Пт, 2024-03-29, 04:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 7 » Опозиція оголосила безстрокову акцію протесту "Україна проти Януковича"
11:14
Опозиція оголосила безстрокову акцію протесту "Україна проти Януковича"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив про безстрокову акцію протесту "Україна проти Януковича". Про це він сказав на мітингу біля Українського дому в Києві, який транслювали три вітчизняних телеканали (ТВі, "5 канал" і "24").

"Сьогодні ми оголошуємо безстрокову акцію протесту "Україна проти Януковича", - заявив Яценюк.

"Ми перемогли. Литвин пішов у відставку, а Янукович не провів прес-конференцію. Це наша перша перемога. Наступна перемога - скидання режиму Януковича", - сказав він.

Політик також додав, що метою акції є дострокові парламентські вибори та імпічмент президента. Він також зазначив, що точкою збору цієї акції буде Український дім.

Яценюк підкреслив, що якщо у президента України Віктора Януковича вистачить мужності, то він повинен піти у відставку. "Якщо ж він боїться це зробити, то ми приймемо новим демократичною більшістю закон про порядок імпічменту президента", - підкреслив політик.

"Ми не допустимо, щоб Янукович порушував Конституцію, як і раніше. Ми скинемо цей бандитський режим", - підсумував Яценюк.

Яценюк також заявив, що у випадку, якщо влада, і передусім, президент України, Віктор Янукович, "ще раз порушать Конституцію", учасники протестної акції перемістяться в Межигір'я (резиденцію Януковича під Києвом).

"Той, хто думає, що він володіє країною, що 46 мільйонів українців будуть працювати на нього, - буде знесений. Кожен президент повинен знати – він відповідає перед народом України, він несе важкий і складний хрест, він відповідає перед кожним . А якщо він не несе цю відповідальність, то він буде знесений. І люди, які були на цьому майдані, довели – ми можемо знести будь-кого і вселили страх в сьогоднішню владу. Це наш перший спільний переможний похід", - додав Арсеній Яценюк.

Під час мітингу було ухвалено резолюція, яка складалася з однієї фрази: "Ми починаємо акцію "Україна проти Януковича".

Водночас на мітингу не пролунали слова про завершення або продовження акції під Українським домом. Однак народний депутат Юрій Гримчак (фракція НУ-НС) підтвердив журналістам, що акція проти "мовного" закону біля Українського дому, яка почалася 3 липня одразу після голосування за цим законом, завершується.

"Акція завершується", - сказав він.

Депутат уточнив, що подана заявка на проведення мітингу діє до 20.00 п'ятниці.

Як відомо, з 3 липня під Українським домом відбувалася акція проти прийняття закону "Про засади державної мовної політики", цим документом в країні фактично вводиться друга державна мова - російська.

На захист української мови голодували 11 депутатів та громадські активісти.

Ще 25 травня Арсеній Яценюк заявляв, що спроби ввести в Україні другу державну мову є державним злочином, за який президенту Віктору Януковичу має бути оголошений імпічмент.

Томенко: Гречкосії не повинні перемогти

Майдан, який розгорнувся сьогодні біля Українського дому у Києві, має розгорнутися по всій Україні. Про це на мітингу на захист української мови заявив один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко.

Він закликав народних депутатів та активістів на місцях "захищати тих, хто сьогодні готовий стати на захист української мови, української державності та домогтися відставки президента Януковича",

При цьому Микола Томенко нагадав, що сьогодні міліція застосувала силу до громадян, які проводили мірний мітинг у Черкасах.

"Ми маємо захистити людей в усіх куточках України і не дозволити перемогти гречкосіям", - сказав він.

Томенко закликав ЗМІ публікувати списки всіх кандидатів у народні депутати, які роздають гречку та продуктові пайки, "оскільки це майбутні мародери, які грабуватимуть Україну". Також, на його думку, опозиція має докласти всіх зусиль, щоб Юлія Тимошенко та Юрій Луценко були звільнені та "стояли пліч-о-пліч поряд з іншими лідерами опозиційних сил".

Яценюк: біля Українського дому залишиться невелика група людей

Голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявляє, що біля Українського дому залишиться невелика група людей, які будуть роздавати інформаційні матеріали, і в разі необхідності забезпечать мобілізацію захисників української мови.

"Тут залишиться "охорона Українського дому". Депутати прийняли рішення дати гроші, які вони отримують від своєї депутатської діяльності, щоб утримувати людей, які будуть роздавати інформаційні матеріали та забезпечать мобілізацію наших прихильників, якщо Янукович знову спробує порушити Конституцію", - сказав Яценюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Опозиція. Україна проти Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ