Пт, 2024-03-29, 13:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 28 » Паризький автосалон відкрився
15:54
Паризький автосалон відкрився
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
В рамках Паризького автосалону компанія Lexus показала новий концепт-кар LF-CC. Дводверне купе передбачає вихід нової серійної моделі, яка прийде на зміну IS350. Новинка перейняла багато рис спортивного гібридного концепту LF-LC, продемонстрованого на Детройтському міжнародному автосалоні і демонструє подальші розвиток дизайнерської філософії Lexus L-finesse.

Особливо варто відзначити об'ємну решітку у формі веретена, три світлодіодні фари, встановлені на термостійкому покритті у вузькому проміжку між верхньою та нижньою частиною переднього крила, аеродинамічні крила, сильно нахилене вітрове скло, а також особливі аеродинамічні елементи - плавники. Кузов автомобіля пофарбовано у новий колір Fluid Titanium. Розміри концепту типові для машини подібного класу: 4660 × 1375 × 1840 мм при колісній базі в 2730 мм, пише Авто@mail.ru.

В інтер'єрі автомобіля ставка зроблена на розвиток філософії HMI - "взаємодія людини і машини". Так, приладова панель розділена на дві зони, верхня оснащена екраном з можливістю виведення декількох типів зображення, а нижня надає доступ до механізму перемикання передач. Однак дійсно ключове слово для інтер'єру Lexus LF-CC - це, звичайно, сенсорний дисплей, адже саме такі пристрої замінюють звичні "крутилки" мультимедійної і кліматичної систем, а також замінюють кнопки на кермі і дозволяють перемикати передачі, не відволікаючись від дороги. Нарешті, варто відзначити широке використання в обробці металу і м'яких пластиків.

Що ж стосується силової установки, то творці зробили Lexus LF-CC гібридом. Автомобіль отримав поєднання 2,5-літрового бензинового двигуна і електромотора на постійних магнітах з водяним охолодженням, що працює від нікель-металгідридної батареї. Двигун працює в парі з безступінчатим варіатором E-CVT і системою повного приводу.

Потужність і динамічні характеристики автомобіля не називають. Втім, така політика зрозуміла - справа в тому, що вихід серійного Lexus IS нового покоління вже не за горами. Хоча представники компанії відмовляються назвати точну дату появи новинки, відомо, що автомобіль покажуть в 2013 році на "одному з найбільших автошоу", найвірогіднішим з яких є автосалон у Детройті.

BMW: передньопривідний Active Tourer

BMW з переднім приводом - всі вже начебто звикли до думки, що скоро саме такий автомобіль з'явиться в модельному ряду баварської компанії. І все ж, коли бачиш новий концепт Active Tourer, який німці привезли на Паризький автосалон, маєш сумнів: а чи справжній це BMW? Давайте розберемося!

Незважаючи на імідж BMW, ви повинні чітко розуміти - перед нами сімейний автомобіль. Принаймні, саме таким бачать його самі баварці. Зовнішність Active Tourer відрізняють, перш за все, фірмова решітка радіатора, короткі свеси, високий профіль, світлодіодні фари, а також спеціальна срібляста емаль.

Набагато більший інтерес представляє інтер'єр BMW Active Tourer. Сенсорні дисплеї тут замінюють звичні клавіші аудіо-та мультимедійної системи, а також блок управління кліматом. Інформація з панелі приладів тепер дублюється на вітрове скло за допомогою спеціального проектора. Крім того, автомобіль отримав кермо нової форми, а також спеціальний панорамний дах, світлопроникність якого можна регулювати за бажанням.

Під капотом BMW Active Tourer розміститься 1,5-літровий бітурбований бензиновий двигун, а також електромотор. Таким чином, концепт стане гібридом, який здатний працювати в трьох режимах - Comfort, Sport і Eco Pro, - а також долати до 30 км лише на електротязі. Сукупна потужність гібрида складе 190 к.с.

Отже, що ж ми побачили? Невже в майбутньому BMW перейде на гібридні компакти для "сім'ї" і забуде про драйверскі автомобілі? Зовсім ні! Концепт BMW Active Tourer лише передбачає появу серійного 1 GT, який буде конкурувати з Mercedes-Benz B-класу. До того ж, нова передньопривідна платформа буде використовуватися лише обмежено: маленькі купе і кабріолети збережуть задній привід. Серійну модель баварці можуть показати вже навесні 2013 року.

Ford: нове народження Mondeo

Взагалі, новий Ford Mondeo ми вже бачили на автосалоні в Детройті. Однак тоді він був представлений під ім'ям Fusion - саме так на ринку США іменується дана модель. Хоча будемо справедливі - називати Fusion і Mondeo абсолютно однаковими автомобілями буде не зовсім коректно. Адже машини для ринку Північної Америки традиційно мають інші мотори, іншу підвіску і так далі.

Для нас прем'єра нового Mondeo - це дуже важлива подія. Адже саме ця модель давно утримує лідерство в сегменті "D" (старе покоління приписували ще до цього класу). І навіть в минулому році сильно постарілий Mondeo з величезною перевагою випереджав усіх суперників. І причина цього не лише у відмінній ціні на машину, але і в ... Хоча, чого ми тут лукавимо - справа, звичайно ж, в ціні. Але якою буде прайс-лист на новий Mondeo? Поки на це найважливіше питання ми не відповімо - доведеться почекати.

Але все йде до того, що Mondeo подорожчає. Нова машина стала більша за свого попередника, що дозволить їй влаштуватися в сегменті "Е" за європейською класифікацією, де вона буде сперечатися вже з такими моделями, як Toyota Camry, Nissan Teana або Kia Optima. Ну поміркуйте самі - довжина представленого Mondeo складає 4869 мм. Для порівняння, габарити тієї ж Camry рівні ... 4825 мм. Не хочете міряти по довжині - будь ласка, порівняємо колісну базу: у Mondeo вона дорівнює 2850 мм, а у Toyota Camry і Nissan Teana по 2775 мм. Тому нічого дивуватися, що на другому ряду крісел ти відчуваєш себе так вільно. Можна абсолютно спокійно сидіти, закинувши ногу на ногу!

Про те, що новий Mondeo буде відтепер виступатиме в класі "Е", говорить і якість обробки салону - вона на дуже високому рівні. Мабуть, ще жоден автомобіль марки Ford не був зроблений так "преміально". Тут тепер є і величезний панорамний дах, і повністю світлодіодні фари (вони здатні змінювати напрямок), і мультимедійна система SYNC з великим дисплеєм на центральній консолі, яка завідує кліматом в салоні, виходом в інтернет, мобільним телефоном, музичною системою. Причому система SYNC здатна розуміти навіть людський голос! А кнопки на новому Mondeo тепер ... сенсорні. Виглядає здорово, сподіваємося, під час експлуатації все це електронне диво не буде глючити. А ще на Mondeo почнуть ставити надувні ремені безпеки для задніх пасажирів, які дозволять значно знизити ризик пошкодження грудної клітки під час ДТП.

Дивують і двигуни нового Mondeo. Вірніше, тільки один - розробники зважилися на установку двигунчика об'ємом всього один літр! Причому трициліндрового! Сам двигун гідний - при своєму обсязі він видає 125 к.с. і 170 Нм. Для порівняння, на старому Mondeo базовим є 1,6-літровий агрегат, який видає 120 к.с. і 160 Нм. І який споживає майже на два літри палива більше! Не просто ж так, саме даний мотор виграв у цьому році престижну премію "Двигун року". Правда, ще невідомо, чи будуть літровий моторчик завозити в СНД - чи зможуть наші покупці Mondeo адекватно прийняти той факт, що їх велика машина матиме три циліндри? До того ж, мотори серії EcoBoost досить вимогливі до якості палива. Інші агрегати стандартні: бензинові з наддувом об'ємом 1,6 і 2,0 л, а також дизелі такого ж обсягу. Не ясна точна дата появи гібридної версії, але вона обов'язково буде. Під капотом такої машини виявиться 2,0-літровий бензиновий EcoBoost і електромотор.

Як і раніше, новий Ford Mondeo випускатиметься в трьох кузовах: седан, хетчбек і універсал. На останній в Європі буде зроблена головна ставка, адже практичні машини тут традиційно популярні.

Kia: чергова новинка

У гаммі компанії Kia однооб'ємник Carens залишався одним з небагатьох автомобілів, який був зроблений в "дошрайерную" епоху. Але при погляді на нове покоління Carens, яке було представлено на автосалоні в Парижі, відразу стає зрозумілим, що головним його дизайнером був саме Петер Шрайер, якому корейці повинні поставити прижиттєвий пам'ятник. Адже багато в чому саме завдяки дизайну автомобілі цієї корейської компанії користуються великим попитом в усьому світі (в тому числі і у нас).

Новий Carens став новим у всьому. Зовні машина стала виглядати набагато цікавіше, і, найголовніше, іншим став салон машини. Відтепер Kia Carens має великий красивий монітор, клімат-контроль, підігрів керма, систему автоматичного паркування і багато інших "наворотів", які ми вже звикли бачити на різних моделях корейської компанії. До речі, Carens буде випускатися у двох версіях. Базова отримає п'ять крісел, але при бажанні можна буде купити більш практичну модель з трьома рядами крісел. Крім того, і це в даному випадку дуже важливо - в салоні Carens стало помітно просторіше, з'явилися і такі речі як регульовані в двох напрямках задні крісла (кожне можна настроювати індивідуально).

Під капот Kia Carens вирішено встановлювати бензинові двигуни об'ємом 1,6 л і 2,0 л потужністю 136 к.с. і 177 к.с. відповідно. Європейські покупці отримають ще й парочку дизелів об'ємом 1,7 л. Один буде видавати 115 к.с. і 260 Нм, а другий порадує вже 136 к.с. і 330 Нм. У першому випадку витрата палива складе всього 4,5 л на 100 км шляху. Продаж Carens почнеться навесні наступного року. Тоді ж стануть відомі і ціни на цю модель.

Chevrolet: модель майбутнього кроссовера Trax

У всьому світі цей автомобіль буде називатися ємним і коротким словом Trax. А в СНД замість Trax буде Tracker. Веселе прізвисько йому, правда, теж забезпечено, хоча і не таке образливе ... До того ж у свій час Chevrolet вже випускав кросовер з такою назвою, який представляв собою копію Suzuki Vitara.

Можете не сумніватися, що Chevrolet Tracker буде користуватися в СНД дуже високим попитом. Адже це він стане одним з найдоступніших кросоверів на нашому ринку. Швидше за все, цей автомобіль буде коштувати у нас близько 150 тисяч гривень.

У СНД Chevrolet Tracker буде оснащуватися двома бензиновими двигунами об'ємом 1,4 л з наддувом і атмосферним 1,8 л. Обидва стануть видавати по 140 к.с., але при цьому турбований агрегат має більший крутний момент. Що буде входити в базову комплектацію вітчизняних машин наразі невідомо (у початкових версіях Tracker отримає привід тільки на одну вісь). Проте зрозуміло, що в СНД з'явиться дуже цікава система MyLink. Головна її особливість полягає в тому, що вона дозволяє інтегрувати ваш телефон в машину. І виводити на великий екран у центрі приладової панелі дані тієї ж самої навігаційної системи. Не тієї, яку встановив на заводі автовиробник, а вашої власної, закачаної на смартфон.

Renault: всі версії нового Clio

На Паризькому автосалоні дебютувала одна з головних новинок для європейського ринку - четверте покоління Renault Clio. Машина за 22-річну історію розійшлася тиражем близько 12 мільйонів екземплярів і не виникає сумнівів, що чергова французька "муза" продовжить традиції попередників. До слова, це перша Renault, цілком виконана під керівництвом шеф-дизайнера Лоренса ван ден Акера - швидше за все, майбутні моделі компанії запозичать деякі ідеї, випробувані на Clio.

Новинка вийшла ефектною - крім того, в Renault передбачили широкі можливості індивідуалізації за прикладом Mini або лінійки DS у Citroen. Майбутній покупець зможе вибрати один з восьми кольорів кузова, трьох варіантів графіки на даху, підібрати по своєму смаку обробку решітки радіатора, дзеркал і бамперів, а також замовити опціональні 17-дюймові колеса. Звичайно, не залишений без уваги і повністю новий інтер'єр - передня панель, кермо, дефлектори системи вентиляції, обшивки дверей і облямування важеля КПП також можна підігнати під свої бажання.

Але найцікавіше всередині - це мультимедійна система R-Link c сенсорним семидюймовим дисплеєм, що має доступ в мережу інтернет, безліч онлайн-сервісів, які дозволяють використовувати різні додатки. По суті, це повноцінний планшетний комп'ютер - до R-Link можна підключити будь-які мобільні пристрої, а, крім того, в R-Link є "навігація" фірми TomTom з функцією відстежування дорожньої ситуації. А ще за допомогою R-Link водій може змінити ... звук двигуна! Так-так, система має декілька варіантів "голосів", який відтворюється через динаміки "музики", а в майбутньому напевно з'являться альтернативні варіанти.

Clio стала трохи більшою в порівнянні з попередницею - довжина збільшилася до 4062 мм, завширшки хетчбек додав 25 мм, а ось висота, навпаки, зменшилася на 45 мм, що додає моделі ефектний вигляд. Плюс розширені передня (+34 мм) і задня (+36 мм) колії. Залишається лише пошкодувати, що відтепер Clio буде проводитися тільки у вигляді пятидверки - тридверна версія виглядала б ще ефектніше. Незначно додав і багажник - його обсяг зріс з 288 до 300 літрів. При цьому Renault заявляє, що машина стала легше - в залежності від модифікації, аж до 100 кілограмів! Цей факт в поєднанні з новими моторами повинен поліпшити динамічні показники.

Двигунів на старті продажів буде три - це трициліндровий бензиновий турбомотор об'ємом 0,9 літра, і півтораралітровий дизель, обидва розвивають по 90 "конячок". Молодший мотор повинен замінити в лінійці атмосферні 1.4 - він видає 135 Нм крутного моменту. Дизель, зрозуміло, більш тяговітий - 220 Нм. Плюс 120-сильний (190 Нм) турбований агрегат об'ємом 1,2 літра (замість 1.6). Причому в якості опції для останнього доступний шестиступінчастий "робот" EDC з подвійним зчепленням. Продажі Renault Clio нового покоління в Європі стартують вже в жовтні 2012 року, а універсал приспіє до весни 2013 року.

Однак, для нас все це поки не має значення. Представництво Renault в СНД ще не ухвалило рішення про постачання Clio на наш ринок. Причина в низькому попиті на модель минулого покоління, та й не зовсім зрозуміло, як будуть працювати новітні двигуни на нашому бензині. Виняток може бути зроблено лише для "зарядженої" версії Clio RS з турбомотором об'ємом 1,6 літра. Так-так, французи не стали тягнути і теж привезли її на Паризький автосалон! Правда, у фанатів попередніх Clio RS тепер є привід для смутку.

І не біда, що кузов, як і у випадку із звичайними Clio, залишається тільки п'ятидверним - тим більше, він отримав агресивний передній бампер зі сплітером і задній дифузор, які за запевненнями Renault, створюють реальну притискну силу на великих швидкостях. Та й 200-сильний турбований двигун розвиває 240 Нм в діапазоні 1750-5600 об/хв проти 215 Нм при 5400 об/хв раніше. Але куди поділися чотирьохпоршневі супорти Brembo? Замість них відтепер - звичайна "плаваюча" скоба з 320-міліметровими дисками. Зі списку опцій зникли і "ковші" Recaro. А головне - коробка передач. Немає більше жодної "механіки" - тільки шестиступінчастий "робот" EDC з підрульовими "пелюстками"! Хоча Renault Sport і заявляє, що в режимі Race EDC перемикається всього за 150 мілісекунд, це забирає дещицю участі водія в процесі.

Серед опцій з'явилися шкіряний салон, задній "парктронік", камера заднього виду і 18-дюймові колісні диски. Добре хоч, що за доплату Clio RS і раніше можна оснастити більш жорстким шасі Cup із зменшеним на 5 мм кліренсом. Плюс меню RS Drive, в якому доступні три алгоритму роботи електропідсилювача керма, коробки передач, педалі акселератора і системи стабілізації. Подібним "девайсом" вже може похвалитися хетчбек Megane RS. Залишається сподіватися, що інженери Renault Sport ще не розучилися робити швидкі передньопривідні "запальнички" - не виключено, що Clio RS влаштує прочухана будь-яким суперникам в сегменті компактних "хот-хетч". Правда, відповіді на всі питання ми дізнаємося не раніше весни 2013 року, коли Clio RS з'явиться у продажу.

Porsche: економний Panamera Sport Turismo (3,5 літра на 100 км!)

Компанія Porsche представила концептуальний Panamera Sport Turismo з кузовом універсал. Концепція відображає ідею функціонального спортивного автомобіля, який об'єднує в собі характерний для марки Porsche високий динамічний потенціал з практичністю в повсякденній експлуатації.

Задньопривідний Panamera Sport Turismo має гібридну силову установку (мотор-генератор + 4,0-літровий бензиновий V8) з піковою потужністю 416 к.с. (306 кВт), яка дозволяє автомобілю розганятися з місця до 100 км/год менш ніж за шість секунд. При цьому середню витрату палива (у циклі NEFZ) силова установка забезпечує на рівні 3,5 літра на 100 кілометрів, а викид CO2 нижче 82 г/км.

Радіус дії Sport Turismo на електротязі складає 30 км при швидкості 60 км/год. Але це не межа, електродвигун автомобіля може використовуватися на швидкостях до 130 км/год. В Sport Turismo передбачена можливість управління та моніторингу численних систем і процесів за допомогою смартфона. Так, наприклад, використовуючи спеціальний додаток можна дистанційно контролювати час зарядки літій-іонної батареї від електромережі або заздалегідь настроювати температуру в салоні перед майбутньою поїздкою.

Jaguar: грізний родстер F-Type

Porsche 911 Carrera, Audi R8 і Aston Martin Vantage доведеться посунутися - Jaguar в рамках Паризького автосалону представив новий двомісний родстер F-Type.

Новий родстер - це просторова алюмінієва архітектура, передньомоторна компоновка і, звичайно ж, задній привід. Довжина F-Type - 4470 мм, ширина (без зовнішніх дзеркал) - 1923, висота - 1296, а колісна база - 2622 мм. І це все при масі 1597 кг. Виходить, що F-Type на 21 мм коротший за 911-го, але при цьому на цілих 50 мм ширше! Правда, в масі новачок алюмінієвому "911-му кабріолету" програє 147 кг. Втім, більш коротка і ще більш широка Audi R8 Convertible, яка, до речі, теж виконана з "крилатого" металу, важить на 38 кг більше, але тут можна дати фору - машина-то повнопривідна. Але ось сталевий "англієць" Aston Martin Vantage Roadster суттєво важчий - 1710 кілограмів при довжині 4382 і ширині в 1866 мм ...

Технологія виготовлення і збірки алюмінієвого кузова на кшталт тієї, що застосуються при виробництві нового Range Rover, - елементи, виконані методом лиття під тиском, екструзії і штампування, з'єднуються, в основному, заклепками із застосуванням спеціального клею-герметика, що збільшує міцність. Алюмінієве зварювання, звичайно ж, є, але його по мінімуму. Технологи кажуть, що відмова від зварювання економить 75% електроенергії, затрачуваної на виробництво кузовів. Для F-Type використовується високоміцний алюмінієвий сплав AC300 з 6000-ї серії, який забезпечує міцність, порівнянну з платформою XK, для якої він спочатку і був розроблений. З алюмінію навіть рамка лобового скла та дуги безпеки, що страхують голови пасажирів при перекиданні автомобіля! При цьому незабарвлений кузов F-Type без оперення важить всього 261 кг. Поперечно розташовані подвійні важелі передньої і задньої підвіски, поворотні кулаки і підрамники теж з "крилатого" металу.

Оперення - двері, крила, капот - з спеціально розробленого сплаву AC600. Формується він краще, тому технологам вдалося зберегти задану дизайнерами пластику кузова і відтворити ключові лінії. Новий сплав зміг забезпечити радіус вигинів в 8 мм, що раніше (наприклад, на XK) було неможливим. Виготовлення деталі відбувається c застосуванням так званої теплої формовки. Алюмінієва заготівля розігрівається до 260 0C і тільки після цього вона відправляється під 1000-тонний прес. Бампери, кришка багажника і активний спойлер - композитні.

Варіантів виконання новоспеченого родстера три. Стандартний F-Type отримав 340-сильний (450 Нм) V6 з механічним нагнітачем Rutts компанії Vortex. У версії F-Type V6 S - аналогічний шестициліндровий мотор, але з більш продуктивним компресором і зміненою програмою управління, які дозволили зняти з мотора 380 л.с. і 460 Нм. На вершині лінійки - F-Type V8 S, тут вже п'ятилітрова "вісімка", яка розвиває 495 сил і 625 ньютон-метрів, і вона теж з механічним нагнітачем.

Динаміка наступна: звичайний F-Type до 100 км/год розганяється за 5,3 секунди, V6 S - за 4,9, а V8 S проробляє цю вправу всього за 4,3 секунди. Показники максимальної швидкості - 260, 275 і 300 км/год, відповідно. Коробка для всіх версій однакова - автоматична восьмиступінчастою Quickshift, а ось передавальні числа головної передачі відрізняються в залежності від мотора. Трансмісія, звичайно ж, дозволяє перебирати передачі вручну за допомогою селектора або підрульових пелюсток.

Гарячі S-версії мають диференціали з блокуваннями: у S V6 - самоблок підвищеного тертя, а у версії V8 S - диференціал, що блокується за допомогою фрикційної муфти, працюючої в оболонці системи динамічної стабілізації. На цих же версіях в "базі" є опціональна програма регулювання динаміки Configurable Dynamics, яка дозволяє водієві налаштувати жорсткість підвіски, ефективність рульового підсилювача і алгоритм роботи трансмісії за своїм смаком. Втім, електроніка може і автоматично міняти параметри шасі в залежності від режимів та умов. Пакет Configurable Dynamics включає функцію Dynamic Launch (активує режим найбільш ефективного старту з місця), секундомір проходження кола і датчик перевантажень.

Алгоритми роботи силового агрегату (двигуна і коробки) визначаються адаптивною стратегією перемикання, яка містить 25 різних програм для різних стилів водіння і дорожніх умов. Електроніка задає режими роботи, відстежуючи поздовжні і поперечні прискорення, поведінку педалей і навіть опір руху (враховуються спуски і підйоми). Якщо електроніка розуміє, що водій дотримується енергійного стилю, силовий агрегат автоматично переводиться в більш агресивний режим, перехід на підвищену передачу здійснюється при більш високих обертах. У цьому випадку під час гальмувань система управління самостійно з перегазовками спустить коробку на декілька передач вниз, щоб у водія завжди під ногою була максимальна тяга.

Цікава фішка - функція розпізнання поворотів Corner Recognition. Коли автомобіль на дузі, перемикання вгору виключені, трансмісія тримає вибрану передачу до тих пір, поки автомобіль не вийде з повороту. Потрібно це для того, щоб пілот міг скористатися тягою на виході з віражу.

Безпека теж не на останньому місці. F-Type для американського і європейського ринків вже сертифікований. Пасажирів захищає жорстка просторова структура, ключові елементи якої виготовлені із застосуванням лиття під тиском, і зовсім немаленька зона програмованої деформації з парою потужних поздовжніх брусів, готових при ударі поглинути неабияку частину енергії. Подушок безпеки - чотири. Фронтальні, двостадійні, без будь-яких хитрощів, але от бічні не зовсім звичайні - вони збільшеного об'єму і складної конфігурації. Ці ейрбег, вистрілюючи з підставки сидіння вгору, захищають відразу і стегно, і таз, і грудну клітку, і руку, і, головне, голову з шиєю. Звичайно, найбільш ефективно подушка спрацює, якщо в якості підпору буде підняте скло.

На варті здоров'я пішоходів - податливий алюмінієвий капот, його задня частина (та, що ближче до лобового скла) при зіткненні з пішоходом парою піропатронів відстрілюється вгору на 20 см. Робиться це для того, щоб капот якомога раніше прийняв на себе збитого людини і, деформуючись, почав гасити енергію удару. При цьому вірогідність того, що пішохід дістане головою до скла або бічної стійки значно зменшується.

Система динамічної стабілізації ESP у F-Type повністю відключається. Коротке натискання на клавішу дезактивує протибуксирну систему, тривале 10-секундне утримання - електроніку вимикає зовсім, і тут вже тримайся ... Є в списку додаткового устаткування і активний круїз-контроль, працюючий на безпеку у всьому діапазоні швидкостей, здатний екстрено зупинити автомобіль.

А що ж інтер'єр? Тут чимало неординарних рішень. Візьміть, наприклад, консолі, центральні дефлектори, "літакові" тумблери або клавіші "клімату", що нагадують кнопки касетного магнітофона 80-х. Мультифункціональне кермо (на S-версіях знизу "урізаний") і сенсорні плафони внутрішнього підсвічування на манер флагманського XJ. Мультимедіа тут нова зі збільшеним 6,8-дюймовим сенсорним монітором (на XK - 6,1 дюйма). Посадка, на перший погляд, дуже зручна, але остаточно все стане на свої місця тільки на треку. Власне, перші тести і старт продажів заплановано на весну після березневого дебюту закритої версії купе на Женевському автосалоні.

А що ж багажник? Його обсяг у 200,5 літра постійний і не залежить від положення даху (за це окреме спасибі). До слова, у Audi R8 "скриня", розташований спереду, хизується 100-літровим об'ємом, а у Porsche 911 Carrera - 135-літровим. Але Aston Martin Vantage Roadster з цієї четвірки "робить" всіх, маючи 300 літрів корисного об'єму. Цікава справа - багажний відсік F-Type сконфігурований таким чином, що в нього поперек поміщається сумка з ключками для гольфу (от же ж справді, англієць!), І ще залишається чимало місця в глибині.

Крім звичайних передсерійних зразків, англійці в Парижі продемонстрували варіант F-Type з оригінальним багажником, в який поміщені кілька штатних валіз різного розміру. Вийшло, що вмістилище перетворилося на свого роду органайзер, який дозволяє максимально ефективно використовувати весь обсяг, укладений між колісними арками, силовими елементами, підвіскою і складним дахом. Не виключено, що ця фішка втілиться в життя і буде пропонуватися як опція.

Bentley: "молодший брат" Continental GT3

Bentley представила в Парижі новий концепт - Continental GT3. Новинка побудована на базі найшвидшого автомобіля в лінійці британського виробника - Continental GT Speed. На відміну від свого повнопривідного "старшого брата", Continental GT3 отримає задній привід, а також набір сучасних доробок, актуальних в світі автоспорту. Зокрема нові карбонові передній спліттер, задній дифузор і заднє антикрило.

Поки представники Bentley не назвали точних технічних характеристик автомобіля, але, згідно з чутками, під капотом новинки встановлять модифікований турбований двигун W12 від стандартної моделі.

Поки британці закликають запастися терпінням і почекати до кінця 2013 року, коли будуть завершені всі випробування автомобіля і відбудеться його офіційна презентація.

Suzuki: концепт-кар S-Cross

Suzuki показала прототип майбутнього кроссовера. Презентація концепт-кара S-Cross пройшла в рамках Паризького автосалону 2012. Новинка стане першим автомобілем в рамках програми Suzuki, згідно з якою з 2013 року на європейський ринок щорічно будуть виводитися нові моделі. Серійний варіант концепту буде відрізнятися зниженим рівнем викидів CO2, підкреслюють в Suzuki.

"Характеристики і можливості нового автомобіля будуть націлені в першу чергу на комфорт. В той же час модель буде відрізнятися і високою практичністю, завдяки наявності одного з найбільших багажних відсіків серед кросоверів сегмента", - відзначає автовиробник.

Розміри Suzuki S-Cross складуть: довжина - 4310 мм, ширина - 1840 мм, висота - 1600 мм, колісна база - 2600 мм. Технічні подробиці новинки не повідомляються, відомо лише, що вона "володіє широким діапазоном рухомих характеристик, які дозволять вибрати як спокійний і економічний стиль водіння, так і більш спортивну манеру і навіть рух по снігу". Suzuki планує встановлювати на S-Cross систему повного приводу нового покоління.

В екстер'єрі S-Cross наявні хромовані деталі, протитуманні світлодіодні фари і рейлінги нового дизайну. Аеродинамічна форма автомобіля вносить вклад в забезпечення економічності.

Міцність кросовера забезпечується захисною панеллю передньої частини днища, виступаючими крилами, нижніми молдингами, а також 20-дюймовими хромованими дисками. Модель забарвлена в спеціально створений для неї колір "кришталево-зелений металік" (Crystal Green Metallic).

Нагадаємо, в кінці серпня проходив Московський автосалон-2012. А до цього в рамках Нью-Йоркського автосалону, який проходив з 4 квітня і закрився 15 квітня, були обрані кращі автомобілі 2012 року і було показано багато новинок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: Відкрився Паризький автосалон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ