Пт, 2024-04-19, 12:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 2 » Окупанти намагаються потіснити сили АТО. ВІДЕО
12:35
Окупанти намагаються потіснити сили АТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Російсько-терористичні війська на Донбасі, як і раніше, грубо порушують мирні Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військ і цивільні об'єкти, зокрема з використанням артилерії і важкого піхотного озброєння. На окремих ділянках бойовики і російські найманці намагаються атакувати передові позиції українських військ. Основна активність супротивника проявляється на Донецькому напрямку, повідомляє sprotyv.info.

Зокрема, протягом останньої доби із застосуванням артилерії і важкого піхотного озброєння були обстріляні позиції українських військ у районі н.п. Авдіївка. Також ударів противника зазнали позиції українських військ в районі н.п. Красногорівка, Дослідне, Тоненьке.

На ділянці від н.п. Красногорівка до району на південний захід від н.п. Горлівка, разом з обстрілами із застосуванням ствольної і реактивної артилерії, відзначаються спроби терористів витіснити українські війська з їхніх позицій шляхом проведення наступальних дій. На даний момент ці спроби зупиняються українськими військами, але противник далі нарощує свої сили і засоби в зазначеному районі.

Розгорнуті на цьому напрямі формування російсько-терористичних військ (тактична група з 500 осіб у районі н.п. Ясинувата, і резервні формування, що діють з Куйбишевського і Київського районів Донецька загальною кількістю до 2000 осіб) отримують підкріплення і техніку. В цьому районі зафіксовано дію чотирьох бронегруп терористів, за підтримки зафіксованих раніше трьох артилерійських груп. Загальна кількість танків, зосереджених противником на цій порівняно вузькій ділянці, перевищила 25 одиниць, зафіксовано також кілька десятків ББМ (не менш ніж 50 од.).

Також противник не припиняє активно відновлювати боєздатність своїх формувань та проводити їхнє перегрупування. Зафіксовано переміщення з району н.п. Єнакієве у напрямку н.п. Ясинувата бронегрупи терористів (6 танків, 11 ББМ, 6 установок РСЗВ).

У районі Дебальцевого (Світлодарськ, Попасна, Троїцьке) терористи двічі протягом минулої доби застосовували 120-мм міномети, намагаючись завдати вогневого ураження підрозділам українських військ.

У районі Луганська і північніше даного населеного пункту зосереджене угруповання російсько-терористичних військ загальною чисельністю до 1500 осіб, яке інтенсивно нагромаджує матеріально-технічні ресурси і проводить активну бойову підготовку на облаштованому на одній з околиць міста полігоні.

За добу зафіксовано переміщення в район Алчевськ - Стаханов - Первомайськ близько 40 транспортних одиниць як конвоїв постачання. Конвої доставляють в основному артилерійські боєприпаси для артилерійських підрозділів бойовиків, зосереджених в районі н.п. Брянка і Стаханов.

У напрямку на Донецьк через Сніжне - Шахтарськ пройшло два конвої (перший - 12 критих армійських вантажівок, другий - 26 транспортних одиниць, включаючи тягачі МТ-ЛБ і БТС-4, а також інженерну техніку (машини розгородження, спеціалізованау землерийну техніку).

На приморському напрямку, в районі Новоазовська і на північ від цього населеного пункту, триває зосередження ударної тактичної групи російсько-терористичних військ (550-600 російських найманців і військовослужбовців РФ, до 20 танків, 33 ББМ, 28 гармат ствольної артилерії, 16 установок РСЗВ).

Перед зазначеною групою зосереджені дрібні тактичні групи донецьких бойовиків (в основному до взводу, але зафіксовано кілька формувань чисельністю до роти, ці формування мають невелику кількість важкої бронетехніки і виконують функцію "легкої піхоти" у складі "приморської" тактичної групи російсько-терористичних військ).

У цьому районі, південніше траси на Маріуполь, за Саханкою, противник далі вдосконалює свою оборону - обладнуються взводні і ротні опорні пункти, вельми активно встановлюються мінно-вибухові загородження, ведеться низка інших заходів. Крім того, терористи не припиняють завдавати ударів у районі н.п. Широкине, Октябрь, Заїченко.

Нагадаємо, 26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

Експерти групи "ІС" повідомили, що російсько-терористичними військами було відведено лише близько 10-15% озброєнь. Причому відведення озброєнь терористами проводиться не на обумовленій мінськими домовленостями відстані, а з тим розрахунком, щоб повернути їх на вихідні позиції протягом 30-40 хвилин.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на Маріупольському, Артемівському і Луганському напрямках".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: окупанти, потіснити сили АТО. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ