Чт, 2024-04-25, 12:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Опозиція смакує перемогу на виборах-2012
10:33
Опозиція смакує перемогу на виборах-2012
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ухвалений парламентом новий закон про вибори дасть можливість опозиції перемагати на майбутніх виборах. Про це повідомив депутат від "БЮТ-Батьківщина", член ТСК з розробки закону про вибори Сергій Подгорний.

Депутат переконаний, що опозиція у четвер отримала перемогу. "Ми діяли злагоджено в рамках комісії, і опрацьовуючи всі альтернативні законопроекти, ми говорили, що не тільки виборча система - це головне, а й звертали увагу на ті недоліки, які були особливо в законі Єфремова", - цитує політика прес-служба БЮТ.

За словами Подгорного, в ухваленому парламентом законі про вибори враховано всі умови опозиції та положення, які пройшли схвалення Венеціанської комісії. "Ми зробили максимально все можливе, щоб вибори, заплановані на 2012 рік, відбулися демократично і прозоро", - заявив він.

Депутат уточнив, що опозиції вдалося добитися того, щоб в законі про вибори були чітко виписані такі спірні норми, як: кількість протоколів виборчих комісій, які, згідно з новим законом, будуть мати всі члени виборчих комісій; бюлетені матимуть нумерацію та відповідні ступені захисту; чітко прописані норми щодо формування ОВК тощо.

"Новий Закон про вибори дає можливість опозиції перемагати на майбутніх виборах. Соцдослідження показують, що "Батьківщина" на сьогодні має достатньо високий рівень довіри як самостійна політична партія", - підкреслив Подгорний.

Нагадаємо, у четвер, 17 листопада, Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про вибори народних депутатів".

Законом передбачено, що вибори проводитимуться за змішаною системою - 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а 225 - за мажоритарною системою.

Опозиція вимагала затвердити законом систему виборів 75 на 25, де 75 - пропорційна частина, 25 - мажоритарна. Також опозиція наполягала на участі блоків у виборах і знизити виборчий бар'єр. Ці вимоги в ході голосування враховані не були.

ПР бачить, що опозиції "не світить" більшість у Раді

Опозиція не обов’язково сформує більшість у Верховній Раді, якщо набере найбільше голосів виборців. Про це повідомив представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко в ефірі 5 каналу.

"Я нагадаю вам вибори в 2007 році, коли Партія регіонів набрала більшість і, на жаль, не стала стрижнем провладної більшості. І в 2002 році теж не було політичної сили, яка б отримала 50%", - нагадав політик.

"В 2007 році Партія регіонів отримала більшість, але це була не абсолютна більшість, а відносна. "Наша Україна", "Народна Самооборона" та БЮТ сформували більшість, і таким чином Партія регіонів, хоч мала і більшу прихильність, але опинилася в опозиції", - уточнив Мірошниченко.

"Приклад 2002 року дає нам зворотний результат. Утворення більшості - це завжди предмет політичного компромісу", - додав він.








За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: вибори, 2012
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ