Сб, 2024-04-20, 16:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Опублікувано найкращі астрономічні ФОТО року
19:25
Опублікувано найкращі астрономічні ФОТО року
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

  Завершено конкурс Astronomy Photographer of the Year 2010 аматорів і професіоналів, що займаються астрономічною фотографією. Переможці отримали приз у тисячу фунтів стерлінгів і їхні фотографії відкрили виставку в Королівській обсерваторії.

Переможець конкурсу, Том Лов, сфотографував Чумацький шлях над найстарішою у світі сосною - деревом, що росте в Сьєрра-Неваді близько 4000 років.

"Шепіт вітру", Дейв Броша. Полярне сяйво над Канадою, 3 квітня 2010 року. Номінація "Земля і космос" - полярні сяйва виникають при зіткненні частинок сонячного вітру з магнітосферою планети.

Ліс на півночі Норвегії, 22 жовтня 2009. Полярне сяйво знято Фредріком Бромсом.

Схід повного місяця над храмом Посейдона (побудований в 450-440 роках до нашої ери). Південна Греція, 26 червня 2010, підбір місця і часу знімку з п'ятихвилинної витримкою зайняв в Ентоні Айомамітіса 15 місяців.

Контрольована лісова пожежа на горі Адамс, штат Вашингтон, США. Знімок Ларрі Андресена. Штат Вашингтон не варто плутати зі столицею США - він знаходиться на тихоокеанському узбережжі, на північ від Каліфорнії.

Кращий знімок у номінації "Далекий космос". Туманність Оріона, 10 липня, Роджеліо Бернал Андрео, фотограф з Каліфорнії.

Туманність Вуаль у сузір'ї Лебедя, знімок Мартіна Пуга. Залишки вибуху наднової, що стався тисячі років тому - тоді ця найновіша була настільки ж яскравою, як світло Місяця і її можна було бачити з Землі.

"Меч і троянда" - меч утворений зірками Оріона, троянда є туманність М42. Знімок Маркуса Дейвса, 10 січня 2010. Найяскравіша і близька (1350 світлових років) до нас область активного формування зірок.

Туманність М20, фото Едді Трімарчі. Зроблене за допомогою телескопа з дистанційним управлінням; в М20 із хмари газу народжуються нові зірки.

Галактика Андромеди, знімок Едварда Генрі. Знімок складений з трьох фотографій, зроблених 14 березня. І хоча це найближча до нас велика галактика, світло від неї йде до нас 2,5 млн років.

Кращий знімок в категорії "Сонячна система". Ентоні Айомамітіс зняв сонячне затемнення, зафіксувавши тонку структуру сонячної корони.

Нік Сміт зняв Юпітер з обсерваторії на Канарських островах 15 липня 2009. Ще 10 або 15 років тому любителям знімки такої якості були недоступні. Зверху-праворуч на фото видно темну риску, слід від падіння на планету астероїда або комети за деякий час до спостереження, тепер він повністю розтанув.

"Зелений гість" - Річард Хігбі зняв Комету Луліна, названу так на честь обсерваторії на Тайвані, що відкрила її. Швидше за все, цей політ комети став її першим візитом до внутрішньої частини сонячної системи.

Лоренццо Комоллі сфотографував не Місяць на тлі денного неба, а Венеру. При спостереженні в телескоп це небесне тіло виявляє зміну фаз, схожу на фази Місяця.

Один з кращих знімків молодих астрофотографів - Джатін Премеджіт (14 років, Індія) отримав це чітке зображення Місяця з чітко видимими кратерами.

Переможець у номінації "Молодий астрофотограф" - Дхрав Арвінд Паранджпай (Індія, 14 років) зняв сонячне затемнення, дотепно скориставшись хмарами замість фільтра. Те, що для інших стало б поганою погодою, він використав для отримання астрономічного знімка.

Ще один знімок, зроблений підлітком - Лорент Жолі-Кюер, 13-річний канадець, поліз фотографувати гало (кільце світла на хмарах) через люк у машині, що рухається. Що не порадувало його батьків, але дозволило зробити ефектний кадр.

Деніель Мортімер, 15-річний британець, витратив усі вихідні на складання мозаїки з окремих знімків Місяця, зроблених ним за допомогою телескопа і камери.

Туманність Пелікана - протяжність 30 світлових років, відстань до Землі 1800. Знімок Еліаса Джордана, також у номінації "молодий фотограф" (15 років, США).

Кращий знімок новачка - галактика М51 і "сусідка", що нею поглинається - знімок Кена Макінтоша, жителя Великої Британії.

Краще фото в номінації "Люди і космос" - на пляжі Пфайффер в Каліфорнії кілька тижнів на рік можна спостерігати сонце, чиї промені падають якраз через утворену скелями арку. Автор - Стів Крістенсон, США.

За матеріалами   Цензор.нет







































За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1246 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ