Пт, 2024-03-29, 03:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 20 » Опозиція: будемо битися з міліцією - ми ж не бутафорські
11:39
Опозиція: будемо битися з міліцією - ми ж не бутафорські
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запевняє, що опозиція буде працювати на випередження в питаннях блокування роботи Київської міськради.

Як повідомляє ""Українська правда"", про це політик заявив в ефірі "5 каналу", відповідаючи на запитання, чому опозиція не приєдналася до блокування Київради активістами 16 серпня.

"Опозиція виглядає так, як ви сьогодні бачили на всіх телеканалах. Важко мені сказати, що це бутафорськи, коли йде фактично бійка зі співробітниками міліції, які не пропускають депутатів опозиції", - зазначив Яценюк, додавши, що один із депутатів перебуває зараз у лікарні.

"Так, ми боремося з озброєною міліцією. А що залишається робити? Закон порушується, Конституція порушується, ігнорується ... Ми боремося так, як ми можемо і будемо далі боротися. Потрібно буде битися - значить, будемо битися. Якщо вони не чують слів" , - уточнив політик.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи буде опозиція працювати на випередження, Яценюк запевнив: "На випередження ми спрацювали. Я вам нагадаю, попередня сесія не відбулася взагалі, її взагалі не було".

Депутат нагадав, що в понеділок на порядок денний Київради виносилося близько 400 питань, але "розглянули тільки п'ять, протягом 10 хвилин, і швидко розбіглися".

На запитання, чи не думає він, що депутати міськради злякалися представників опозиції, які проривалися до зали засідань, Яценюк сказав: "Я не просто думаю, я керуюся тільки цифрами і фактами: згадайте, будь ласка, сесію Київради, яка тривала 10 хвилин ..."

Як повідомлялося, від самого ранку понеділка, 19 серпня, "регіонали" заблокували всі входи до будівлі Київської міськдержадміністрації та Київради й не пускали туди опозицію.

Народні депутати Арсеній Яценюк та Андрій Іллєнко розбили вікно будівлі, де розташована Київрада, аби потрапити на засідання.

У "Свободі" переживають, що "регіонали" захистять будівлю парламенту "тітушками" на час сесії Ради

У вересні, коли почнеться сесія Верховної Ради, влада може наказати захистити будівлю парламенту кордоном міліції і ще одним кордоном "тітушок" і з надуманої причини не пустити досередини народних депутатів від опозиції.

Таке припущення в ефірі телеканалу ТВі озвучив керівник аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко.

Таким чином, за словами політика, "регіонали" повністю захоплять законодавчу владу в Україні.

"Насправді я вважаю, що ситуація навколо Київради зараз має бути наочним прикладом для всіх громадян, куди зараз рухається країна", - зазначив Левченко.

Він звернув увагу на те, що на кожному вході в будівлю КМДА вчора стояли не тільки міліціонери, а й молоді люди спортивної зовнішності.

"Ми бачимо, що Партія регіонів навіть не вірить вже підконтрольної міліції - вона перестраховується" тітушками", - зазначив" свободівець ".

Націоналіст також підкреслив, що ті правоохоронці, які були всередині будівлі Київради, не мали жодних розпізнавальних знаків.

"Не було шевронів, не було погонів ... Тобто цілком можливо, що вони зараз почнуть розповідати, що насправді це була ніяка не міліція, а невідомі особи, які якимось чином туди потрапили і здійснювали безлад. Вони можуть таким чином спробувати "з'їхати", спробувати сказати, що "я не я, і хата не моя", що ми тут ні при чому", - спрогнозував Левченко.

При цьому він упевнений, що це були саме представники спецпідрозділу "Беркут" і внутрішніх військ.

"Ми навіть маємо фотографії багатьох з цих людей - як вони на інших акціях були вже з розпізнавальними знаками, у відповідній формі", - підкреслив Левченко.

Як повідомлялося раніше, у комісії Київради відбулися зіткнення між "свободовцами" і міліцією. Після засідання Київради "свободівці" й так звані "тітушки", які стояли по периметру біля кордону "Беркута", зробили спробу потіснити одні одних.

Остання сесія Київради розтоптала залишки української демократії - експерт


На думку керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, нинішнє силове розблокування роботи Київської міської ради може призвести до столичного Майдану. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Таке проведення сесії Київради - це розтоптування залишків демократії в столиці, - каже політолог. - Не пустити народних депутатів до органів місцевого самоврядування - це просто злочин. Нагальної необхідності в цій сесії не було, оскільки кошти, які розподіляли, можна було б провести цільовим призначенням рішенням уряду, щоб не підбурювати суспільство".

Подальші спроби роботи нелегітимної столичної ради може закінчитися київським Майданом, прогнозує експерт.

"Звернення Київради до парламенту з проханням призначити вибори - це чергова спроба затягнути процес реанімації вже мертвого пацієнта, - говорить Бондаренко. - Таке знущання над здоровим глуздом і виборчим законодавством може закінчитися київським Майданом. Нинішнє засідання (київської міської) ради було б виправдане, якби після розподілу коштів вона прийняла рішення про саморозпуск. Тоді дострокові вибори стали б неминучими".

На думку політолога, сесія Київради пройшла під диктовку Банкової.

"Процес направляли народні депутати від Партії регіонів, на першому поверсі будівлі Київради керували охороною, що не пускала опозиційних депутатів до сесійної зали. Порушено рішення самої столичної ради про допуск на сесію будь-якого киянина. Представників громади взагалі не пустили в приміщення органу самоврядування", - зазначає експерт.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зіграв у погану гру, з'явившись на роботі після відпустки в день сесії, зазначає фахівець.

"Він повинен продовжити відпустку, щоб залишитися осторонь і не прийняти на себе вогонь критики опозиції і киян за силові дії столичних "беркутівців". Хоча раніше Попов неодноразово заявляв, що сесія ради буде. Тепер весь негатив піде на нього. А от небажання української влади проводити дострокові вибори в Києві можуть призвести до зриву підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом", - припускає Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, 19 серпня 2013 відбулася сесія Київради. Депутати від більшості прийняли 4 постанови про розподіл коштів на доплати бюджетникам і на розвиток інфраструктури та 3 звернення до Верховної Ради. Народні депутати від опозиції заявили про побиття їх працівниками столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", які охороняли міськрада.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 794 | Додав: admin | Теги: міліція, битися, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ