Чт, 2024-03-28, 11:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Опозиція створює комітет захисту голосів виборців на місцевих виборах
16:56
Опозиція створює комітет захисту голосів виборців на місцевих виборах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Комітет захисту голосів виборців "Стоп фальсифікації" створюють 7 опозиційних українських партій, повідомив депутат Верховної Ради Володимир Мойсик (НУ-НС).

"Мета створення комітету "Стоп фальсифікації" - узгодження спільних дій представниками опозиційних політичних партій на виборах у ході голосування, у ході підрахунку голосів і після оприлюднення результатів виборів", - зазначив Мойсік в інтерв'ю журналістам у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що за створення цього комітету висловилися представники партій "Батьківщина", "Громадська позиція", "За Україну!", Партія захисників Вітчизни, Української народної партії, "Українська платформа", "Свобода".

За його словами, про створення Комітету захисту голосів виборців буде оголошено офіційно. Спільну заяву буде підписано на цьому тижні представниками політичних партій, які ввійдуть у цей комітет.

Він також повідомив, що запрошення взяти участь у створенні комітету було розіслано лідерам 11 політичних партій.

На сьогоднішньому засіданні були відсутні представники Народного Руху України, "Народної самооборони", "Нашої України" і Європейської партії.

Мойсик додав, що Європейська партія передала лист, у якому повідомлялося, що вважає свою участь у цьому комітеті недоцільним.

Томенко закликає опозицію не допустити порушень на виборах

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко (обраний за списками БЮТ) закликає політичні сили, представники яких балотуються на місцеві вибори, об'єднатися і розробити спільні дії задля недопущення фальсифікацій.

"Необхідно визначити спільні правила гри, щоб не допустити фальсифікацій у останній день виборів", - сказав Томенко під час брифінгу в четвер у Києві.

Він також зазначив, що за 10 днів до виборів є надія, що представники опозиційних сил зможуть не допустити фальсифікацій на виборах.

Віце-спікер знову висловив занепокоєння тим, що представники влади продовжують знімати з реєстрації "найпопулярніших політиків" у регіонах.

Томенко зазначив, що "таке хамство сягає надзвичайних розмірів".

За його словами, знімають з реєстрації представників не лише опозиційних сил, а й таких партій як "Сильна Україна" і "Народна партія".

Віце-спікер також звернув увагу на те, що в деяких регіонах у виборчій кампанії тривають "справжні війни".

"Ситуація в деяких регіонах має ознаки справжніх воєн", - зазначив Томенко.

Він нагадав, що в Закарпатті розстріляли керівника організації однієї з партій, в Донецькій області помер кандидат у мери одного з міст.

"Якщо виборча кампанія вже призводить до смертей, це небезпечна річ, яку треба зупинити", - заявив Томенко.

Він також наголосив, що сьогодні політичним партіям, представників яких висувають кандидатами до місцевих органів влади, треба зробити все, щоб не допустити реалізації плану, коли представники влади діють за принципом - "якщо не зможемо перемогти на виборах, то знімемо з реєстрації".

Гриценко припускає об'єднання опозиційних сил після місцевих виборів

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що після місцевих виборів опозиційні сили зможуть об'єднатися.

"Для того, хто пройде ці етапи (місцеві вибори), надалі створюється основа для об'єднання зусиль на парламентські і президентські вибори. Тому що за сильної, "бульдозерної" влади повинна бути сильна, максимально скоординована і бажано об'єднана опозиція", - сказав Гриценко в четвер на прес-конференції в Івано-Франківську.

Він повідомив, що кандидати в депутати від "Громадянської позиції" отримають низку установок щодо участі у місцевих виборах.

"Перше - доносити тільки свою позицію. Навіть часу не витрачати на критику інших, тим більше, опозиційних сил. Жодним чином не викликати якихось суперечностей в опозиційному таборі", - наголосив Гриценко.

Лідер "Громадянської позиції" вважає це першим тестом для опозиційних політичних сил.

"Коли говорять про об'єднання, координацію опозиційних сил, то це якраз буде перший тест: хто з партій, які називають себе опозиційними, бо не всі вони є опозиційними по суті, а деякі є "козачками", які годуються з рук влади, пройде гідно виборчу кампанію, не "мочитиме" одне одного, то це буде перший тест. З ними підемо далі, до глибших об'єднавчих процесів", - розповів Гриценко.

За його словами, другим тестом буде співпраця опозиційних сил щодо встановлення чесних і прозорих результатів голосування 31 жовтня.

"Кандидати від "Громадянської позиції" зорієнтовані, що нашими союзниками цього дня є всі без винятку опозиційні партії, незалежно від того, що з якихось питань можуть бути різні думки, підходи, принципи. Всі, без винятку, - від "Батьківщини" до "Свободи". Хто пройшов - це другий етап готовності до об'єднання", - наголосив Гриценко.

Третім етапом на шляху до об'єднання опозиційних сил, вважає лідер "Громадянської позиції", буде їхня співпраця після місцевих виборів.

"Хто голосував за формування професійних робочих органів у радах, прозорий бюджет на користь громади, прозоре використання комунального майна, відкриту роботу з людьми, щоб було обличчя влади... Усі, хто зацікавлений у цьому, - наші союзники", - акцентував Гриценко.

При цьому він висловив думку, що не всі опозиційні сили пройдуть ці тести, і навів приклад, коли лідери 13 опозиційних політичних сил домовилися ухвалити спільну заяву з приводу рішення Конституційного суду про скасування політреформи, а підписали цю заяву лише 10.

Раніше лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко звернувся до лідерів 11 опозиційних партій з пропозицією створити Комітет захисту голосів виборців "Стоп фальсифікації!". У ПР сказали, що така ініціатива опозиційних політичних сил висунута радше з рекламною метою.

"Здається, наша опозиція вже не може сьогодні нічого конструктивного генерувати. Тому вони блокують заради блокування, створюють комітети з фальсифікації заради самого шуму щодо комітетів із фальсифікацій", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Опозиційні партії закликали світових лідерів звернути увагу на загрозу фальсифікації місцевих виборів в Україні. Про це йдеться у спільному зверненні опозиції до президентів Єврокомісії, Європарламенту та ПАРЄ, а також до голів рад ОБСЄ та ЄС та глав держав стратегічних партнерів України.

Зокрема, Юлія Тимошенко вважає, що команда президента готується використати адмінресурс на виборах, бо неспроможна здобути голоси виборців чесним шляхом.

А заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що через використання владою адміністративного ресурсу у процесі підготовки та проведення виборів до місцевих органів самоврядування фактично заблоковано участь політичних партій, які опонують владі.

Також стало відомо, що провладні політичні сили в багатьох регіонах отримали перевагу в керівництві тервиборчкомів на місцевих виборах. Про це свідчать результати моніторингу передвиборної ситуації Комітетом виборців України. Так, за даними КВУ, процедура формування ТВК, передбачена законом, призвела до певного дисбалансу представлення політичних сил у складі та керівництві ТВК.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ