Чт, 2024-03-28, 10:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Опозиція піде на вибори без своїх лідерів-світочів: суд не дозволив
14:39
Опозиція піде на вибори без своїх лідерів-світочів: суд не дозволив
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні клопотання Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" про зупинення друкування бюлетенів для голосування за партійними списками для забезпечення свого позову, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд вважає, що позивач не надав достатніх доказів того, що його інтереси можуть бути порушені.

ВО "Батьківщина" у своєму позові просить визнати незаконною постанову Центральної виборчої комісії (ЦВК) від 29 серпня про форму та текст бюлетеня у зв'язку з тим, що в бюлетені в першій п'ятірці кандидатів від цієї партії не будуть вказані екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Як повідомлялося, з відповідним клопотанням у Київський апеляційний адмінсуд звернувся представник ВО "Батьківщина" до ЦВК Руслан Князевич. У свою чергу, в ЦВК повідомили, що контрольний зразок бюлетенів для голосування за партійними списками вже передано на поліграфкомбінат "Україна" для друкування.

ЦВК скаржиться, що "Батьківщина" зриває їхні терміни

Скарга "Батьківщини" на відмову Центрвиборчкому внести в бюлетені імена Юлії Тимошенко і Юрія Луценка може привести до зриву термінів друку бюлетенів. Про це в ході засідання в Київському апеляційному адмінсуді заявила представниця Центрвиборчкому, завідувачка відділу юридичного управління секретаріату ЦВК Наталя Ларіна, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Вона нагадала, що у своїй скарзі "Батьківщина" просить суд зупинити дію постанови ЦВК №632 від 29 серпня про форму та текст виборчого бюлетеня, а також зобов'язати комісію не проводити жодних дій, спрямованих на друк бюлетенів.

Разом з тим, додала Ларіна, 9 червня 2012 року ЦВК вже уклала договір на виготовлення бюлетенів з державним підприємством Поліграфічний комбінат "Україна".

За її словами, закон встановлює суворі вимоги щодо захисту бюлетенів, і ПК "Україна" - єдине підприємство, яке може забезпечити такий друк.

"Комісія вже отримала контрольний примірник бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі. ЦВК не має наміру укладати договори з іншими поліграфічними підприємствами", - сказала вона.

Ларіна нагадала, що на ЦВК покладено зобов'язання з виготовлення не тільки бюлетенів для голосування в багатомандатному, а й у 225 одномандатних округах, а це значний обсяг роботи.

"ЦВК досить довго прораховувала терміни, щоб встановити оптимальний час, щоб підписати цей договір і почати друк. Цей механізм уже почався, договір укладено, він виконується. Тож зараз накладення якихось заборон, скасування постанов може зупинити певні виборчі процедури", - додала вона.

На думку ЦВК, якщо зупинити дію договору, ПК "Україна" може не встигнути вчасно надрукувати бюлетені.

На думку представників опозиції, першу п'ятірку включити або виключити з виборчого списку може тільки з'їзд партії, а не ЦВК. Тому прізвища Тимошенко і Луценко мають бути надруковані в бюлетенях.

Зазначимо, що сьогодні, 3 вересня, Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд скарги партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина " на рішення ЦВК про затвердження форми і тексту виборчого бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі без вказівки в бюлетенях серед першої п'ятірки кандидатів у депутати Верховної Ради колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. ВО "Батьківщина" вимагає суд зупинити друк виборчих бюлетенів без прізвищ Тимошенко і Луценка.

29 серпня ЦВК затвердив форму і текст бюлетеня в загальнодержавному багатомандатному окрузі на виборах Ради. Член комісії Жанна Усенко-Чорна зазначила, що у виборчих бюлетенях в першій п'ятірці списку кандидатів "Батьківщини" не будуть вказуватися Тимошенко і Луценко.

Як повідомлялося, Тимошенко і Луценко, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, були зараховані в партійний список Об'єднаної опозиції відповідно під номерами "один" і "п'ять". Проте 8 серпня ЦВК відмовив у реєстрації Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у зв'язку з наявністю у них судимості.

11 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав законним вилучення Тимошенко і Луценка з виборчого списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: лідерів, вибори, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ