Пт, 2024-04-26, 04:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 17 » Онищенко насилу дозволив двом сирзаводам України годувати РФ своїми сирами
10:31
Онищенко насилу дозволив двом сирзаводам України годувати РФ своїми сирами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Два українських заводи - "Гадячсир" і "Прометей" - отримали дозвіл відновити постачання сиру в РФ за підсумками лабораторних тестів, які провів Росспоживнагляд, повідомив у четвер глава відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, санітарна служба завершила експертизу 14 зразків партій сиру з заводів "Гадячсир" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

"Три із семи зразків партій із заводу "Прометей" нас не задовольнили. Ми не дамо дозволу на ввезення до Росії. Це приблизно 39 тонн. На решту 11 партій - чотири з заводу "Прометей" і сім з заводу "Гадячсир" - видано дозвіл на реалізацію", цитує "Інтерфакс-Україна".

"Нехай везуть", - відповів Онищенко на запитання про те, коли почнеться постачання з заводів "Гадячсир" і "Прометей".

"Усі зразки сирів з цих двох підприємств, яких ми пускаємо в Росію, пройшли по нижній планці допуску, перш за все по жирокислотному складу. Ми попереджаємо тих, хто буде ввозити, що нагляд і за наступними партіями буде тривати", - сказав Онищенко.

Претензії до жирокислотного складу українського сиру "свідчать, що технологія виробництва ще не налагоджена", повідомив Онищенко.

"Певну роль можуть грати корми, які використовуються для дійного стада. Необхідно не тільки налагоджувати технологію, а й стежити за корекцією кормових добавок, що використовуються в тваринництві, щоб молочна сировина за стартовими позиціями відповідало російським вимогам", - заявив Онищенко.

Голова Росспоживнагляду сказав, що його фахівці проводять лабораторні дослідження зразків продукції ще двох українських заводів - "Дубномолоко" та "Пирятинський сирзавод", які також збираються постачати продукцію до РФ.

Раніше Росспоживнагляд заявив, що може дозволити після лабораторного контролю постачання сиру в РФ з чотирьох українських заводів - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко". "Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо вирішувати (поставки)" - заявив раніше Онищенко.

26 квітня Онищенко заявив, що постачання українського сиру на російський ринок не відновлено з вини України. "До цього моменту українська сторона не виконала домовленостей і умов, за яких Росія повинна була дозволити ввезення - не представлені на лабораторні дослідження партії (сиру), які підуть до нас. Вони нічого не представили, хоча це була основна умова пропуску на територію Російської Федерації", - заявив глава Росспоживнагляду.

17 квітня в Москві Онищенко провів переговори з головою міністерства економічного розвитку і торгівлі України Порошенком, і було вирішено зняти ембарго на поставки сиру з трьох українських підприємств. Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

"Контроль кожної партії. Якщо ми там не знаходимо наявність рослинних олій, інші витрати технологічного процесу, то, будь ласка, везіть. Але якщо ми знайдемо, принцип один - хто не сховався, я не винен", - сказав тоді журналістам Онищенко.

З 7 лютого російська сторона наклала заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію

"Всього на території Росії припинена реалізація 32 тонн сиру", - повідомив глава Росспоживнагляду в березні. За його словами, ще понад 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.

27 лютого Онищенко сказав, що Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 880 | Додав: abel | Теги: Гадячсир, Прометей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ