Пт, 2024-03-29, 13:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 27 » Окупанти посилюють снайперський вогонь. ВІДЕО
15:41
Окупанти посилюють снайперський вогонь. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Жоден український військовослужбовець не загинув, проте 14 були поранені за минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 14 військовослужбовців зазнали поранень. Це сталося внаслідок ворожих обстрілів на донецькому напрямку, а також через підрив нашого БТР-80 на протитанковій міні у Старогнатівці", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

На луганському напрямку противник порушив режим тиші лише один раз - у Станиці Луганській.

Ситуація залишається незмінною на донецькому напрямку. Протягом доби активні бойові дії велися в Зайцевому, Авдіївці і на двох позиціях по периметру донецького аеропорту (Опитне, позиція шахти "Бутівка"). Загалом за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 12 - із застосуванням мінометів.

На маріупольському напрямку обстановка дещо спокійніша - вчора там вчинено 14 ворожих обстрілів, зокрема шість мінометних. Противник порушує режим тиші по всьому фронту, проте найбільша кількість обстрілів відбулася в Красногорівці, в Докучаєвську та Широкиному.

Лисенко також розповів, що сьогодні вранці бойовики збили БПЛА місії ОБСЄ. Це сталося на південно-західній околиці Горлівки.

Крім того, за добу в зоні АТО знищено чотирьох бойовиків та 11 поранено.

"Втрати противника: четверо загиблих та 11 поранених бойовиків зі складу одразу трьох загонів бандформування "ДНР", - сказав Лисенко.

Українська розвідка відзначає активне переміщення снайперських груп бойовиків на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони відзначає активну діяльність снайперських груп бойовиків на сході України, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день відзначається активне застосування противником снайперських груп, кількість яких значно збільшилася за останній час. Починаючи з середини травня, найбільш інтенсивний снайперський вогонь ведеться на донецькому і маріупольському напрямках", - повідомив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, згідно з даними військової розвідки, в кожній частині 1-го і 2-го армійських корпусів РФ сформовані снайперські підрозділи чисельністю близько 30 військовослужбовців.

"Підготовку снайперів здійснюють російські інструктори в навчальних центрах Іловайська і Луганська на території України, а також на полігонах "Кадамовський" і "Кузьмінський" Ростовської області", - повідомив Скібіцький.

Він також підкреслив, що українській стороні відомі прізвища інструкторів, які здійснюють підготовку.

Скібіцький зазначив, що Росія продовжує порушувати Мінські угоди і постачає важку техніку і озброєння на схід України.

"Протягом останнього тижня розвідувальними органами України виявлено 28 фактів порушень Мінських домовленостей, що стосується відведення техніки і важкого озброєння. Причому найбільшу загрозу становить повернення на лінію зіткнення реактивних систем залпового вогню. Зокрема, зафіксовано 28 одиниць РСЗО "Град" у районах населених пунктів Амвросіївка, Донецьк, Макіївка, Красний Луч, Ясинувата", - повідомив Скібіцький.

Він підкреслив, що в порушення Мінських угод тривають постачання з території Росії важкого озброєння. "Так, 26 травня зафіксовано прибуття в Донецьк 10 танків і самохідних артилерійських установок", - повідомив Скібіцький.

За його словами, дана інформація передана спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Зазначимо, ситуація в зоні проведення АТО минулої ночі загострилася. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook. Лише за минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь по українських військових.

"З настанням сутінок бойовики активно обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки та Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-мм мінометів. А ближче до опівночі бандити вдарили по наших укріпленнях на тій ділянці лінії розмежування з мінометів калібру 120 мм", - наголошується в повідомленні.

Раніше двоє військовослужбовців Збройних сил України потрапили в полон на Донецькому напрямку, тепер їх утримують в окупованому Донецьку. Крім того, двоє українських військових були поранені за минулу добу в результаті бойових дій з боку бойовиків в зоні АТО, загиблих немає.

У свою чергу розвідка повідомляє, що російські військовослужбовці далі зазнають втрат на Донбасі. Так, у четвер, 24-25 травня в морг Донецької обласної клінічної лікарні Калініна доставлено сімох загиблих, у Донецьку клінічну лікарню №6 - дев'ятьох поранених російських військовослужбовців, а в Донецьку клінічну лікарню №14 - сімох поранених військовослужбовців, які намагалися атакувати підрозділи АТО на Донецькому напрямку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: окупанти, снайперський вогонь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ