Чт, 2024-04-18, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 15 » Пентагон: Іран створить ядерну бомбу за шість років
09:03
Пентагон: Іран створить ядерну бомбу за шість років
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Американські військові стверджують, що для виготовлення ядерної бомби Ірану буде потрібно до шести років. Як заявили в ході слухань у Конгресі США високопоставлені американські генерали, іранським науковцям потрібно близько року, щоб виробити необхідну для цього кількість високозбагаченого урану, передає Бі-Бі-Сі.
Потім, на їхню думку, від трьох до п'яти років піде на розробку самого пристрою, "який можна буде застосувати на практиці".

За словами глави оборонно-розвідувального агентства США генерал-лейтенанта Рональда Бьорджесса, центрифуги іранського ядерного центру Натанз зараз виробляють лише низькозбагачений уран і ще жодного разу не використовувалися для вироблення високозбагаченого урану.

Заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джеймс Картрайт вважає, що якщо Іран перейде на вироблення урану з 90-процентним збагаченням, який необхідний для виготовлення бомби, то буде потрібно кілька років, щоб її створити і провести необхідні випробування.

Кілька днів тому президент Ірану Махмуд Ахмадінежад оголосив про запуск нових центрифуг третього покоління, які, як стверджують керівники іранської ядерної програми, здатні значно прискорити процес збагачення урану.

Нові центрифуги більш досконалі, ніж колишня модель П1 (P1), яку, за різними повідомленнями, Ірану вдалося придбати на чорному ринку в 1980-их роках.

Збагачення урану є головною причиною побоювань Заходу щодо ядерної програми Ірану, оскільки за допомогою цих технологій може бути створене не тільки паливо для атомних станцій, але і ядерна зброя. При цьому Іран продовжує наполягати на мирному характері власної ядерної програми.

Тим часом, представники Британії, Німеччини, Китаю, Росії, США і Франції відновили переговори про посилення санкцій щодо Ірану. У американських політиків досі немає упевненості в тому, що пропозиції США про нові санкції проти Ірану будуть підтримані всіма членами Ради Безпеки ООН, включаючи Китай і Росію.

Російський президент Дмитро Медведєв напередодні заявив, що нові санкції проти Ірану можуть стати неминучими. У свою чергу, глава "Росатома" Сергій Кирієнко висловив думку, що можливі санкції не перешкодять Росії запустити в майбутньому році Бушерську АЕС.

Що стосується Китаю, то до цих пір він не робив жодних публічних заяв пор те, що готовий підтримати запропонований США проект санкцій відносно Ірану. Лідери двох держав, проте, констатували помітне зближення позицій по Ірану.

Американські дипломати при ООН говорять, що в проекті йдеться про п'ять сфер, яких можуть торкнутися санкції - це енергетика, судноплавство, фінанси, ембарго на постачання озброєнь і каральні заходи щодо членів Революційної гвардії, які курують ядерну програму Ірану.

Переговори "шістки" про введення санкцій проти Ірану можуть розтягтися ще на багато тижнів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1096 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ