Вт, 2024-04-23, 15:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 27 » Опитування - близько половини населення України підтримує вступ до ЄС і НАТО
12:01
Опитування - близько половини населення України підтримує вступ до ЄС і НАТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько половини населення України підтримує вступ країни в Євросоюз, головним зовнішньополітичним пріоритетом називають відносини з країнами ЄС майже 46% українців.

Як свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова, 49,7% респондентів, відповідаючи на запитання "Чи треба Україні вступити в Європейський Союз?" дають позитивну відповідь, 35,3% - негативну. Якщо на заході і в центрі України більшість респондентів підтримує вступ до ЄС (відповідно 77,4% і 55,8%), то на сході, Донбасі і півдні більше тих, хто виступає проти вступу (57,6%, 52,8% і 44%).

Найчастіше (45,8%) українці визначають головним зовнішньополітичним пріоритетом відносини з країнами ЄС, 12,6% респондентів вважають пріоритетними контакти з Росією, а 6,9% - з іншими країнами СНД.

Відповідаючи на запитання "Наскільки для вас важливе запровадження безвізового режиму з країнами ЄС?", 19,2% респондентів дали відповідь "дуже важливе", 25,7% - "радше важливе", 22,3% - "мало важливе" і 26,7% - " зовсім не важливе".

6,5% опитаних вважають, що Україна отримає безвізовий режим з країнами ЄС до кінця 2016 року, 15,4% - в 2017 році, 29,7% - пізніше 2017 року, а 19,6% - ніколи. Тих, хто вважає, що Україна ніколи не отримає безвізовий режим з країнами ЄС, найбільше на сході країни (39,4% опитаних).

Що стосується виходу України з СНД, то відсоток прибічників - 36,6%, супротивників - 43,8%.

Відсоток прибічників запровадження візового режиму з Росією - 29% респондентів, а відсоток супротивників - 52,1%. Крім того, понад половина (55%) громадян України виступає проти розриву дипломатичних відносин України з Росією, підтримують цю ідею 24,8%.

Відносна більшість респондентів (48,5%) виступає проти заборони ввезення для продажу на території України будь-яких товарів, вироблених у Росії, за таку заборону виступають 33,6% опитаних.

50,6% опитаних підтримують ідею націоналізації нерухомості та підприємств, що є на території України й належать російському бізнесу, близькому до керівництва Росії, проти цього виступають 26,1% українців.

Соцдослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 9 до 14 вересня поточного року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України (118 населених пунктів), за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Вступ до НАТО підтримує відносна більшість українців

У разі проведення в Україні референдуму про вступ до НАТО за вступ мають намір проголосувати 44,3% опитаних, проти - 38,1%, свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова, проведеного 9-14 вересня 2016 року.

При цьому в західному регіоні за вступ до НАТО проголосували б 75,6% респондентів, проти - 10,4%, в центральному - 51,2% і 28,1% відповідно, в південному - 24,1% і 48,1%, в східному - 19% і 70,1%, на Донбасі (підконтрольна влада частини Донецької і Луганської областей) - за 31% і проти 52% відповідно.

Як зазначено в результатах дослідження, у віковій групі 18-29 років прибічників вступу в НАТО значно більше, ніж супротивників (49,6% і 32,1%), в усіх інших вікових групах частини прибічників і супротивників вступу в НАТО статистично значно не відрізняються.

За відновлення позаблокового статусу України виступає 32,8% опитаних, проти - 38,4%. Прибічники позаблокового статусу становлять більшість у східному регіоні, відносну більшість - у південному, супротивники - більшість у західному і відносну більшість - у центральному регіонах. На Донбасі частини прибічників і супротивників позаблокового статусу приблизно рівні.

Створення єдиної союзної держави у складі України, РФ і Бєларусі на рівноправній основі підтримують 18,3% опитаних, не підтримують - 69,1%. Не підтримує цю ідею абсолютна більшість жителів західного, центрального регіонів і Донбасу, а також відносна більшість жителів східного регіону. У південному регіоні частини тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує цю ідею, приблизно рівні.

Під час дослідження було опитано 2 тис. 18 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Опитування проводилося в 118 населених пунктах (67 - міських і 51 - сільських). Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

У січні повідомлялось, що 70% жителів України проголосували б за долучення України до Європейського Союзу і 30% - проти, якби референдум з цього питання проводився у грудні минулого року. За даними опитування, якби референдум з питання, чи долучатися Україні до ЄС проводився у грудні, 53% жителів України проголосували б "за", 23% - проти, і решта 24% - не визначилися, або не брали б участі у голосуванні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: вступ до ЄС і НАТО, близько половини населення України, Опитування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ