Пт, 2024-04-19, 15:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 16 » П'ятий фестиваль "Бандерштат" відбувся у Луцьку
07:55
П'ятий фестиваль "Бандерштат" відбувся у Луцьку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На вихідних у Луцькому парку імені Лесі Українки відбувся патріотичний фестиваль "Бандерштат". Квиток на два дні коштував 50 гривень.

На полі посеред парку гостей розважали музичні гурти "Тартак", "Димна суміш" та інші. Неподалік між деревами проводили гутірки, в яких взяли участь блогер Олена Білозерська, політики Олесь Доній, який у перший день фестивалю святкував свій день народження, та В'ячеслав Кириленко. На акустичній сцені перед входом на фестиваль з любителями літератури спілкувався шевченківський лауреат Василь Шкляр, пишуть у Gazeta.ua.

"Фестиваль проходить уже вп'яте. Але від цього він не став менш цікавим. Навпаки, ми залучаємо все більше цікавих людей і приносимо нове. Для нас зміна влади нічого не міняє. Степан Бандера, як був героєм, так ним і лишається. Ми на ділі пропагуватимемо його ім'я," - розповів голова оргкомітету й депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь.

За словами організатора, на фестиваль витратили понад сто тисяч гривень, які отримали від деяких політиків та спонсорів. За рахунок продажу квитків планують "вийти на нуль".

Лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський приїхав вже у перший фестивальний день, хоча його виступ було заплановано на неділю. На прохання гурту "Хорта" з Запоріжжя виступити разом з ними, він вийшов на сцену ще в суботу.

"Мене дивують дурні, які не вміють себе поводити на концертах. Оці "слемери", як вони себе називають, хочуть зробити щось цікаве, а не знають як. Я теж люблю стрибати зі сцени, але ж спочатку оцінюю свою вагу і дивлюсь, чи готовий до цього натовп, а вже після цього стрибаю. А то на мене зі сцени зіскочив чоловік кілограмів сто і розбив мені губу," - обурюється Положинський.

Найбільше ажіотажу викликав імпровізований бій між воїнами УПА та НКВС. Переодягнені у відповідну військову форму, члени Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" зі Львова показали, як виглядали бої між націоналістами та російськими окупантами. Офіцери та рядові у формі Червоної армії часто матюкалися, називали противників "бандерівцями" та "українською сволоччю".

Перед фінальним концертом Ігор Гузь закликав всіх взяти участь у флеш-мобі. Учасники вишикувались по лініях, які були заздалегідь намальовані білою фарбою вздовж поля і утворювали напис "Бандера". Волонтери дали кожному учасникові в руки аркуш червоного паперу. Усе це дійство фотографували з дельтаплану, який кружляв у небі.

"Завтра фото із нашого флеш-мобу відправимо на пошту президентові. Нехай він побачить, що Бандера - герой," - голосно сказав у мікрофон Гузь.

Минулого року фестиваль проведено 7-8 серпня під Луцьком, у селищі Рокині, на території Музею історії сільського господарства.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ