Пт, 2024-04-19, 20:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Останки загиблих у літаку Качиньського шукають під Смоленськом. ВІДЕО
15:31
Останки загиблих у літаку Качиньського шукають під Смоленськом. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Слідчі під Смоленськом продовжують шукати рештки загиблих на місці катастрофи в суботу літака Ту-154 президента Польщі Леха Качиньського. Як повідомило у понеділок джерело в силових структурах Смоленської області, для пошуку решток загиблих ймовірне проведення розкопок, пише NEWSru.com.
"Слідчі будуть працювати на місці аварії літака з дев'ятої ранку. Вони шукатимуть рештки загиблих, але не на великих частинах літака, що розбився, а в землі. Ймовірно проведення розкопок на місці катастрофи", - сказав він.

За його словами, це пов'язано з тим, що є підстави вважати, що на місці краху літака можуть бути фрагменти людських тіл. "Для цього необхідно ще раз ретельно перевірити всю територію, на якій знаходяться частини фюзеляжу літака", - зазначило джерело.

Він також повідомив, що в неділю під час пошуків, після того як з місця катастрофи було вивезено рештки загиблих, при подальшому дослідженні було виявлено ще декілька фрагментів людських тіл. У другій половині дня в неділю вони були відправлені до Москви на судово-медичну експертизу.

Польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качиньський. Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах.

На борту було 96 людей: 88 пасажирів, включно з президентським подружжям, і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто.

Лише 14 тіл жертв катастрофи польського урядового авіалайнера можна впізнати без проблем

Лише 14 тіл жертв катастрофи польського урядового авіалайнера можна впізнати без проблем. Про це заявила в неділю міністр охорони здоров'я Польщі Єва Копач, передає ИТАР-ТАСС.

Ще приблизно 20 тіл зможуть ідентифікувати судові патологоанатоми, зазначила вона. За словами Копач, для упізнання решти загиблих необхідно провести генетичну експертизу.

Брат президента Польщі Ярослав Качиньський упізнав тіло свого родича напередодні. Ярослав Качиньський відмовився давати будь-які публічні коментарі про смерть брата. А його соратники розповіли журналістам, що були шоковані тим, що побачили на місці катастрофи.

Тим часом до Москви прибувають родичі загиблих. В аеропорту Домодєдово приземлився чартерний рейс з Варшави. Цим літаком прибула група родичів загиблих.

В аеропорту працює штаб МНС, психологи, а також лікарі. Вже через кілька годин багатьом треба буде пройти через процедуру упізнання тіл своїх близьких. З аеропорту родичі вирушать до готелів на спеціально підготовлених автобусах.

Московський уряд узяв на себе витрати за проживання і харчування, а також ритуальні послуги.

Сьогодні в першій половині дня до Москви вилетить другий літак з рідними і близькими загиблих у суботній катастрофі польського президентського авіалайнера.

Перший літак з родичами вилетів до Москви в неділю увечері.

У Москві прибулим полякам будуть надавати допомогу міністр охорони здоров'я Польщі Копач і високопоставлений представник канцелярії прем'єр-міністра Польщі Томаш Арабський. Передбачається, що родичі загиблих пробудуть у Москві 3-4 дні.

Україна тужить через загибель президента Польщі. Скасовано всі заходи

У Польщі сьогодні - третій день національної жалоби. До половини приспущені державні прапори, скасовано розважальні заходи. На знак солідарності сумують сьогодні ще кілька країн, в тому числі і Україна.

В Україні сьогодні скасовано спортивні змагання та розважально-концертні заходи у зв'язку з днем жалоби. Про це йдеться в указі Президента України №538/2010 від 11 квітня 2010 року.

"У зв'язку з трагічною загибеллю 10 квітня 2010 Президента Польщі Леха Качиньського і його дружини Марії, інших високопоставлених посадових осіб Польщі та осіб, які їх супроводжували, постановляю оголосити в Україні 12 квітня 2010 днем жалоби... У день жалоби приспустити державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, на всій території України, а також закордонних дипломатичних установ України; скасувати в Україні розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач", - йдеться в указі.

Польща готується відправити Качиньського в останню путь

Виконувач обов'язків глави держави, спікер Сейму Броніслав Коморовський оголосив, що похорон загиблого президента Польщі призначено на суботу, 17 квітня. Як повідомляє Радіо "Свободa", траурна церемонія пройде в центрі Варшави на площі Юзефа Пілсудського. Раніше заступник глави канцелярії президента Польщі Яцек Сасіна повідомляв, що прощання з Качиньським відбудеться сьогодні-завтра.

Тоді ж, 17 квітня, пройде головна церемонія похорону загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом. За словами Сасіна, остаточна дата, однак, може бути змінена, позаяк церемонія пройде тільки після того, як у Польщу будуть доставлені тіла всіх загиблих поляків.

"Ніхто не уявляє собі ситуації, щоб президент був похований без дружини", - сказав він. Тим часом тіло Марії Качиньської досі не вдалося ідентифікувати.

Бортові самописці доставлено до лабораторії МАК

Тим часом бортові самописці з літака, що розбився, вже доставлені в лабораторію Міждержавного авіаційного комітету (МАК), повідомили в прес-службі МАК, пише Накануне.RU.

Фахівці МАК, у присутності представників Польщі і Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації, розпочали огляд і розтин контейнерів самописців. У результаті розтину реєстратора параметричної інформації виявлено, що стрічка носія інформації знаходиться на котушках, але вийшла з механізму протягування стрічки, ймовірно в результаті удару.

За однією з версій, причиною трагедії став непослух пілотів. Вони не послухалися диспетчерів, які рекомендували їм приземлитися в іншому аеропорту - через погану погоду.

У Польщі не виключають, що пілот Качинського діяв за чиїмсь вказівками

Більше того, пілот літака президента Польщі міг "діяти за чиїмсь вказівками". Про це заявив екс-президент Польщі Лех Валенса, пише "Українська правда" з посиланням на програму "Вести".

За його словами, пілоти урядового авіазагону Польщі - професіонали найвищої кваліфікації, тому "навряд чи пілот міг самостійно раз за разом намагатися посадити літак в умовах туману".

Валенса додав, що для того, щоб робити остаточні висновки про причини катастрофи, необхідно дочекатися офіційного висновку спеціальної комісії.

У свою чергу, пілот зі спеціальної групи, яка обслуговує урядовий авіафлот Польщі, Томаш Петшак в ефірі телеканалу TVN24 зазначив, що пілот літака Качинського не міг 4 рази намагатися посадити машину на військовому аеродромі під російським Смоленськом.

"За інформацією, яку я отримав, була одна спроба (посадки - ред.)", - сказав Петшак.

Він також відкинув гіпотезу, що пілот міг намагатися посадити літак під психологічним тиском нібито необхідності не запізнитися на заплановані заходи 70-х роковин Катинської трагедії.

"Пілотів тренують таким чином, щоб вони виконували критерії тверезої оцінки ситуації, характеризувалися готовністю відмовити, щоб жодним чином не піддаватися тиску", - уточнив Петшак.

Він назвав дуже досвідченим пілота суботнього рейсу, зазначивши, що літак, на якому він летів, вважався одним з найкращих у державному авіапарку.

"Літак мав репутацію не те щоб безпроблемного, але був найпопулярнішим серед пілотів. У нас було до нього найбільше довіри, і використовували його на складних трасах", - повідомив пілот.

Він також зазначив, що трагедії можна було уникнути, якби диспетчер аеропорту конкретніше дав зрозуміти пілотові про можливу небезпеку.

"Були сугестії "пропонуємо, щоб полетіли туди" - це не був наказ виконання польоту на запасний аеродром", - сказав Петшак.

У таких умовах, за його словами, пілот намагається посадити машину, щоб зорієнтуватися в ситуації.

Разом з тим трагедія, яка сталася з десятками людей, а разом з ними і з президентом Польщі, мала деякі передумови.

Качиньський вже давно мав проблеми зі своїм авіатранспортом. То пілоти не могли посадити літак в Сеулі через незвичайно сильний вітер, то літак президента не міг вилетіти з Улан-Батора після того, як 20-градусний мороз вивів з ладу датчики рульової тяги всередині крил.

Після останнього інциденту польський уряд вирішив зглянутися над невдалим у авіапитанні президентом і придбати йому новий літак. Прем'єр Польщі Дональд Туск тоді заявив, що уряд не планує купувати суперсучасний літак, а такий, який би гарантував безпеку президентові.

Зазначимо, до речі, що у президента і прем'єра завжди були досить напружені взаємини. А якось між ними спалахнув справжній скандал. Причиною якого, за іронією долі, став саме літак.

"Імеді" "збила літак" президента Польщі ще місяць тому

Характерно, що після загибелі Качиньського журналісти звернули увагу відразу на кілька фактів, що передували нинішній катастрофі. Зокрема, в січні 2008 року сталася трагедія, коли військово-транспортний літак CASA-295М з вищим командуванням польських ВПС розбився неподалік міста Щецин. Літак розбився при заході на посадку, впавши з висоти 200 метрів. Він загорівся в лісі за 800 метрів від аеродрому. Пасажири літака були учасниками щорічної конференції з безпеки польотів. Причому пілот CASA-295М кілька разів заходив на посадку в складних погодних умовах. Мабуть, висновки з тієї трагедії не було зроблено, зазначає "Незалежна газета".

Не залишився без уваги й інцидент з польотом до Грузії, коли пілот не підкорився наказу президента Польщі, відмовившись садити літак на закритий аеродром в грузинській столиці через погані метеоумови.

Але найбільш містичним є факт "прогнозу" загибелі Качиньського. Місяць тому підконтрольна адміністрації Грузії телекомпанія "Імеді" в репортажі про "російську агресію" повідомила також про "смерть" президента Польщі Леха Качиньського. У фільмі йшлося і про те, що в результаті вибуху літака загинув Лех Качиньський. За версією телекомпанії, вибухнув літак, в якому той нібито летів на допомогу Грузії.

Tу-154: 66 аварій, 2 теракти і майже 3 тис загиблих

За 40 років експлуатації різних версій літака Ту-154 з ним сталося 66 аварій, 35 з яких призвели до загибелі людей. Загальна кількість загиблих від катастроф Ту-154 з урахуванням аварії судна президента Польщі становить 2886 осіб, порахувала газета "Дело".

Влітку минулого року, наприклад, в Ірані розбився літак , на борту якого було 168 людей: 153 пасажирів (з них двоє дітей) і 15 членів екіпажу. Пасажирський лайнер марки "Туполєв" належав іранській авіакомпанії Caspian Airlines і здійснював рейс Тегеран - Єреван.

Найбільша катастрофа в історії Ту-154 і радянської авіації сталася 10 липня 1985 року під містом Учкудук (Узбекистан). Перевантажений літак зайшов у штопор. На борту перебувало 200 осіб, усі вони загинули.

Аварія Ту-154M з численними жертвами сталася в 2006 році біля Донецька. Літак прямував з Анапи до Санкт-Петербурга. Спроба екіпажу облетіти грозовий фронт на граничній висоті завершилася звалюванням у штопор. Тоді загинуло 170 людей.

В історії експлуатації Ту-154 було також і два теракти. Останній з них стався 24 серпня 2004-го. У цей день в Росії з різницею в три хвилини впали два літаки, з-поміж них і Ту-154Б-2, що виконував рейс Москва - Сочі. Літаки були підірвані в повітрі смертницями, відповідальність за теракти взяв на себе чеченський терорист Шаміль Басаєв.

Перший же теракт в історії польотів Ту-154 був здійснений ще у 1988 році. Відома в СРСР сім'я музикантів Овечкіних - мати і 10 її дітей - вилетіла з Іркутська в Ленінград на гастролі. Їм вдалося пронести на борт обрізи і вибухові пристрої. Захопивши літак, Овечкіни зажадали летіти до Лондона. Однак радянська влада не випустили судно за межі країни. В результаті штурму літак повністю згорів, загинули 9 осіб: бортпровідниця, троє пасажирів, а також п'ятеро Овечкіних: мати і четверо її старших синів.

Державні діячі, які стали жертвами авіакатастроф

До трагедії під Смоленськом, найбільш значущою в світовому масштабі авіакатастрофою, що призвела до смерті глав держав і політиків світового масштабу, за даними РИА "Новости", була загибель генерального секретаря ООН шведа Дага Хаммаршельда.

Його літак розбився 18 вересня 1961 року , коли генсек ООН прямував з миротворчою місією до Конго (нині Демократична Республіка Конго). Разом з Хаммаршельдом загинули кілька високопоставлених представників ООН і центрального уряду Конго.

1969 року загинув у спланованій авіакатастрофі президент Болівії Рене Бар'єнтос Ортуньйо.

У 1971 році у авіакатастрофі над територією Монголії загинув вірогідний наступник Мао Цзедуна на посаді голови ЦК КПК генерал Лінь Бяо. За однією з версій, Лінь намагався втекти до СРСР, але був убитий китайськими спецслужбами.

31 липня 1981-го за загадкових обставин загинув в авіаційній катастрофі командувач Національною гвардією і фактичний керівник Панами генерал Омар Торріхос.

24 травня 1981 за не з'ясованих остаточно обставин загинув в авіакатастрофі президент Еквадору Хайме Рольдос Агілера.

19 жовтня 1986 у небі над кордоном ПАР, Мозамбіку і Зімбабве зазнав катастрофи літак Ту-134, на якому в Мапуту з міжнародної конференції повертався президент Мозамбіку Самора Машел. Разом з президентом загинуло кілька міністрів зі складу мозамбікського уряду. Обставини катастрофи досі достеменно не з'ясовані.

17 серпня 1988 у супроводі групи осіб президент Пакистану генерал Зія-уль-Хак Мохаммад на військовому літаку "Геркулес С-130" вилетів з Ісламабаду на військову базу в Бахавалпур, розташовану за 330 миль від столиці Пакистану. Разом з ним летів ряд вищих офіцерів пакистанської армії, а також американський посол в Пакистані Арнольд Рейфел. Літак набрав висоту, зайняв свій коридор і взяв курс на військовий аеродром у Равалпінді, неподалік Ісламабаду. При наближенні до річки Сутледж літак упав і розбився.

6 квітня 1994 року в районі Великих африканських озер повстанцями з ПЗРК був збитий літак, на борту якого летіли президент Бурунді Кіпрі Натріаміра і президент Руанди Жувеналь Хаб'ярімана. У вбивстві двох президентів підозрюються члени повстанських угруповань тутсі, а також спецслужби сусіднього Заїру.

15 лютого 2001 недалеко від столиці Чаду Нджамени розбився літак уряду Республіки Чад. Загинули генеральний секретар адміністрації президента країни Абдерахман Даді і міністр розвитку Чаду Алі Ахмед Ламіне.

12 листопада 2001 у районі гірського озера Рара на території Непалу розбився вертоліт, в якому на гірський курорт прямувала непальська принцеса Прекш'я. Разом з нею загинуло 6 придворних і пілот вертольота.

5 квітня 2001 загинуло в авіакатастрофі військове керівництво Судану. На півдні країни розбився військово-транспортний літак, що перевозив спеціального представника міністра оборони країни, полковника Ібрагіма Шамсуддіна і ще 13 інших високопоставлених військових чиновників. Серед загиблих 12 генералів і 2 полковника.

26 лютого 2004 в авіакатастрофі загинув президент Македонії Борис Трайковський. Президентський літак Beech Aircraft, що був в експлуатації понад 30 років, впав за 10 км від боснійського міста Мостара. Разом з Трайковським загинули шестеро осіб з його оточення і два члени екіпажу. Слідча комісія визнала, що авіакатастрофа була викликана помилками екіпажу.

31 липня 2005 на кордоні Судану і Кенії розбився вертоліт, на якому летів перший віце-президент Судану Джон Гаранг.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1343 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ