Пт, 2024-04-26, 08:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 18 » Опозиція ще не об’єдналася, а лише активно консультується, заявляють у НУ-НС
10:38
Опозиція ще не об’єдналася, а лише активно консультується, заявляють у НУ-НС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Опозиція поки що не об’єднується, а лише активно консультується. Про це повідомив депутат від НУ-НС, голова Європейської партії Микола Катеринчук в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи інформацію про наміри чотирьох партій об’єднатися в одну політичну силу.

Він уточнив, що згадані політичні сили перебувають на стадії консультацій про можливість такого об’єднання. "Ми з Анатолієм Гриценком почали цей процес об’єднання, реагуючи на ту ситуацію, яка сьогодні є в українській опозиції, реагуючи на те, що нам демонструє сьогодні влада - це згортання всіх демократичних свобод", - розповів Катеринчук.

"Питання ефективної опозиції - це питання об’єднання. Ми розуміємо, що цей процес матиме декілька етапів. Одним із цих етапів є процес ведення консультацій із лідерами політичних партій", - повідомив політик.

Катеринчук уточнив, що перемовини йдуть "із БЮТ, ми говоримо також зі "Свободою", говоримо з усіма, хто не є сьогодні партнером Партії регіонів". "Процес у нас відкритий, демократичний, консультації проводяться, але говорити про те, що ми досягли якихось домовленостей, ще зарано", - додав він.

Депутат висловив думку про те, що подібний об’єднавчий процес є правильним з огляду на те, що зростає кількість людей, невдоволених політикою чинного режиму. "Країну треба просто захищати. Ми збираємо сьогодні всіх тих, хто готовий це робити, розуміючи, що це буде квиток у політичну війну, без правил", - заявив Катеринчук.

Коментуючи інформацію про можливе об’єднання правих партій, політик висловив думку, що ідеологічне протистояння сьогодні не на часі. "Я казав Костенку, коли ми сиділи на початку цього процесу і вели консультації, що у нас сьогодні не може бути ідеологічних об’єднань. У нас сьогодні є реакційний, антидемократичний режим Януковича, і всі інші, які його не обслуговують", - зазначив депутат.

Нагадаємо, що нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація про те, що керівники опозиційних парламентських партій - "Фронт змін", "Громадянська позиція", Європейська партія України і Українська республіканська партія (УРП) "Собор" - взялися укладати статут нової партії, яку планується створити в результаті об'єднання цих чотирьох політичних сил. Зокрема зазначалось, що "мова йде не про створення виборчого блоку, а про конструювання на базі чотирьох партій єдиної потужної політичної сили".

Інформацію щодо цього вже підтвердив лідер "Громадянської позиції" Гриценко. Водночас політик відмовився відповісти, чи запропоновано партії "Батьківщина" долучитися до переговорів.

У свою чергу, стало відомо, що Українська народна партія розпочала переговори про об'єднання із "Нашою Україною", "За Україну!", Народним рухом України та іншими правими партіями. Про це заявив лідер УНП Юрій Костенко.

Раніше, ще на початку грудня минулого року, Катеринчук вже повідомляв про те, що опозиційні політичні сили почали консультації щодо об'єднання. "Європейська партія України разом з "Громадянською позицією" Гриценка розпочала цей процес, і ми проводимо консультації з усіма політичними силами, включаючи "Свободу", включаючи "Батьківщину", включаючи УНП, "За Україну!" , "Українську платформу", тобто всіх тих, хто заявив про свою опозиційність", - сказав тоді він.

Водночас питання об’єднання опозиційних сил піднімалося ще напередодні місцевих виборів 2010 року. Так тоді лідер партії "Громадянська позиція" Гриценко висловив думку, що після виборів опозиційні сили зможуть об'єднатися та окреслив це як перший тест для опозиційних політичних сил.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ