Сб, 2024-04-20, 10:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 30 » Опозиціонерка проголосила себе президентом-у Південній Осетії вже чекають "кольорову революцію"
10:17
Опозиціонерка проголосила себе президентом-у Південній Осетії вже чекають "кольорову революцію"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лідер південноосетинської опозиції Алла Джиоєва у середу, 30 листопада, незважаючи на рішення Верховного суду, оголосила себе президентом республіки і своїм першим рішенням на цій посаді сформувала держраду.

До держради, яка буде діяти до формування легітимних органів влади, увійшли 10 осіб, повідомила представник Джиоєвої, передає РИА "Новости".

Функцією несформованої держради стане контроль за виконавчими органами влади до інавгурації Джиоєвої в якості президента.

Тим часом Генпрокуратура Південної Осетії звинуватила Аллу Джиоєву у підготовці "кольорової революції" і пообіцяла вжити відповідних заходів. "Дії Джіоєвої йдуть врозріз з прийнятими вчора рішеннями Верховного суду і парламенту. Оголошення себе президентом і створення якоїсь держради перебувають поза рамками правового поля. Це в жодному разі незаконні дії", - заявив заступник генерального прокурора Південній Осетії Ельдар Кокоєв.

"Джиоєва реалізує сценарій "кольорової революції". Альтернативні органи держвлади нам свого часу намагалися насадити грузини. Це чергова спроба таких дій, але вже зсередини. Реакція офіційної влади буде, заходи будуть прийняті", - сказав Кокоєв.

Алла Джиоєва у відповідь заявила, що не вважає свої дії "кольоровою революцією" і має намір підготуватися до можливих заходів проти неї, передає "Інтерфакс".

Заяву Генпрокуратури вона вважає провокаційною, оскільки ніяких "кольорових революцій" її прихильники проводити не збираються. "Що їм залишається робити, окрім того як говорити про кольорові революції? Який натяк є на кольорову революцію?" - заявила лідер опозиції.

"Я не знаю, що мають на увазі правоохоронні органи, називаючи наші дії "кольоровою революцією", але я закликала своїх прихильників бути готовими до розвитку будь-якого сценарію і законними шляхами боротися за нашу перемогу", - підкреслила Джиоєва.

Говорячи про можливе прийняття прокуратурою заходів проти неї, Джиоєва сказала: "Ми прекрасно знаємо, на що ця влада здатна. Ми будемо зараз закликати своїх прихильників і будемо до цього готові". При цьому вона стверджує, що багато хто з силових структур республіки заявили, що не братимуть участі в яких-небудь діях проти неї.

За словами Джиоєвої, її прихильники в середу збираються прийти до будівлі ЦВК і вимагати опублікувати підсумки виборів.

Зазначимо, після першого туру США, Євросоюз, НАТО і Грузія назвали вибори в Південній Осетії нелегітимними. У той же час місія спостерігачів від громадських організацій РФ заявила, що вибори президента Південної Осетії і референдум про надання російській мові статусу державної були вільними і відкритими.

27 листопада в Південній Осетії пройшов другий тур президентських виборів, на яких, за попередніми даними, Джиоєва < a href="/world/28nov2011/oseti.html">впевнено перемогла голову МНС і представника владної партії "Єдність" Анатолія Бібілова, який вважається "людиною Кремля".

Однак у вівторок, 29 листопада, Верховний суд Південної Осетії визнав результати другого туру недійсними через порушення. У повторних виборах, які призначені на 25 березня 2012 року, Джиоєва, яка оголосила про свою перемогу, брати участь не зможе.

Грузія взагалі не вважає "заходи на окупованій території" виборами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: південна Осетія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ