Пт, 2024-03-29, 15:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Переговори у Берліні обіцяють бути складними і до півночі
14:05
Переговори у Берліні обіцяють бути складними і до півночі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко проведе у середу 19 жовтня у Берліні окрему зустріч з лідерами Франції та Німеччини Франсуа Олландом та Ангелою Меркель перед початком переговорів за участю глав держав у "нормандському форматі". Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Перед проведенням переговорів у "нормандському форматі" відбудеться окрема зустріч президента України з президентом Франції Франсуа Олландом та Канцлером ФРН Ангелою Меркель", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розкладом заходів, розміщеному на сайті президента Франції, зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", має розпочатися о 18:30 за київським часом.

Заради переговорів у "нормандському форматі" Петро Порошенко скасував раніше заплановану зустріч із президентами Європейської ради, Єврокомісії та Європарламенту, яка також мала відбутися у середу ввечері.

Путін озвучить у Берліні "добре відому російську позицію" щодо окупованого Донбасу, проривів не очікується – Пєсков

Президент Росії Володимир Путін у Берліні на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" озвучить "добре відому російську позицію" щодо окупованого Донбасу, проривів не очікується. Про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Це добра можливість ще раз донести до наших візаві російську позицію, вона, щоправда, добре відома, вона досить послідовна", - сказав Пєсков.

"Проривів не очікуємо. В ідеалі кращим результатом було б зобов`язання України виконати Мінські домовленості таким чином, як це зафіксовано у підписаному відповідними главами держав документі", - додав він.

Водночас Пєсков наголосив, що "ідеальні цілі не завжди відповідають реальності". Він підтвердив, що переговори глав чотирьох держав відбудуться сьогодні пізно ввечері у Берліні.

За словами Пєскова, після зустрічі в "нормандському форматі" відбудуться переговори глав Німеччини, Франції і Росії щодо Сирії.

Пєсков пообіцяв, що Кремль поінформує про результати переговорів, після чого Путін повернеться до Москви.

"План сьогодні напружений – до опівночі не закінчити, як мінімум", - сказав Пєсков.

Як повідомлялося, 18 жовтня в ході телефонної розмови президента України Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель сторони обговорили ситуацію на Донбасі і домовилися провести зустріч голів держав у нормандському форматі в середу, 19 жовтня, в Берліні.

При цьому президент України Петро Порошенко вже теж заявляв, що українська сторона не очікує від цих переговорів значного прориву.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що саміт у "нормандському форматі" буде можливий тільки в разі, якщо на ньому буде перспектива "закріпити домовленості", яких можуть досягти помічники чотирьох лідерів. Москва заявляє, що вимагає від України швидкого поступу у політичних аспектах мінських угод, таких, як місцеві вибори на цій території і "амністія" бойовиків, іще до вирішення безпекових і гуманітарних питань. Київ натомість наголошує, що ще до саміту має бути створена "дорожня карта", що чітко визначила б порядок виконання Росією її зобов’язань за мінськими домовленостями про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Крім того, в АП наголошували, що проведення зустрічі "нормандської четвірки" для вирішення лише так званих політичних компонентів "Мінська" є неприйнятним

Наприкінці минулого тижня заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляв, що керівники Франції та Німеччини погодилися на ідею створити "дорожню карту" виконання мінських угод, яка передбачала б чітку послідовність безпекових кроків для припинення бойових дій на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: переговори, Берлін, півночі, складні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ