Ср, 2024-04-24, 03:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 6 » Опозиція визнає вибори лише тоді, коли їй повернуть "вкрадені мандати"
20:23
Опозиція визнає вибори лише тоді, коли їй повернуть "вкрадені мандати"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Об’єднана опозиція "Батьківщина" не визнає результатів виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть "вкрадені мандати". Про це йдеться в заяві Об’єднаної опозиції.

У "Батьківщині" вважають, що Центральна виборча комісія, ухваливши 5 листопада рішення про неможливість встановлення результатів виборів у 5 округах (№ 94, 132, 194, 197, 223), "виконала вказівку влади для того, щоб не допустити перемоги опозиційних кандидатів та легалізувати "Об’єднана опозиція "Батьківщина" не визнає такого антинародного та незаконного рішення ЦВК, ухваленого на догоду владі. Ми невідкладно оскаржимо його в суді і не визнаємо результатів виборів доти, доки всі опозиційні кандидати, в яких намагаються вкрасти перемогу, не отримають своїх депутатських мандатів", - наголошується в заяві.

"Вимагаємо від ЦВК взяти відповідальність за встановлення підсумків голосування на себе", - наполягає Об’єднана опозиція.

"У неї є всі повноваження та законні підстави для того, щоб самостійно встановити за протоколами з мокрими печатками результати голосування у кожному з цих мажоритарних округів та оголосити перемогу опозиційних кандидатів", - наголошує "Батьківщина".

За словами опозиціонерів, протоколи з мокрими печатками по кожному з проблемних округів, паралельний та громадський підрахунок голосів засвідчують перевагу кандидатів у депутати від опозиції.

"Однак влада не змирилася із таким вибором громадян та перемогою опозиції. Режим Януковича застосував тотальні, цинічні та неприховані масові фальсифікації", - обурюється "Батьківщина".

Серед них – "псування бюлетенів, підробка протоколів, силове захоплення окружних виборчих комісій, застосування загонів спецпризначення проти мирних громадян, погрози фізичної розправи над членами дільничних та окружних виборчих комісій, підтасовки під час введення даних про підсумки голосування на сервер ЦВК та інші брудні технології", наголошує опозиція.

Голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на мітингу біля ЦВК 6 листопада заявив, що опозиція оскаржить рішення Центральної виборчої комісії про перевибори на п’яти "проблемних" округах.

Яценюк наголосив, що опозиція вивчила матеріали справ щодо тих п’яти округів, у яких Центральна виборча комісія пропонує провести перевибори. "Ми не боїмось перевиборів. Ми підемо на перевибори і переможемо. Але наші кандидати перемогли в розривом не в один голос, а в 12 тис голосів. Є протоколи ДВК, де є законна перемога, яку повинні віддати опозиції", - наголосив він.

За його словами, опозиція оскаржить це рішення ЦВК. "Ми вимагаємо, щоб ЦВК провела підрахунок голосів і визнала наших кандидатів переможцями. Вони не відберуть у нас перемогу", - підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції.

Яценюк подякував учасникам мітингу за те, що вони вистояли всю ніч на площі біля ЦВК, "разом не дали можливості захопити цю площу і дали змогу народу України побачити, що ми боремося".

Яценюк заявив, що події останніх днів поставили під сумнів не просто виборчий процес, а легітимність виборів до Верховної Ради України в цілому.

"Таке питання сьогодні стоїть не тільки в Україні, а й у наших міжнародних партнерів", - додав він.

"На жаль, за останні десять днів Партія регіонів і президент зробили все для того, щоб Україна знов вийшла на перші шпальти світових газет і в перші новинні блоки світових телекомпаній", - наголосив Яценюк.

"Ви не вмієте програвати, як і не вмієте вигравати. Ви, тримаючись за мандати, фактично намагаєтеся вкрасти 13 округів, де перемога була віддана кандидатам від опозиції", - звернувся Яценюк до представників влади.

На його переконання, в Україні назріла ще одна хвиля політичної кризи. "Я вже не кажу про економічну кризу, яку спровокувала ця влада, цей уряд і цей президент", - наголосив він.

Тому, наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції, одне з перших рішень, яке буде внесено до нового парламенту, – "це як відставка уряду, так і питання відставки чинного президента".

"Ми вимагаємо від президента України Януковича реакції. Він повинен бути гарантом Конституції, а не гарантом фальсифікації. Пане президенте, ми так зрозуміли, що ви є в Україні, тому що до вас додзвонився президент Коморовський. До вас скоро достукається український народ. Зупиніть фальшування, зупиніть нелегітимний виборчий процес і поверніть Україну до європейської сім’ї", - наголосив Яценюк.

Також Яценюк зазначив, що влада вирішила створити ТСК зі встановлення результатів виборів у цьому парламенті, аби "заговорити" тему фальсифікацій: "Провладна більшість злякалася переліку конкретних прізвищ фальсифікаторів, який є в нашій постанові".

Так голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Яценюк прокоментував постанову про створення ТВК щодо розслідування обставин встановлення результатів виборів в деяких округах, яку спікер парламенту в порушення процедури поставив на голосування і підтримала провладна більшість.

"Вони начебто створюють слідчу комісію, знаючи, що ця слідча комісія навіть не почне свою роботу, тому що цей парламент фактично помер. Мета ухвалення цієї постанови одна – показати, що вони начебто будуть боротися із фальсифікаціями, які вони особисто робили", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає поставити на голосування внесену нею постанову про розслідування фактів фальсифікації виборів до Верховної Ради в 2012 році.

Виступаючи перед цим із трибуни парламенту, він наголосив, що незрозуміло, на якій підставі Верховна Рада і особисто голова ВР відмовився реєструвати цю постанову. "Тут є конкретний перелік прізвищ і посадових осіб, починаючи з членів ОВК і ДВК і закінчуючи суддями і прокурорами, - які фальшували вибори. Ми вимагаємо негайного розслідування фактів фальсифікації", - наголосив він.

Опозиція, за його словами, також вимагає від Центральної виборчої комісії розглянути заяву трьох опозиційних партій, прийняти до свого провадження процедуру підбиття підсумків результатів голосування у проблемних округах та оголосити в цих округах переможців від опозиції, як це підтверджується протоколами ДВК.

Томенко каже, що Янукович доручив сформувати більшість у ВР без комуністів, бо вони "занадто дорогі"

Президент України Янукович доручив сформувати більшість у парламенті на основі Партії регіонів, оскільки комуністи "занадто дорогі", вважає віце-спікер Верховної Ради (обраний за списками БЮТ) Микола Томенко.

"Президент... дав чітку вказівку, що доти, доки не буде 226 депутатів у Партії регіонів, доти результати виборів не повинні визнаватися і підписуватися, зокрема в тих округах, де перемогла опозиція", - сказав Томенко на брифінгу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наприклад, я в цю гіпотезу щиро вірю. Якщо зараз послухати риторику комуністів, які за останні кілька днів уже навіть критикують дітей прем'єр-міністра, хоч і бояться називати прізвище прем'єр-міністра і президента України,.. але частково стають опозиціонерами... Звідси можна зробити такий висновок - комуністам не пропонують входити до парламентської більшості. Надто вже дорогі вони, дуже вже багато посад і грошей потрібно для того, щоб утримувати", - висловив припущення Томенко.

Він наголосив, що у зв'язку з цим надійшло чітка вказівка, що вибори до парламенту мають завершитися тоді, коли у Партії регіонів буде 226 депутатів.

"Саме тому сьогодні розглядається закон про регламент, де написано, що мінімальна фракція має бути за чисельністю не менше, ніж найменша фракція в нинішньому складі парламенту. Сьогодні найменша чисельність фракції - це фракція комуністів - 32 депутати", - пояснив він.

За словами Томенка, якщо припустити, що в новому скликанні парламенту буде близько 50 мажоритарних депутатів, вони нездатні будуть створити фракцію з 32 осіб, оскільки серед них дуже багато відмінностей - інтересів, які не збігаються.

"Сьогодні ця норма ставить перед мажоритарниками питання: або залишатися позафракційними, або вступати до Партії регіонів. Іншого шляху не дано", - сказав він.

Зазначимо, 5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223. ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

6 листопада Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з виборів у низці проблемних одномандатних округів. "Створити тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів фальсифікації в деяких одномандатних округах", - ідеться в постанові, ухваленій Верховною Радою України з ініціативи спікера.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: вкрадені мандати, Опозиція визнає вибори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ