Пт, 2024-04-26, 23:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 1 » Опозиція заявила про початок страйку і усунення Януковича
18:31
Опозиція заявила про початок страйку і усунення Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 17:00. На Майдані Незалежності в Києві триває мітинг на підтримку євроінтеграції України. Кількість учасників мітингу значно зменшилася - частина пішли додому, інша частина приєдналася до мітингувальників під будівлею КМДА.

Після жорстокого розгону Евромайдана в Києві в ніч на 30 листопада, сьогодні в столиці і по всій країні сотні тисяч громадян вийшли на акції громадянського протесту. За різними оцінками, сьогодні опівдні в центрі Києва було від 300 до 500 тисяч чоловік.

16:20. У Будинку профспілок наразі відбувається нарада Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока. В захопленому Будинку профспілок відбудеться прес-конференція лідерів опозиції. Водночас, зараз на Банковій точаться сутички між мітингувальниками, "Беркутом" і провокаторами.

15:40. Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що акція протесту триватиме, поки вимоги українського народу не будуть задоволені. "Ми будемо стояти тут, поки вимоги українського народу не будуть задоволені", - сказав Яценюк.

Політик підкреслив, що українці вимагають справедливості в нашій країні: "Це вимога справжньої демократії. Перший крок до цього - це відставка уряду Азарова, який знищив європейську мрію України і побив людей. І це вимога - відставка Януковича, який особисто давав вказівку бити людей, який особисто вбив нашу європейську мрію".

При цьому Яценюк підкреслив, що це мирна демонстрація. За його словами, у опозиції є чіткий перелік вимог: "Перша вимога - це відставка уряду Азарова. Друга вимога - це те, щоб Янукович поніс відповідальність . Це відставка Януковича і проведення дострокових президентських і парламентських виборів".

Яценюк зазначив, що такого підняття духу України не було протягом останніх десятиліть. "Люди не виходять за пенсію, зарплати, не виходять за гроші. Виходять за ідею і справедливість. І це - відмінність України і від Росії, і від Бєларусі і від інших", - сказав політик.

Яценюк запевняє, що "цей шлях буде дуже непростим". " Янукович просто так не піде. Але ми будемо боротися, поки в Україні не відновиться реальна демократія. Янукович вкрав мрію українців, і він повинен нести відповідальність", - сказав лідер фракції "Батьківщина".

15:15. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликає учасників Народного віче на Майдані Незалежності в Києві прийти у вівторок, 3 грудня, під стіни Верховної Ради, коли має розпочатися сесія парламенту.

"Ми починаємо загальнонаціональний страйк", - заявив він. При цьому він додав: "Починаючи з цієї хвилини, ми тут залишаємось (на Майдані Незалежності)", цитує "Українська правда".

15:00. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликає до зміни влади в Україні та просить міліцію не йти проти народу. Він наголосив, що всі громадяни хочуть жити в нормальних умовах і впевнено дивитись в майбутнє, і якщо влада не хоче забезпечити цього, то її треба змінювати.

Учасники віча почали скандувати: "Відставка!", "Кличко!". Він подякував всім громадянам, які вийшли на вулиці країни.

"Я хочу подякувати кожному за вашу громадянську позицію", - наголосив Кличко. Він також закликав працівників міліції не застосовувати силу до людей, які беруть участь в акціях протесту.

"Тут можуть бути ваші друзі, ваші родичі", - наголосив Кличко. Він підкреслив, що правоохоронці не повинні виконувати злочинні накази й "охороняти цю банду".

14:40. Громадський діяч Юрій Луценко вимагає проведення дострокових парламентських виборів, відставки Віктора Януковича з посту Президента, відставки уряду Миколи Азарова, а також проведення суду над міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. Про це Луценко сказав, виступаючи на Народному Вічі на Майдані Незалежності в столиці.

"Наші вимоги — відставка злочинного уряду з усіма міністрами. Захарченка — під суд. Наші вимоги — дострокові вибори Президента. Це має відбутися цього тижня. П`ять днів страйку в Києві! З цього Майдану — ані кроку назад! Цілковита блокада і країна буде нашою!", - заявив Луценко багатотисячному мітингу в центрі Києва.

"Я хочу, аби всі українці зараз зрозуміли, — ми нині міняємо не Президента, ми міняємо систему влади в країні... Ми міняємо не Януковича, ми міняємо країну, ми робимо Україну європейською державою", - сказав Луценко.

"Ця революція буде переможною, якщо вона буде мирною. Сьогодні тут починається страйк, який повинен заблокувати весь урядовий квартал, — там розташований Кабінет міністрів, Адміністрація Президента, Верховна Рада", - додав він.

Луценко закликав студентів найближчими днями забути про заняття і "вирішувати свою долю на вулицях Києва".

Він також попросив київських автомобілістів завтра заблокувати своїми автомобілями урядовий квартал, передає УНІАН.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: опозиція, усунення Януковича, початок страйку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ