Пт, 2024-03-29, 12:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Опитування: за 20 років Україна так і не стала незалежною, а політичні репресії продовжуються
21:32
Опитування: за 20 років Україна так і не стала незалежною, а політичні репресії продовжуються
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

62,8% громадян і зараз би проголосували за незалежність України на відповідному референдумі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 10 по 17 серпня 2011 року.

- В Україні напівдемократія-напівдиктатура, вважають громадяни

Водночас 18,3% відповіли, що не підтримали б проголошення незалежності, 9,5% не брали б у ньому участі, 9,4% не змогли відповісти на дане запитання.

Лише 19,3% опитаних Центром Разумкова вважають День незалежності "дійсно великим святом", тоді як 48,2% - "звичайним святом, як і інші офіційні свята".

25,8% українців назвали День незалежності "не святом, а звичайним вихідним днем", 5,1% вважають, що цей день повинен бути робочим, а 1,7% не змогли відповісти на запитання.

45,2% опитаних зазначили, що їхня родина "більше виграла" від проголошення незалежності, 45,2% - що "більше втратила", 31,6% не змогли відповісти на запитання.

Водночас 49,8% громадян не вважають Україну дійсно незалежною державою зараз, через 20 років після проголошення незалежності.

37,4% вважають її дійсно незалежною, 12,8% не змогли відповісти на дане запитання.

Дослідження проведене з 10 по 17 серпня 2011 року. Було опитано 2007 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Водночас, згідно з опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології, 52% українців підтримали б проголошення Акту про незалежність України.

Проти акту про незалежність виступили б 25%. Не взяли б участі у референдумі щодо проголошення незалежності 11%. Не змогли дати певної відповіді на питання 12%.

"Отриманий розподіл відповідей статистично не відрізняється від відповідей на аналогічне питання отриманих КМІС у жовтні 2006 року", - йдеться у повідомленні.

Опитування проводилося протягом 10-20 червня методом інтерв'ю. Опитано 2040 респондентів віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, напередодні 20-ї річниці Незалежності України опубліковані результати нашої країни в рейтингах міжнародних організацій у різних сферах життя.

Додамо також, що За 20 років незалежності України ситуація в країні погіршилася у всіх основних напрямках життя, за винятком можливості вільно вибирати місце проживання, також і за кордоном .

Багато українців впевнені, що команда Януковича займається політичними репресіями

Майже половина українців вважають, що діюча влада вдається до політичних репресій.

Так 48,0% опитаних вважають, що діюча влада вдається до політичних репресій, протилежної думки дотримуються трохи більше чверті громадян (27,9%). Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

На питання, чому проти лідерів опозиції порушують справи, а проти представників влади ні, опитані відповіли так:

- представники колишньої влади порушували закон, а представники нинішньої влади не порушують його - 6,3%; - кримінальні справи використовуються для боротьби з політичними опонентами - 49,9%; - кримінальні справи проти представників діючої влади не висвітлюються в ЗМІ -13,6%; важко відповісти – 30,3%.

Основною причиною арешту Юлії Тимошенко відносна більшість громадян вважають бажання влади позбутися впливового опозиційного політика (31,9%) або бажання залякати прихильників опозиції (14,9%).

17,0% опитаних вбачають таку причину у тому, що Тимошенко може втекти з країни, і найменша частина респондентів (11,2%) вважають, що Тимошенко заарештували тому, що вона може здійснювати тиск на суд і слідство.

Інші причини назвали 9,8% респондентів, вагалися з відповіддю – 15,2%.

Абсолютна більшість громадян України (55,1%) вважають, що правоохоронні органи більш жорстко ставляться до представників опозиційних політичних сил і більш м’яко до представників провладних політичних сил.

Менше чверті опитаних (21,0%) переконані, що правоохоронці однаково ставляться до представників влади та опозиції, а 3,5% вважають, що ставлення правоохоронців до опозиції є більш м’яким, ніж до представників провладних політичних сил. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ