Ср, 2024-04-24, 01:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 25 » Опозиційний до місцевої влади телеканал "Круг"в Одесі відключили від ефіру
19:42
Опозиційний до місцевої влади телеканал "Круг"в Одесі відключили від ефіру
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Одеський телеканал "Круг", опозиційно налаштований щодо міської влади, повністю відключили від ефіру, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідну заяву редакційний колектив телеканалу розмістив на офіційному сайті ТК у вівторок.

"25 жовтня міська влада Одеси повністю відключила ТРК "Круг" від мовлення в кабельних мережах. 21 жовтня ТзОВ "Сана плюс", що є кабельним оператором, який подає сигнал ТРК "Круг" глядачам центральної частини міста, письмово повідомила нашу телекомпанію про те, що при подачі до Національної ради України з телебачення і радіомовлення заяви на переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, державний орган нібито вилучив ТРК "Круг" з програмної концепції. А вже 25 жовтня ТзОВ "Сана плюс" відключило телеканал "Круг" від ефіру. Зник сигнал "Круга" також і в кабельних мережах "Реноме", фактичним власником якого є власник ТОВ "Сана плюс", - сказано в заяві телеканалу.

У зв'язку з цим редакція ТРК "Круг" звернулася до Національної ради з телебачення і радіомовлення по пояснення, однак у державному органі усно повідомили, що вперше чують про те, що нібито вилучили телеканал з програмної концепції кабельних провайдерів.

"Редакція ТРК "Круг" розцінює ці дії з боку близьких до мера Одеси власників ТОВ "Сана плюс" як навмисний саботаж, який має одну-єдину мету - догодити Одеському міському голові Олексію Костусєву та відключити від ефіру єдиний у місті опозиційний телеканал "Круг", який правдиво висвітлює діяльність одеської влади і події, що відбуваються в місті", - йдеться у зверненні телеканалу.

"Про те, що мерія Костусєва намагається позбавити можливості ТРК "Круг" доносити до одеситів правду про свавілля, що коїться в Одесі, за допомогою "рубильника", свідчить також інтерв'ю радника Одеського міського голови Костусєва.

"Я допоміг правильно позбутися "Круга". Його хотіли задавити адміністративними методами, а потрібна була просто поломка устаткування", - відверто і цинічно повідав журналістам радник міського голови Вадим Чорний", - наголошується в заяві.

ТРК "Круг" знову звернулася до президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, голови Антимонопольного комітету України Василя Цушка, в Національний комітет України з телебачення і радіомовлення, до посольств провідних світових держав, а також до союзів та об'єднань журналістів з проханням вжити невідкладних заходів щодо припинення компанії згортання свободи слова, проведеної Одеським міським головою Костусєвим.

Як повідомлялося, раніше телеканал "Круг" заявив, що його сигнал пропав з кабельних мереж мовлення, ретранслює телеканал у спальних районах Одеси, де проживає основна частина населення міста.

У вересні та жовтні мер Одеси Костусєв подав стосовно телеканалу два позови до суду про захист честі і гідності та вимагає від каналу компенсувати йому 200 тис грн за завдану моральну шкоду. У свою чергу ТРК "Круг" подала зустрічний позов до Костусєва з вимогою виплатити моральну компенсацію в розмірі 1 млн грн за поширення неправдивої інформації про телеканал.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ