшати - до кінця заходу їхня чисельність скоротилася приблизно вдвічі.

Заради пам'яті Оксани Макар "регіонали" і "опозиціонери" провели спільну акцію

Вчора, близько 16.00, група молодих "регіоналів" під керівництвом Дмитра Маломужа та Віталія Васильєва провела біля будівлі Миколаївської ОДА акцію під назвою "Поминальна свічка" - на згадку про померлу Оксану Макар.

Молодь запалила свічки і вишикувалася в кілька рядів на сходинках обласної державної адміністрації.

Дізнавшись, що "регіонали" не подавали заявку на проведення своєї акції, співробітники міліції запросили Дмитра Маломужа в сторонку - для складання адмінпротоколу.

В результаті, враховуючи привід, за яким зібралися молоді люди (а, може бути, і те, що Дмитро Маломуж є главою молодіжної колегії при самому голові ОДА) співробітники міліції складати протокол не стали - обмежилися попередженням.

Дивно, але до лав "регіоналів" зі свічками затесалися представник "Фронту Змін" Олександр Максименко, "рухівець" Малицький і навіть чоловік, який традиційно приймає участь в акціях ВО "Свобода".

Як пояснив кореспонденту "Новин-N" представник молодих "яценюківців" Максименко, сьогодні вони планували провести перед ОДА мітинг "опозиції", з врученням символічної "червоної картки" президенту Януковичу. Однак в останній момент акцію скасували - у зв'язку зі смертю Оксани Макар.

Максименко припустив, що молоді "регіонали", мабуть, вирішили "позичити" площу, щоб не дати на ній пікетувати "опозиціонерам".

На питання, чому акція в пам'ять про Оксану Макар так підозріло співпала за часом з акцією, яку хотіли провести "опозиціонери", Маломуж відповів подивом: про заплановану акцію "опозиції" він навіть не знав, а вийшли вони експромтом, для того, щоб вшанувати хвилиною мовчання пам'ять Оксани Макар.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Оксана Макар невчасно померла, протестують, похорону
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ