Сб, 2024-04-20, 16:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 21 » Опозиція святкуватиме річницю Майдану всупереч забороні суду
18:32
Опозиція святкуватиме річницю Майдану всупереч забороні суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники опозиційних організацій мають намір вийти на майдан Незалежності в річницю Помаранчевої революції, незважаючи на заборону суду проводити акції.

"Святкування відбудеться за будь-якої політичної погоди", - заявив голова "Коаліції учасників Помаранчевої революції" (КУПР) Сергій Мельниченко, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

- Огляд преси, 21 листопада. Річницю Помаранчевої революції святкуватимуть попри заборону, але не всі
- КМДА пропонує проводити День свободи на будь-якій іншій площі, окрім Майдану

За його словами, опозиція закликає громадян вийти на головну площу країни 22 листопада о 18.00.

"Ми будемо виконувати указ президента Ющенка про святкування Дня свободи, бо ми – законослухняні громадяни. А в чинного президента є два варіанти: або скасувати указ свого попередника, або самому вийти на Майдан із національним прапором", - сказав Мельниченко.

Перед відвідуванням Майдану представники опозиційних партій збираються зустрітися біля будівлі Лук'янівського СІЗО, де утримується лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми домовилися з керівниками київських організацій опозиційних партій почати о 17 годині мітинг біля СІЗО", - заявив глава київської міськорганізації "Батьківщини" Юрій Одарченко.

"По закінченні мітингу охочі прийдуть на Майдан і висловлять свою думку про нинішню репресивну владу. Там не буде жодних організованих мітингів, але ми очікуємо багато людей", - додав він.

У Міністерстві внутрішніх справ виданню пояснили, що опозиціонерів, які вийдуть на Майдан, "швидше за все", затримувати не будуть.

"Якщо не буде хуліганських дій, то міліція просто складе протоколи на організаторів акції", - пояснив голова управління зі зв’язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук.

У неділю ввечері співробітники столичної міліції обгородили центральну частину майдану Незалежності залізними щитами.

У п'ятницю, 18 листопада, Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції в центрі Києва 21-22 листопада: про це суд просила КМДА на прохання київської міліції й Управління державної охорони (УДО).

Раніше повідомлялось, що річницю Помаранчевої революції заборонили святкувати на Майдані.

Погляди щодо святкування Дня свободи розділилися: одні чекають на тисячі людей, а інші не бачать в цьому сенсу

В опозиції очікують, що заборона суду на проведення акції на майдані Незалежності в Києві підбурить громадян прийти туди 22 листопада на знак протесту.

"Думаю, завдяки забороні суду народу збереться багато, це буде свого роду протест", - сказала депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна газеті "Сегодня".

За її словами, члени НУ-НС проведуть у вівторок акцію під Лук'янівським СІЗО разом із "бютівцями", а потім "підтягнуться" на Майдан.

Керівник "Коаліції учасників Помаранчевої революції" зазначив: "Нам запропонували провести мітинг на Софійській або Михайлівській площі. Але революція була на Майдані, і саме там ми будемо відзначати День свободи. Заборонити нам зібратися на площі не можуть – я маю право ходити, де захочу".

"Ми не збираємося викрикувати політичні гасла й розгортати плакати. Ми хочемо просто зустрітися на Майдані й згадати, як стояли тут сім років тому. Зберемося о 18.00, думаю, людей прийде декілька тисяч", - сказав він.

Водночас, у ВО "Свобода" вважають, що святкувати 22 листопада безглуздо.

Глава київської "Свободи" Андрій Іллєнко заявив: "Псевдолідери революції зрадили народні очікування змінити країну й систему. Усе закінчилося тим, що повернулися до влади ті, проти яких була ця революція. Святкувати на Майдані, розмахуючи помаранчевими прапорами й викрикуючи "Ющенко так!" – це повний політичний нафталін".

Тим часом київська влада збирається 22 листопада встановлювати на головній площі країни новорічну ялинку вагою 50 тонн.

Довідка. Помаранчева революція

Помаранчева революція - кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших акцій громадянської непокори в Україні, організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, одного з кандидатів на президентських виборах в листопаді-грудні 2004 року, і противниками його основного конкурента Віктора Януковича.

Початком Помаранчевої революції вважають акцію протесту після оголошення Центральною виборчою комісією (ЦВК) попередніх результатів, згідно з якими переміг його суперник - Віктор Янукович. Згодом Верховний суд України скасував постанову ЦВК про результати виборів і зобов'язав її знову провести повторний тур голосування. Протестувальникам вдалося змусити владу України дочекатися рішення Верховного суду і на підставі його рішення про визнання результатів голосування у другому турі сфальсифікованими, повторно провести другий тур голосування на президентських виборах. В результаті повторного голосування (переголосування другого туру) перемогу здобув Віктор Ющенко.

Основною базою об'єднаної опозиції стали західні і центральні області України, в той час як Януковича підтримали переважно східні та південні регіони країни. Громадська думка РФ перебувала на боці Віктора Януковича, західних країн - на боці української опозиції. Ряд державних діячів країн Європи виступав у ролі посередників між протиборчими силами.

Варто сказати, що характер революції був досить мирним і часто супроводжувався кумедними випадками. Так всім добре запам'ятався геніальний спіч дружини Віктора Януковича про "американські наколоті апельсини". Людмила Янукович так сильно переживала прозахідну позицію Києва, що вирішила висловити свою критичну думку про один з її символів - апельсини, що їх нібито накололи дурманом американці.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: помаранчева революція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ