Чт, 2024-04-18, 14:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 28 » Опозиція просить Європу захистити від фальсифікацій на місцевих виборах
18:42
Опозиція просить Європу захистити від фальсифікацій на місцевих виборах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Опозиційні партії закликають світових лідерів звернути увагу на загрозу фальсифікації місцевих виборів в Україні. Про це йдеться у спільному зверненні опозиції до президентів Єврокомісії, Європарламенту та ПАРЄ, а також до голів рад ОБСЄ та ЄС та глав держав стратегічних партнерів України.

Як повідомив після підписання звернення депутат Анатолій Гриценко, у листі прописано 7 механізмів, "які становлять реальну загрозу фальсифікації місцевих виборів".

Зокрема, йдеться про процедуру ухвалення рішень ЦВК, закладену у чинний закон про місцеві вибори, механізми формування тервиборчкомів, "клонування" місцевих осередків опозиційних партій та інших порушень їхніх прав".

Окремо у листі наголошується, що у Центрвиборчкомі "домінує президентська більшість", повідомляє "Українська правда".

"У ЦВК, рішення якої приймаються простою більшістю голосів, 9 з 15 членів комісії безпосередньо представляють Партію регіонів та її союзників. Також влада чинить значний тиск на голову ЦВК Шаповала, щоб забезпечити його голосування з усіх ініціатив провладної більшості", - сказано у ньому.

На думку опозиції, чисельна перевага представників коаліції у ЦВК "призводить до ухвалення не правових, а політичних рішень", що в свою чергу "становить загрозу для об'єктивного підрахунку голосів на виборах".

Лідери опозиційних партій вважають, що для проведення демократичних виборів необхідно внести зміни до закону про місцеві вибори для формування ЦВК за принципом по одному члену від кожної з 15 парламентських партій, а також вилучити звідти положення, що створюють інші передумови для фальсифікації.

"Ми звертаємо увагу світової спільноти на те, що було б неправильним визнавати чесними вибори, які відбуваються за такою схемою. Однак ми свідомі того, що хід українських виборів повинні вирішувати українці, і тому ми пропонуємо законопроект для невідкладного внесення змін до закону про вибори", - сказано у листі.

За словами Гриценка, опозиція у середу внесе до парламенту законопроект відповідних змін закону про місцеві вибори.

Лист до світової спільноти на даний момент підписали лідери УНП, Народного руху, Народної самооборони, Європейської партії, Української платформи, Громадянської позиції, "Батьківщини", ПРП та Партії захисників Вітчизни.

Українська опозиція пропонує закріпити за 15 партіями ВР право формувати ЦВК

Опозиція пропонує змінити склад Центральної виборчої комісії, надавши право формувати ЦВК кожній із 15 парламентських партій. Про це йдеться в листі керівникам міжнародних європейських організацій, а також лідерам держав - стратегічних партнерів України. У вівторок на брифінгу текст документа презентували лідери опозиційних парламентських фракцій, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

Так, народний депутат, член фракції "Наша Україна - Народна самооборона", лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко наголосив, що опозиційні партії ініціюють законопроект, який буде зареєстровано у Верховній Раді вже в середу, для невідкладного внесення змін до закону про вибори до місцевих органів влади.

У листі, який буде направлено європейським лідерам і керівникам міжнародних організацій, опозиційні партії пропонують, для проведення в Україні демократичних виборів, внести зміни до виборчого законодавства і вилучити з нього положення, які створюють умови для фальсифікації виборів.

Зокрема запропоновано забезпечити голосування громадян удома лише за наявності медичної довідки, при цьому голосування за межами дільниць має організовувати виїзна група членів виборчих комісій у складі не менше п’яти осіб, а також передбачити наявність кворуму при підрахунку голосів та ухваленні рішень виборчими комісіями.

Опозиційні партії також вважають за необхідне змінити склад Центральної виборчої комісії.

"З метою забезпечення рівного представництва в цьому органі всіх парламентських політичних партій, внести зміни до законодавства щодо формування ЦВК із 15 членів - по одному від кожної з 15 парламентських фракцій", - йдеться в листі.

Опозиційні партії також пропонують скасувати рішення ЦВК, які призводять до дискримінації значної частини політичних партій, і переформатувати склад територіальних і дільничних виборчих комісій, забезпечивши в них рівне представництво по одній особі від усіх парламентських і позапарламентських політичних партій.

Також запропоновано забезпечити рівне представництво в керівництві територіальних і дільничних виборчкомів представників всіх політичних партій, які беруть участь у місцевих виборах, визначити для них однакові квоти і розподіляти їх шляхом жеребкування.

Також визначено припинити втручання державних органів і судів у внутрішню діяльність політичних партій.

У листі наголошується на необхідності "забезпечити негайну реєстрацію органами юстиції" тих партійних осередків партії "Батьківщина" у Київській, Львівській та Луганській областях, які визнані керівними органами партії, і ліквідувати дублікати печаток і свідоцтв про реєстрацію, які видані фальшивим осередкам.

"Ми наполягаємо, щоб чинна влада на чолі з президентом Віктором Януковичем терміново вирішила ці питання і забезпечила всім політичним партіям рівні правові умови для участі у виборах. Якщо і це звернення буде проігноровано, це означатиме, що влада взагалі не планує чесних місцевих виборів в України і розраховує фальсифікувати їх результати на свою користь ", - йдеться у листі-зверненні до міжнародних структур.

Як відомо, 11 вересня стартувала виборча кампанія з чергових місцевих виборів. І вже зараз можна почути від опозиції, що влада здійснює незаконні дії в період підготовки до них.

Раніше "бютівець" Сергій Власенко заявив, що ЦВК спаплюжила місцеві вибори. За його словами, комісія внесла до складу тервиборчкомів кандидатів від осередків "Батьківщини", "які були захоплені владою рейдерським способом".

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити справедливе, пропорційне представництво "Батьківщини" у тервиборчкомах на місцевих виборах.

"Ми вимагаємо кількох дуже конкретних речей. Перше: всім парламентським партіям без винятку, дев'яти партіям "Нашої України - Народної самооборони", трьом партіям, які входять в блок, який я очолюю, дати рівну квоту представництва в територіальних виборчих комісіях, які використовуються для Партії регіонів, комуністів і Народної партії Литвина", - сказала Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1289 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ