Чт, 2024-04-25, 22:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Отруєння в Туреччині: знайдено походження сурогатного алкоголю
16:39
Отруєння в Туреччині: знайдено походження сурогатного алкоголю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Партію підробленого алкоголю, яким отруїлися російські туристи в турецькому Бодрумі, було ввезено з території невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру.

За даними Мінсільгоспу Туреччини, під час розслідування інциденту отримано дані про те, що спиртне було ввезено в країну з невизнаної міжнародним співтовариством ТРПК фірмою "Жасмин" і реалізовано на місцевому ринку компанією "Бірлік", що базується в Анкарі, повідомляють РИА "Новости".

Кіпр розділений з 1974 року, міжнародно визнана Республіка Кіпр контролює менше двох третин території острова, тоді як на півночі існує невизнана Турецька Республіка Північного Кіпру.

Всього фірма "Жасмин" отримала "контрольний документ" на імпорт 180 тисяч пляшок джину, стільки ж горілки і 2,1 тисячі пляшок віскі. Частина з цієї партії (6 тисяч пляшок горілки, 5,8 тисячі пляшок джину, 240 пляшок віскі) було імпортовано в квітні та відправлено на курорт Аланья, що розташований в середземноморській провінції Анталья. У результаті рейду, проведеного поліцією в Аланьї, частину нереалізованого алкоголю, що перебувала на складах, було вилучено.

Скільки підробленого спиртного було направлено до Бодруму й інших районів Туреччини, не повідомляється. Експерти кажуть: турецький уряд використовує помилкові методи у протидії поширенню спиртного, що сприяє росту реалізації на місцевому ринку неякісного й підробленого алкоголю.

Нагадаємо, інформація про масове отруєння росіян на популярному турецькому курорті Бодрум надійшла 28 травня. Імовірно, туристи отруїлися неякісним алкоголем під час яхт-туру, організованого місцевою компанією в ніч проти 27 травня для групи російських туристів.

Першою жертвою отруєння стала росіянка Марія Шаляпіна. Вона померла в лікарні Анталії у понеділок. На наступний день - у вівторок - в клініці цього ж турецького курорту померла Айгуль Заляева 1991 року народження. У Москві померла туристка Марина Шевельова, 1989 року народження, вона була доставлена до лікарні з отруєнням метиловим спиртом і померла 30 травня ввечері.

Ще п'ять росіянок, які повернулися з турецьких курортів до Москви, потрапили до лікарні з отруєнням сурогатним алкоголем. Їх госпіталізували одразу після повернення на батьківщину до міського центру гострих отруєнь НДІ швидкої допомоги ім. Скліфосовського. Всього напередодні в лікарню доставили шістьох дівчат із симптомами сильного отруєння, але одну з них уже відпущено додому на амбулаторне лікування, передає NEWSru.com.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ