Ср, 2024-04-24, 05:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 6 » Педагоги засмучуються: їх почали мало поважати
13:50
Педагоги засмучуються: їх почали мало поважати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Професійне свято працівників сфери освіти традиційно відзначається у першу неділю жовтня. Напередодні Дня вчителя освітяни поділилися з виданням "Дзеркало тижня. Украина" роздумами про свою професію, її місце в суспільстві і ставлення до неї держави.

Вчителі нарікають, що в очах суспільства вони нерідко представляються невдахами, які не вміють заробляти гроші. Таку думку "Дзеркалу тижня" висловила викладач Ірина Мегедь.

"У сучасному безвідповідальному суспільстві саме місіонерство вчителя ставиться під сумнів. Повага до нього свідомо розхитується, так як його подають і сприймають як звичайного найманого працівника. Хоча він один з небагатьох, хто продовжує відповідати", - вважає педагог.

На її думку, "для держави вчителі дуже часто "государеві карлики", вони завжди всім зобов'язані і зобов'язані миттєво".

Мегедь впевнена, що зміни, що відбуваються в школі, могли б кардинально поліпшити ситуацію в освіті, якби вчитель мав право голосу при введенні хоч якихось змін у навчальний процес.

У той же час, її колега Леонід Стеценко вважає, що можливість виконати свою місію є у всіх. Але можливість і здатність - це різні поняття.

"Зрозуміло, що будь-які війни - політичні, економічні, збройні - виграють або програють не політики, економісти чи генерали, а шкільні вчителі. Учитель сам повинен бути економістом - тоді його учні здатні будуть підняти економіку і своєї сім'ї, і своєї держави. Учитель сам повинен бути політиком - тоді його учні не стануть ігнорувати вибори, а їх політичний вибір не буде залежати від реклами або кілограма гречки. Учитель сам повинен бути генералом - і тоді його учні будуть готові встати на захист своєї Вітчизни. Але всі ці речі можливі тільки за умови глибокої етичності самого вчителя", - впевнений педагог.

У свою чергу директор гімназії Віктор Громовий вважає, що вчитель може допомогти дитині отримати знання, але не дати їх.

"Коли мені як директору гімназії батьки говорили, що хотіли б мені "віддати дитину", я жартував: навіщо мені ваша дитина, у мене своїх троє, тому залиште її собі ... а от допомогти їй отримати освіту можемо ми разом, об'єднавши зусилля родини та школи. Дати ж знання ми не можемо, ваша дитина їх може тільки отримати з нашою допомогою", - впевнений педагог.

Нагадаємо, що згідно з даними соціологічних досліджень, в Україні для набуття статусу в суспільстві потрібні здоров'я, впливові знайомства і родинні зв'язки, тоді як на Заході цінуються високий інтелект і здібності.

"Риба гниє з голови", - це ж стверджують і високі представники інших держав. Як зауважує посол США в Україні Джон Теффт, чи не найбільша проблема, з якою стикаються в Україні американські інвестори, - це кумівство, а екс-посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн - "телефонне право".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: abel | Теги: педагоги, Повага
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ