Чт, 2024-04-25, 01:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 9 » Париж паралізовано через найсильніший снігопад за 24 роки
09:27
Париж паралізовано через найсильніший снігопад за 24 роки
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Сильні снігопади і мороз на території північної Європи стали причиною серйозних порушень в транспортному повідомленні, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зокрема, літаки з Амстердама, Берліна і Женеви вилітають з великими затримками. Величезна кількість швидкісних поїздів були відмінені по всій Європі. У Шотландії дороги заповнені кинутими автомобілями.

Та понад усе складні погодні умови відзначились на Франції. В середу снігом завалило Париж. Сильний снігопад, який спустився на столичний регіон Франції, паралізував рух транспорту, повідомляє РИА "Новости".

За даними національної метеорологічної служби Meteo France, за день в столиці випало 11 сантиметрів опадів - це найсильніший снігопад з січня 1987 року.

Згідно з повідомленням дорожньої служби Франції, протяжність автомобільних заторів, котрі утворилися через складні погодні умови, в паризькому регіоні перевищила 300 кілометрів. Рух практично паралізовано, ситуація на найбільших магістралях оцінюється як украй важка. Стан доріг, які покрилися льодом і сніжною кашею, загрожує численними інцидентами. При цьому автомобілістів попереджають, що у разі аварії допоможуть їм нескоро, тому що робота дорожніх служб та евакуаторів також украй ускладнена.

Рішенням влади на всіх магістралях регіону заборонено рух вантажівок. Десятки тисяч автомобілістів заблоковано в заторах. На одній з автострад - дорозі А13, яка веде на північний захід, - поліція рекомендує водіям кидати свої машини і вибиратися як вийде.

Як відзначають очевидці, дорожню ситуацію ускладнює те, що місцеві водії абсолютно не готові до таких метеоумов. "Машина не пристосована для снігу - він йде не часто, а таке (як зараз) буває раз на рік, тому ми особливо не готуємося. Машина ковзає, їхати дуже важко", - розповідає паризький таксист. Зокрема, у більшості машин немає зимових шин.

Рух громадського транспорту також украй ускладнений. Автобуси, які вийшли вранці на маршрути, відправилися назад в автопарки, де залишаються і досі. Через низку інцидентів практично паралізований рух поїздів на лінії приміських поїздів RER A, що проходить через столицю. Високошвидкісні поїзди TGV на півночі, заході і сході країни вимушені обмежити швидкість, що неминуче приведе до запізнень і накладок.

Важкі метеоумови привели до закриття на півтори години столичного аеропорту Руассі (імені Шарля де Голля) і на півгодини - Орлі. Зараз робота аеропортів відновлена, проте відкрито лише по одній злітно-посадковій смузі. Затримки рейсів можуть досягати декількох годин. Одним з тих, чиї плани порушив снігопад, виявився прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон, який збирався потрапити до Росії. Через снігопад, йому довелося пропустити виставу у Великому театрі.

Також в паризьких аеропортах було заблоковано тисячі пасажирів. "Більше сотні рейсів Air France у другій половині дня було відмінено в Руассі, ще біля сорока направлено в інші французькі аеропорти", - повідомив представник авіакомпанії, відзначивши, що схожа ситуація склалася і в іншому великому паризькому аеропорту - Орлі.

Він відзначив, що Air France має 1,2 тис готельних номерів в безпосередній близькості від аеропорту, проте всі вони дуже швидко виявилися зайнятими. "У нас також є готелі і за межами Руассі, проте дороги для доступу до них заблоковано", - сказав представник найбільшого французського авіаперевізника.

Через це безліч пасажирів вимушені були провести ніч в аеропортах. Їм надано їжу, напої і ковдри. За словами представника Air France, щоб виправити ситуацію, компанія збільшує частоту рейсів, проте екіпажам повітряних судів також складно дістатися до аеропорту через критичну ситуації на дорогах в столичному регіоні.

Складна ситуація склалася також в столичному метрополітені, навантаження на який різко збільшилося після того, як багато хто пересів з особистого транспорту на громадський.

Через снігопад та ожеледицю закрита знаменита Ейфелева вежа. Як пояснили в компанії, що експлуатує монумент, посипати "Залізну пані Парижа" сіллю не можна - конструкції це протипоказано. Доступ на Тріумфальну арку також закритий для відвідувачів. Проте туристи отримали можливість зняти рідкісниі кадри заваленого снігом міста.

У ці дні Париж вже активно готується до Різдва, проте за іронією долі рясний снігопад тільки псує парижанам святковий настрій.

У той же час, на півдні Франції абсолютно протилежна погода. Там в ці дні незвичайно тепло. Так наприклад, в Бордо температура повітря досягає +16 градусів. У Ліоні, Тулузі і Марселі стовпчики термометрів в середу дійшли до +17, а на Корсіці, в Аяччо, зафіксований рекорд - +19 градусів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вся Європа потерпає від сильних морозів і снігопадів. Через сильний снігопад і неймовірно холодну погоду у низці країн Європи порушено роботу аеропортів, ускладнений рух автотранспорту і поїздів. Через снігопади були закриті лондонський аеропорт Гатвік, аеропорт шотландського Едінбургу, аеропорт Ліона у Франції та аеропорт Женеви.

Від сильних снігопадів понад усе потерпає Польща. У Варшаві комунальні служби вимушені очищати вулиці від снігу кожні 15 хвилин. Тим часом, в Німеччині в деяких районах випало від 40-ка до 60-ти см снігу.

Сильний снігопад став причиною скасування більше 170-ти рейсів з аеропортів Мюнхена і більше 400 з Франкфурта. Ожеледь і снігопад призвели до великої кількості аварій на автотрасах по всій Німеччині. Незвично холодна погода встановилася також в Чехії, що призвело до ожеледі на дорогах і численних аварій.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1086 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ