Чт, 2024-04-25, 21:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 24 » Опозиція Сирії відмовилася від участі в форумі "друзів Сирії"
11:15
Опозиція Сирії відмовилася від участі в форумі "друзів Сирії"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Представники Коаліції сирійських опозиційних сил не будуть брати участь у конференції "друзів Сирії", яка пройде в Римі наступного тижня. Представники сирійської опозиції звинуватили міжнародне співтовариство в бездіяльності перед триваючої бійнею в їх країні, підкресливши, що США і Росія склали руки і просто спостерігають за вбивствами мирних жителів, передає NEWSru.co.il.

22 лютого лояльні Башару Асаду збройні сили завдали ракетного удару по двох житлових районах Алеппо, убивши, щонайменше, 29 осіб. Кількість жертв, як очікується, суттєво зросте, оскільки розбори завалів на місці зруйнованих будинків продовжуються, і під завалами знаходять все нові тіла загиблих.

За словами сирійських правозахисників, в ході ракетного удару були поранені 150 осіб, тільки в одному районі ракети зруйнували 30 будинків, під уламками яких були поховані цілі сім'ї. Представники сирійської опозиції повідомили, що військові обстріляли житлові райони ракетами "Скад" російського виробництва.

Представник Коаліції сирійської опозиції Адіб Шішаклі заявив, що опозиційні лідери не будуть брати участь ні в форумі в Римі, ні в подальшій конференції, яку планується провести в Москві. Він підкреслив, що міжнародні організації проводять численні зустрічі, не надаючи при цьому сирійському народові необхідну йому допомогу.

Коаліція сирійської опозиції засудила Росію, яка підтримує режим Башара Асада дипломатичними методами і постачаннями зброї. Опозиціонери наголосили, що ракетний обстріл Алеппо не був засуджений міжнародним співтовариством.

"Сотні цивільних жителів були вбиті ракетами "Скад", - сказано в офіційній заяві Коаліції сирійської опозиції. - Алеппо систематично знищується. Керівництво Росії несе моральну і політичну відповідальність за надання зброї злочинному режиму".

"На знак протесту проти ганебного мовчання міжнародного співтовариства, Коаліція вирішила призупинити свою участь в римській конференції "Друзів Сирії " і відмовитися від запрошення відвідати Росію і Сполучені Штати", - свідчить даний документ.

За даними сирійського правозахисного центру, що базується в Лондоні, в п'ятницю, 23 лютого, в Сирії загинули не менше 160 людей.

Сирійські повстанці-суніти вже майже два роки борються за повалення авторитарного режиму президента-алавіта Башара Асада. За час цієї війни її жертвами стали понад 70 тисяч осіб. Згідно з повідомленнями з Сирії за 6 лютого, під Дамаском йдуть важкі бої. За оцінками очевидців, це найбільш інтенсивні сутички за останні кілька місяців.

Крім того, сирійські повстанці вдень 21 лютого підірвали начинений вибухівкою автомобіль перед входом у головний офіс правлячої партії "Баас" на площі Революції в Дамаску.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: форумі друзів Сирії, Опозиція Сирії, Участь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ