Чт, 2024-04-25, 16:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Опозиція узгодила план повернення влади до своїх рук
12:57
Опозиція узгодила план повернення влади до своїх рук
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідери партій "Батьківщина", "Фронт Змін" і "Свобода" мають намір сконцентруватися на боротьбі в 150 з 225 мажоритарних округів, а також координувати свою діяльність у рамках роботи виборчкомів, пише "КоммерсантЪ-Україна".

У розпорядження видання потрапили документи Комітету опору диктатурі (КОД), які були схвалені на початку грудня і є результатом діяльності робочої групи з узгодження кандидатів у народні депутати від опозиції в мажоритарних округах.

Серед них - програмні принципи об'єднання опозиції, пропозиції робочої групи КОД щодо принципів узгодження кандидатів-мажоритарників, а також проект регламенту взаємодії партій-учасниць КОД з формування та діяльності виборчих комісій та спостерігачів.

У документі під назвою "Пропозиції робочої групи до Комітету опору диктатурі" йдеться, що реальним підсумком виборчої кампанії буде отримання опозиціонерами 250 мандатів: 150 за рахунок депутатів, обраних за партійними списками, ще 100 - у мажоритарних округах. Незважаючи на це, члени групи мають намір спільними зусиллями визначити кандидатів від опозиційних партій у всіх 225 округах. "Для узгодженого розподілу визначаються приблизно 150 округів. Інші 75 округів закриваються членами КОД відповідно до певних пропорцій у добровільно-примусовому порядку", - йдеться в пропозиціях.

Як з'ясувалося, при розподілі квот на кількість узгоджених кандидатів-мажоритарників для кожної партії-учасниці КОД члени робочої групи пропонують керуватися поточними рейтингами політичних сил. Наприклад, "Батьківщина" - 20%, "Фронт Змін" - 10%, ВО "Свобода" - 4%, "Наша Україна", "За Україну!", НРУ, ПРП, УСДП, "Європейська партія", "Народна самооборона", "Партія захисників вітчизни" - від 0,4 до 1%. Найменш рейтинговим партіям учасники групи пропонують виділити 40 мажоритарних округів, а решту 110 розподілити між "трьома провідними учасниками КОД".

Таким чином, зазначає видання, партія "Батьківщина" зможе претендувати на кандидатів у 63 округах, "Фронт Змін" - в 32, ВО "Свобода" - в 15 округах.

Джерело у "Фронті Змін" повідомило, що учасники КОД відмовилися від запропонованого лідером партії Арсенієм Яценюком рейтингового принципу відбору кандидатів у депутати в мажоритарних округах. Передбачалося, що до червня всі можливі кандидати будуть проводити агітацію, після чого шляхом опитування буде визначено найкращого з них, і всі партії КОД будуть працювати на його перемогу. Тепер же лідери партій вирішили просто скласти списки своїх сильних кандидатів і без опитування домовитися, хто з них в якому окрузі буде балотуватися.

"Для нас червоною лінією є Дніпропетровська область. У східних і південних областях у нас не такі сильні позиції, як у "Батьківщини", тому ми сконцентруємося на центрі та півночі країни. "Свобода" здебільшого буде боротися за голоси на заході України", - розповіли у "Фронті Змін".

Ще один документ, який є в розпорядженні видання, присвячений основним аспектам взаємодії опозиційних партій в контексті формування та діяльності виборчкомів, а також спостерігачів. "Кандидатури, які підбираються для участі в роботі виборчих комісій, повинні відповідати таким критеріям: патріотизм, професіоналізм, чесність, відповідальність, досвід роботи у виборчкомах", - йдеться в проекті регламенту.

В документі детально розписані механізми взаємодії членів виборчкомів, спостерігачів та довірених осіб у рамках комісій різних рівнів. Наприклад, у ньому вказується, що з членів КОД, що входять у виборчком, створюється група, "яку очолює координатор, який призначається КОД відповідного рівня". "Він співпрацює з координаційним органом КОД, отримує від нього доручення і доводить їх до відома членів виборчої комісії", - йдеться в регламенті взаємодії.

Зазначимо, Юлія Тимошенко вважає, що єдиний партійний список на майбутніх парламентських виборах від опозиції має очолити людина рівня поетеси Ліни Костенко.

"Звертаюся до всіх лідерів опозиційних партій з уклінним проханням… нарешті по-справжньому, а не в гаслах, об’єднатися та дати на парламентських виборах у 2012 році справжній бій правлячій мафії", - зазначила Тимошенко.

Крім того, у Києві 5 партій влились до СПУ і було ухвалено маніфест "До суспільства соціальної справедливості".

Зазначимо, що 16 грудня п'ять лівоцентристських партій "Справедливість", "Народна влада", "Відродження села", Українська селянська демократична партія і "Всеукраїнський патріотичний союз" об'єднались в одну політсилу під керівництвом Станіслава Ніколаєнка - в партію "Об'єднані ліві і селяни".

Як відомо, попервах передбачалося об'єднання 11 лівих політичних партій на базі Соціалістичної партії України (СПУ).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: Опозиція узгодила план повернення в
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ