Чт, 2024-04-25, 00:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Грудень » 22 » Передбачає вакцинацію від COVID-19 для 50% населення план вакцинації на 2021 рік — МОЗ
19:19
Передбачає вакцинацію від COVID-19 для 50% населення план вакцинації на 2021 рік — МОЗ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

  У 2021 році передбачається вакцинувати від коронавірусу понад 400 тис. медичних працівників, майже 10 млн літніх осіб, понад 1,4 млн працівників освіти та представників інших пріоритетних груп.

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я.

У ЦГЗ підкреслили, що  світовий попит напевне переважатиме можливості виробляти вакцину протягом всього 2021 та 2022 років. Тому наразі необхідно визначити групи населення, які можуть отримати вакцини першими.

“На основі рекомендацій ВООЗ/SAGE та ETAGE та Національної технічної групи експертів із питань імунопрофілактики (НТГЕІ) в Україні визначено 9 пріоритетних груп населення для вакцинації від COVID-19. У межах 4-етапної кампанії з вакцинації у 2021 році поставлено амбітну мету охопити щепленнями щонайменше 50% населення країни у 2021 році”, – заявили у Центрі.

Згідно з оприлюдненими даними, планується вакцинувати 402 171 медичного працівника, 41 тисяч військовослужбовців ОС, 156 871 працівника соціальної сфери, 136 353 осіб у закладах догляду: інтернатах, будинках дитини, закладах для осіб похилого віку.

Крім того, щеплення отримають також 9 978 194 людини віком понад 60 років, включно з тими, що входять до групи медичного ризику, 1 428 055 працівників освіти, 6 370 378 осіб віком від 18 до 59 років, які мають хронічні захворювання і належать до групи медичного ризику, 570 733 працівники ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, військовослужбовців ЗСУ, МВС.

У відомстві зауважили, що  у разі, якщо Україна отримає вакцини, які потребують холодового ланцюга з умовами зберігання від 2°C до 8°C, то розрахунково щомісячно буде зроблено близько 1,7 млн ін’єкцій.

Для забезпечення такого результату планується залучити всі пункти щеплень, які будуть приділяти понад 50% робочого часу на вакцинацію від коронавірусу, крім того, залучать 400 мобільних бригад лікарів.

“Вакцинація в Україні буде добровільною для всіх та буде організована і проведена у спосіб, який не поставить під загрозу проведення рутинної вакцинації відповідно до Календаря щеплень”, – нагадали у Центрі громадського  здоров’я.

Раніше представник України при ЄС Микола Точицький заявив, що Польща може виступити посередником у наданні Євросоюзом вакцини проти коронавірусу для України.

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що Україна розраховує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби у березні 2021 року в рамках механізму COVAX.

Нагадаємо, кількість вакцин від коронавірусної хвороби COVID-19, які може отримати Україна у рамках міжнародної програми COVAX, становитиме 8 мільйонів доз.

Раніше у МОЗ повідомили, що вакцина від COVID-19 з’явиться в українських аптеках не раніше осені 2021 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 446 | Додав: adminA | Теги: план вакцинації на 2021 рік, Моз, вакцинація, COVID-19 для 50% населення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ