Сб, 2024-04-27, 00:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Опозиція визначиться щодо протестів після підрахунків ЦВК
19:27
Опозиція визначиться щодо протестів після підрахунків ЦВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Визначатися з необхідністю проведення масштабних акцій протесту Об'єднана опозиція та ВО "Свобода" будуть після офіційного оприлюднення результатів. Про це заявив сьогодні на брифінгу голова центрального виборчого штабу ГО "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні відбувається публічна цинічна демонстративна делегітимізація результатів виборів 28 жовтня 2012 року... Ми ніколи не визнаємо результатів виборів на округах, де так нахабно, цинічно діє влада, де не працює закон, де бандитів неможливо відрізнити від міліціонерів, де викидають кандидатів, де демонструють свою безкарність, знищують бюлетені або підробляють протоколи", - сказав Турчинов.

У той же час, за словами Турчинова, говорити про визнання або невизнання виборів в цілому можна буде тільки після того, як будуть оприлюднені офіційні результати як за мажоритарними округами, так і за партійними списками.

Крім того, Турчинов вважає, що фальсифікації виборів перейшли в стадію бандитизму за підтримки силових структур.

"Фальсифікації результатів виборів, які відбулися 28 жовтня поточного року, перейшли в стадію безпосереднього бандитизму. Причому усі ці дії координуються безпосередньо з Адміністрації президента Януковича", - сказав Турчинов.

Зокрема, за словами Турчинова, на окрузі №N14 у Вінницькій області вночі, коли більшість у комісії, підконтрольна "регіоналам", оголосила технічну перерву, членів комісії від опозиції і спостерігачів "викинули з приміщення окружної комісії, де знаходилися бюлетені і протоколи". Тоді ж уночі, за словами Турчинова, були пошкоджені коробки з бюлетенями, що надійшли з дільничних комісій.

Кандидат від опозиції Мельничук, який, за даними протоколів дільничних комісій, переміг в окрузі, наступного дня дізнався про те, що були пошкоджені коробки з голосами, відданими за нього. При перерахунку цих бюлетенів, на яких вночі були зроблені додаткові позначки, вони були визнані недійсними.

Турчинов підкреслив, що подібні дії були можливі "виключно під патронатом силових структур". "Зокрема, співробітників Міністерства внутрішніх справ, які згідно із законом зобов'язані захищати й охороняти усі документи, які надходять в окружну виборчу комісію з дільничних комісій", - сказав він.

Аналогічна ситуація, за словами Турчинова, і на 11-му окрузі у Вінницькій області, де перемогла кандидат від опозиції. "Наш народний депутат Павловський фактично дві доби лежить на коробках, перешкоджаючи фальсифікації і знищенню бюлетенів, як це було зроблено в 14-му окрузі. Його і наших представників пробували лякати пожежею, кидали димові шашки для того, щоб викурити їх з окружної комісії і пошкодити бюлетені", - повідомив Турчинов.

Окрім цього, за словами Турчинова, в Миколаївській області на 132-му окрузі опозиційний кандидат перемагає з відривом в 3400 голосів. "Озброєні співробітники Міністерства внутрішніх справ захопили сервер, з якого передають інформацію в ЦВК, і змінили інформацію, яка пішла в ЦВК", - зазначив він.

Більшість у комісії, підконтрольна Партії регіонів, не стала утрудняти себе підробкою документів, і просто проголосувала за скасування перемоги опозиційного кандидата.

Турчинов підкреслив, що усі ці порушення задокументовані, і нині представники опозиції разом з протоколами з мокрими печатками, в яких зафіксований справжній результат, везуть у ЦВК.

Аналогічна ситуація, за його словами, і на 130-му окрузі в Миколаївській області. Там перемагає опозиційний кандидат, робота комісії заблокована.

Один з лідерів Об’єднаної опозиції партії "Батьківщина", віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що опозиція повинна відмовитися від роботи в новому парламенті, якщо не припиняться фальсифікації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: підрахунків ЦВК, протестів, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ