Сб, 2024-04-27, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 21 » Освітяни по всій країні вимагають підвищення зарплат. Під Кабміном зберуться 5 тисяч вчителів
14:50
Освітяни по всій країні вимагають підвищення зарплат. Під Кабміном зберуться 5 тисяч вчителів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Акції протесту, організовані Профспілкою працівників освіти і науки України і Федерацією профспілок України (ФПУ), відбудуться 21 березня 2011 року в обласних центрах України і в м. Сімферополі, а 22 березня 2011 року - в Києві. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили у ФПУ.

Повідомляється, що акції проводитимуться у виконання ухвали пленуму центрального комітету профспілки працівників освіти і науки "у зв'язку з порушенням трудових прав працівників у сфері оплати праці, звуженням законодавчо встановлених соціальних гарантій для працівників галузі".

- Зі Львова та Луганська у Київ вирушив "автомайдан". Учасники протестують проти реформ та уряду
- У Харкові працівники заводу перекрили вулицю з вимогою виплати зарплат

Центральний комітет профспілки констатує, що нинішнє складне соціально-економічне положення працівників галузі обумовлене в значній мірі недосконалими умовами оплати праці.

"Сьогодні розмір посадових окладів працівників освіти, як і інших працівників бюджетної сфери, визначається на підставі встановленої Кабінетом Міністрів України фіксованої величини посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, що значно нижче за мінімальну заробітну плату і викликає їх зубожіння, приводить до "зрівнялівки" в оплаті праці", - зазначають представники ФПУ.

Крім того, на їх думку, соціально несправедливим і таким, що не відповідає задекларованій меті підвищення престижу педагогічної праці став упроваджений урядом порядок встановлення 20% надбавок тільки окремим категоріям педагогічних працівників.

У зв'язку з цим профспілки мають намір вимагати від Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України:

1. Забезпечення скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки і законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою для визначення розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників за всіма її розрядами;

2. Розповсюдження виплати 20% надбавок на всі категорії педагогічних працівників.

Планується, що 22 березня пікет під стінами Кабміну з вимогою підвищення зарплат проведуть близько 5 тисяч освітян. Про це повідомив глава профспілки освіти та науки Георгій Труханов.

Нещодавно ФПУ висунула ультиматум Міжнародному валютному фонду (МВФ) у зв'язку з його "антисоціальною діяльністю в Україні". У разі не виконання ультиматуму, ФПУ загрожує почати публічну компанію за припинення співробітництва з МВФ і видворенням представництва МВФ з України.

ФПУ надала місії МВФ обґрунтування недоцільності збільшення пенсійного віку для жінок і підвищення ціни на газ для населення, проте поки не отримала відповіді про офіційну позицію фонду. Представники ФПУ намагалися переконати МВФ у тому, що українське суспільство не готове до такої пенсійної реформи, яку запропонував уряд, і чинитиме жорсткий опір.

Крім того, ФПУ попросила Кабінет міністрів відкликати проект закону про пенсійну реформу з парламенту й організувати підготовку збалансованої реформи разом з профспілками і працедавцями. Інакше ФПУ обіцяла почати масові акції протесту у всіх регіонах країни.

Зазначимо також, що крім того в понеділок, 21 березня в Україні стартувала загальноукраїнська акція протесту. Учасники акції організували автопробіг зі Львова та Луганська, в рамках якого вони протестуватимуть проти соціальних реформ і вимагатимуть відставки уряду Миколи Азарова. Зустрінуться вони 25 квітня у Києві, де проведуть спільну акцію протесту.

Крім того, у Харкові працівники державного підприємства "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" 21 березня перекрили вулицю поблизу прохідної на знак протесту проти невиплати зарплат. Коментуючи акцію, заступник голови ЦК Профспілки працівників космічного та загального машинобудування України Зоя Затенацька сказала, що борги із зарплати на цьому заводі становлять понад 12 млн грн.

Нагадаємо, що кілька днів тому гірники шахти "Червоний Жовтень" міста Єнакієво вимагали від прем'єра Азарова покарати винних у невиплаті їм зарплати, яку вони не отримують вже з початку року.

Водночас, 17 березня у Дніпропетровську близько 300 осіб провели мітинг проти діяльності та політики прем'єр-міністра України Азарова. Мітингувальники вимагали від уряду встановлення жорсткого контролю над тарифами житлово-комунального господарства, цінами на пальне, харчові продукти і товари першої необхідності. Так само було висунуто вимоги про скасування Податкового кодексу, зняття з розгляду Верховною Радою Пенсійного, Трудового та Житлового кодексів.

У свою чергу українські автомобілісти, пасажирські і вантажні автоперевізники заявляли про намір розпочати масові акції протесту у разі, якщо буде запроваджено мито на нафтопродукти.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1037 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ