Чт, 2024-04-25, 13:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 11 » Папа Римський зрікається престолу. Вперше за 600 років
16:36
Папа Римський зрікається престолу. Вперше за 600 років
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
Папа Римський Бенедикт XVI оголосив про те, що має намір зректися престолу, повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на італійське агентство Ansa.

За даними видання, понтифік оголосив, що збирається зробити це 28 лютого, а до цього часу буде виконувати свої обов'язки.

Подібних прецедентів у сучасній історії не було. Як повідомляє агентство Ansa, про це рішення понтифік повідомив особисто в понеділок, 11 лютого, під час консисторії з канонізації мучеників Отранто. За його словами, він вирішив відмовитися від понтифікату для "блага церкви".

У поширеному в понеділок офіційному повідомленні вказується, що Бенедикт XVI залишить посаду через свій похилий вік, передає агентство Reuters. Раніше в пресі вже ходили чутки про можливу відставку глави Ватикану: серед причин називалося стан здоров'я понтифіка, якому виповнилося 85 років.

За його словами, йому "бракує сили". Папа сказав, що йому важко носити цей статус та ухвалювати рішення. Він каже, що вже давно обдумував це рішення та вважає, що це буде "благо для церкви".

Голова італійського уряду Маріо Монті повідомив про те, що дуже вражений цією новиною. На запитання журналістів, чи були якісь "сигнали" того, що Папа збирається залишити свій пост, прем'єр відповів, що жодних сигналів не було.

До цього останній випадок зречення понтифіка від престолу, не рахуючи антипап, стався в 1415 році. Тоді свій пост покинув Папа Григорій XII.

Кодекс канонічного права передбачає право Папи зректися престолу, причому це зречення не потребує чийогось ствердження. Єдиною умовою зречення є вільна воля Папи.

Бенедикт XVI очолив Римо-католицьку церкву в 2005 році. Він став 265-м Папою Римським і найстаршим за віком на момент обрання з часів Папи Климента XII, який був обраний в 1730 році.

Нового Папу оберуть вже в березні

Конклав кардиналів, який обере нового Папу Римського після відходу Бенедикта XVI, збереться в березні 2013 року, повідомляє телеканал Rai News24.

Папа римський зазначив, що самостійно ухвалив рішення зректися престолу. Він підкреслив, що усвідомлює, наскільки серйозний його вчинок та висловив надію на те, що у Ватикані якнайшвидше визначать, хто стане його наступником.

Йозеф Алоїз Ратцінгер народився 16 квітня 1927 року в селищі Маркель ам-Інн у Баварії в родині поліцейського. 19 квітня 2005 він був обраний главою Римсько-католицької церкви і прийняв папське ім'я Бенедикта XVI, ставши наступником Івана Павла II.

Бенедикт XVI вільно говорить англійською, німецькою, італійською, латинською та іспанською мовами, читає тексти на старогрецькій мові та івриті.

Ратцінгер народився в містечку Марктль в родині комісара жандармерії Йозефа Ратцінгера.

У 1941 році він став членом гітлерюгенду. У 1944 році поступив на службу в Австрійський легіон в підрозділ допоміжного персоналу протиповітряної оборони в Мюнхені. При наближенні американських військ в 1945 році дезертирував і незабаром був арештований у себе вдома. Після цього він провів кілька місяців у таборі для військовополонених.

У 1951 році Ратцінгер закінчив факультет теології та філософії Мюнхенського університету, незабаром після чого отримав сан священика. У 1953 році, захистивши дисертацію з спадщини блаженного Августина, він увійшов до числа кращих теологів Німеччини.

З 1959 року він почав викладати теологію в європейських університетах. У Ватикані він вважався найближчим соратником папи римського Іоанна Павла II.

Очікувалося, що Папа Римський Бенедикт XVI може відвідати святкування 1025-річчя Хрещення Русі, яке Україна буде відзначати 28 липня, проте офіційного запрошення він так і не отримав.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1282 | Додав: adminA | Теги: 600 років, Папа Римський, престолу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ