Ср, 2024-04-24, 13:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 4 » Останні дні парламенту: законодавче виверження
11:41
Останні дні парламенту: законодавче виверження
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Третього грудня лідери депутатських фракцій і голови парламентських комітетів домовилися в останній тиждень роботи Верховної Ради VI скликання ухвалити закон про державний бюджет на 2013 рік. Розгляд документа почнеться вже 4 грудня, а 6 грудня народні депутати можуть ухвалити закон у цілому. Засідання погоджувальної ради традиційно завершилося протистоянням опозиції і більшості, яка відмовилася ввести в дію систему персонального голосування "Рада-3"., пише "КоммерсантЪ-Україна".

Останнє в VI скликанні Верховної Ради засідання погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і голів парламентських комітетів відкрив голова Ради Володимир Литвин. Коротко привітавши присутніх, він повідомив, що, згідно з календарним планом, парламент має розглянути ще 118 законопроектів, але тут-таки запропонував цього не робити. "Кабінет міністрів сьогодні (3 грудня) внесе в Раду проект державного бюджету на 2013 рік", - заявив спікер. У зв'язку з цим він запропонував погоджувальній раді 4 грудня о 10.30 заслухати інформацію уряду про основні параметри документа, після чого 4 і 5-го грудня розглянути його в парламентських комітетах.

"А в четвер (6 грудня) необхідно ухвалити його (закон про держбюджет) - і все, подякувати одне одному! Якщо ж ми втягнемося в розгляд питань порядку денного, це буде нескінченний процес", - сказав пан Литвин.

Ознайомившись з проектом державного бюджету на 2013 рік, Володимир Литвин повернув його уряду на доопрацювання. Своє рішення спікер тоді пояснив тим, що при розробці документа не було враховано пропозиції президента, які містяться в його щорічному посланні до парламенту, і вимоги бюджетної резолюції. Крім того, він заявив, що варто вилучити з документа пропозиції щодо призупинення дії або скасування низки законів. Незважаючи на обіцянки керівництва Партії регіонів, внесення доопрацьованого проекту держбюджету в Раду кілька разів переносилося.

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 3 грудня назвав основні параметри держбюджету - курс 8,5 грн/дол, інфляція на рівні 6%, а зростання ВВП - 3,6%.

"Регіонали" не читали закону про регламент - уряд, відправлений у відставку, не має права подавати закон "Про держбюджет", - зауважив голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк. Втім, керівництво Ради вважало за краще не акцентувати увагу на відставці Кабміну. "Як правило, держбюджет представляє Мінфін, а буде це міністр (Юрій Колобов) або його перший заступник Мярковський (Ігор Мярковський) - не має значення", - пояснив Володимир Литвин.

Голови парламентських фракцій Партії регіонів Олександр Єфремов і Народної партії Ігор Шаров підтримали пропозицію заслухати держбюджет 4 грудня, а думка лідера Компартії Петра Симоненка пішла врозріз з позицією більшості. "Необхідно подивитися, яка реальна ситуація в економіці зараз... За попередньою інформацією, цей проект бюджету ліквідує всі соціальні пільги громадян. Я переконаний, що такий розгляд проекту держбюджету - це точка ганьби Верховної Ради", - з надривом заявив пан Симоненко.

Голова парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін утримався від критики проекту держбюджету і вкотре запропонував внести до порядку денного законопроект про скасування ст.364 і 365 Кримінального кодексу, за якими засуджено лідера опозиції Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. Ще однією вимогою опозиції був розгляд Радою на цьому тижні законопроекту №11468, що передбачає введення в дію системи персонального голосування депутатів "Рада-3". "У першу чергу ми вимагаємо розгляду питання особистого голосування депутатів, тому, якщо на засіданні підготовчої групи буде розглядатися це питання, ми прийдемо, скажіть, коли!" - резюмував депутат.

Депутат НУ-НС: бюджет розглядати не будуть - проголосують за красиву обкладинку

Бюджет на 2013 рік не буде ухвалений, якщо буде дотримуватися норма про поіменне голосування. Про це заявив народний депутат (НУ-НС) Андрій Пишний, передає НБН.

"Партії регіонів і тієї більшості, яка існує, якщо буде дотримуватися норма Конституції про індивідуальне голосування, не існує", - вважає Пишний.

"Його (бюджет) ніхто розглядати не буде - проголосують за красиву обкладинку", - заявив нардеп.

Він зазначив, що, на його думку, під час голосування за бюджет в залі буде присутня не більш як 40 нардепів від Партії регіонів. "Завтра про цей бюджет доповідатиме міністр фінансів у відставці. У мене питання - про що питати міністра фінансів, який ні за що не відповідає? Це порушення всього, чого тільки можна", - додав нардеп.

Нагадаємо, 3 грудня у Верховнiй Радi України зареєстровали проект закону про Державний бюджет України на 2013 рiк.

Перед цим в.о. вiце-прем'єра - мiнiстра соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко повiдомляв, що Кабiнет мiнiстрiв України затвердив проект Державного бюджету на 2013 рiк з прогнозом зростання валового внутрiшнього продукту на 3,4% та iнфляцiєю 4,8%.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: виверження, Останні дні парламенту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ