Чт, 2024-03-28, 23:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 13 » Опозиція заявляє про занепад української журналістики
11:02
Опозиція заявляє про занепад української журналістики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Історії з фальшивими новинами, які мають місце в українських засобах масової інформації, свідчать про занепад стандартів в українській журналістиці. Про це в ефірі телеканалу Тві заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Сергій Власенко, коментуючи скандальні повідомлення про нього в Інтернеті, пише Gazeta.ua.

"Ми говоримо про те, що в Україні тотально знищена така річ, як стандарти журналістики. На жаль, такі речі ще три-чотири роки тому були неприпустимими", – зазначив Власенко.

Він висловив слова подяки журналістам, які не передрукували сфальшованих повідомлень і взагалі утрималися від поширення неправдоподібних новин.

"Я переконаний, що журналісти самі повинні реагувати на такі події", – наголосив політик.

Нагадаємо, у понеділок, 11 лютого, агентство УНІАН роздало новину від імені Власенка, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів". А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Увечері прес-служба "Батьківщини" заявила, що Власенко не давав жодних коментарів і інтерв’ю - фальшивка. Крім того, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Сам Власенко повідомив, що в понеділок з 12 до 19:30 перебував у лікарні "Укрзалізниці", і нікому коментарів не давав. Станом на 17:00 керівництво УНІАН не дало жодних офіційних пояснень чи коментарів, включаючи Олександра Ткаченка, який після дзвінка журналістів вимкнув телефон.

У вівторок, 12 лютого УНІАН оприлюднили спеціальну заяву, в якій визнають, що на сайті було опубліковано сфальшовані коментарі народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка, й називають ці публікації "джинсою".

"Для нас є очевидним, що сфальшовані коментарі нардепів Власенка і Кужель, які з'явилися на сайті агентства, – це "джинса". Хто її замовник – ми можемо лише здогадуватися", – йдеться у заяві.

Власенко звинуватив команду Льовочкіна в чорному піарі

Сергій Власенко заявив, що вказівка очорнити його через Інтернет нібито надійшла з кабінету голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

"За моєю інформацією – це не твердження, це припущення – вказівку особисто віддавав керівник телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко", - зазначив Власенко.

Крім того, на думку депутата, за всією цією історією стоять високопосадовці з Адміністрації глави держави.

"За моєю інформацією – це моя особиста думка – вказівку йому давали з Адміністрації президента, з офісу Сергія Льовочкіна", – уточнив Власенко.

Томенко розкрив схему "чорнухи" в українських ЗМІ

Народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що на УНІАН повернулася цензура.

"Насправді зі зміною керівництва в УНІАН повернулася цензура. Всіх найвідоміших і найавторитетніших журналістів УНІАНу звільнено або з ними не продовжили трудового контракту..." - зазначив Томенко.

"Ми під час виборів мали достеменну інформацію: сказали, що якщо критика персонально Віктора Януковича чи його оточення, то вже не можна подавати інформацію", – додав опозиціонер.

За його словами, це був перший етап, який громадськість і сам колектив проковтнули. Наступним етапом стало використання медіаресурсу для маніпуляцій.

"Це мені нагадує вдосконалені методи, які мали місце перед президентською кампанією 2004 року і навіть у 2002 році. Тоді було примітивніше: створювали якийсь лівий сайт, на цей сайт давали "чорнуху", потім на цю тему на "Першому національному" виходила програма, й цю інформацію скрізь поширювали. Така ж схема працює і зараз", – розповів Томенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: занепад української журналістики, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ