Вт, 2024-03-19, 07:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 13 » Опозиція готує спільну програму на президентські вибори 2015 року
10:11
Опозиція готує спільну програму на президентські вибори 2015 року
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідери опозиції почали підготовку спільної стратегії на президентських виборах 2015 року. В опозиції планують створити єдиний передвиборний штаб і вже приступили до відома партійних програм в загальний документ. Серед іншого передбачається зменшення повноважень глави держави шляхом повернення до Конституції в редакції 2004 року. На цих умовах представники опозиційних партій погодяться підтримати єдиного кандидата в президенти, вважають експерти. Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Про те, що опозиція готується виступити єдиною командою на президентських виборах, заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. "У найкоротші терміни ми запропонуємо рішення, якому ви всі будете аплодувати, - єдину, проукраїнську і проєвропейську команду, команду української перемоги", - заявив пан Яценюк зі сцени Майдану 7 січня. При цьому він уточнив, що для опозиції "найменш важливо, хто в якому кріслі сидітиме". "Найбільш важливо - що буде після того, як єдина команда виграє вибори", - підкреслив Арсеній Яценюк.

У фракції УДАР 12 січня не стали говорити про хід переговорів. Як відомо, лідер УДАРу Віталій Кличко першим з лідерів опозиції оголосив про намір висунути свою кандидатуру на президентських виборах і закликав колег підтримати його. "Перемогти на президентських виборах, де буде включений адміністративний і фінансовий ресурс, можна тільки об'єднавшись, висунувши єдиного кандидата, але до завершення переговорів ніхто нічого не скаже", - зазначила народний депутат Ірина Геращенко (УДАР).

В опозиції впритул підійшли до узгодження єдиного кандидата в президенти і активізували напрацювання спільної стратегії на виборах 2015 року. Учасники переговорів відзначають, що висунення єдиного кандидата - "один з елементів загального плану". "Наша мета - створити нормальну європейську державу. Тому зараз відбувається напрацювання національного плану, одним з пунктів якого буде питання про те, як опозиції виграти на президентських виборах ... У ньому буде чітко відображена технологічна позиція з висунення єдиного кандидата і діям по перемозі над Януковичем", - заявив заступник глави фракції" Батьківщина "Сергій Пашинський.

У фракції "Свобода" підтвердили підготовку спільного плану дій. За словами народного депутата Юрія Сиротюка ("Свобода"), він буде заснований на виборчих програмах трьох опозиційних партій. "Нам потрібна програма перетворення в країні, у нас є програма захисту українців, у" Батьківщини "та УДАРу - свої документи, нам потрібно привести їх до спільного знаменника, і ця робота зараз йде, а питання висунення єдиного кандидата - тактичний, він буде вирішено безпосередньо перед виборами", - сказав пан Сиротюк.

Член парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Володимир Бондаренко ("Батьківщина") повідомив, що план опозиції серед іншого припускає зобов'язання щодо повернення Конституції 2004 року. Як відомо, документ передбачав обмеження повноважень президента на користь прем'єр-міністра і посилення ролі Верховної ради. "Повернення парламентсько-президентської форми правління - це базова позиція, яку задекларували всі опозиційні фракції. Рішення про скасування політреформи 2004 року, яке прийняв Конституційний суд, - це модель одноосібного керівництва країною, а це неприпустимо", - зазначив пан Бондаренко. За його словами, в опозиції мають намір спростити процедуру імпічменту президента і" детально прописати модель відповідальності влади".

На думку експертів, зобов'язання по поверненню політреформи 2004 року дозволить лідерам опозиції узгодити єдиного кандидата у президенти. "Фактично це розподіл постів. В опозиції можуть погодитися підтримати найбільш рейтингового кандидата, а це Віталій Кличко, за умови повернення до парламентсько-президентської республіки з Арсенієм Яценюком - прем'єром і Олегом Тягнибоком - спікером ", - сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Він нагадав, що аналогічний сценарій опозиція застосувала на президентських виборах 2004 року. "Тоді Юлія Тимошенко, яка підтримала Віктора Ющенка, після його перемоги на виборах була обрана прем'єр-міністром", - зазначив експерт.

Професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань додав, що при посиленні ролі спікера і прем'єра лідерам опозиції "було б простіше домовитися про єдиного кандидата". "Опозиція повинна створити єдиний виборчий штаб, а інше - справа технології. Враховуючи, що влада кине всі сили на дискредитацію єдиного кандидата, для підстраховки повинні реєструватися всі опозиціонери, але працювати на перемогу одного"​​, - резюмував пан Гарань.

Нагадаємо, 29 березня 2015 в Україні мають відбутися чергові вибори президента.

В Україні є юридична можливість для проведення дострокових президентських виборів у жовтні поточного року. Про це заявив лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про призначення чергових президентських виборів 30 березня 2014

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: спільну програму, опозиція, президентські вибори 2015 року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ