Пт, 2024-04-19, 11:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ООН: у Сирії посилюються бої та голод
15:18
ООН: у Сирії посилюються бої та голод
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Бої в сирійському Алеппо за останні кілька днів значно інтенсифікувалися, повідомляє ООН. Представниця місії спостерігачів ООН в Сирії Сьюзан Гоше сказала, що у бойовиків опозиції є важке озброєння, зокрема захоплені в урядових військ танки. Вона закликала обидві сторони до стриманості, нагадавши про необхідність відрізняти мирних жителів від бійців у цьому конфлікті, передає BBC Russian.

Тим часом надходять повідомлення про те, що в передмісті Дамаска урядові сили вбили 35 осіб, більшість з яких були мирними жителями. Вони стали жертвами обстрілу урядовими військами одного sз селищ, розташованого на північний захід від сирійської столиці, повідомляє агентство Reuters з посиланням на очевидців.

Судячи за повідомленнями, що надходять з Алеппо, повстанці наразі контролюють більшу частину території міста, незважаючи на заяви Дамаска про те, що опозиція зазнає великих втрат. Сирійські правозахисники повідомляють, що в середу в Сирії загинули 135 осіб, тоді як місцеві координаційні комітети опозиції повідомляють про загибель 170 осіб.

"Протягом останніх 72 годин ми спостерігаємо значне зростання насильства. Наші спостерігачі повідомляють про запеклі перестрілки", - повідомила Гоше. "Вони (спостерігачі) також повідомляють про використання ґвинтокрилів, танків, важких озброєнь і артилерії. Вчора ми вперше побачили, що обстріл ведеться з повітря", - сказала Гоше.

Три мільйони сирійців потребують гуманітарної допомоги, гостро бракує продовольства, зерна, худоби, йдеться в дослідженні, проведеному Продовольчої і сільськогосподарської організацією ООН. Через бої більше як 1,5 млн людей потребують термінової допомоги на найближчі 3-6 місяців.

За даними дослідження, значна частка сирійців у сільських районах країни не може займатися фермерським господарством через бої і тривалу посуху. Багатьом фермерам довелося залишити це заняття через дефіцит робочої сили, зростання цін на паливо і брак води.

Раніше в Інтернеті було опубліковано відео, на якому було показано публічну страту чотирьох осіб, влаштовану повстанцями. За останні кілька тижнів понад 200 тисяч осіб залишили Алеппо, де тривають бої між урядовими військами і бойовиками за контроль над містом.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Жертвами збройного протистояння стали понад 17 тисяч осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: ООН, бої та голод, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ