Пт, 2024-04-26, 01:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 19 » Перемовини щодо Асоціації з ЄС закінчено. Підпишуть, коли Україна буде готова
17:15
Перемовини щодо Асоціації з ЄС закінчено. Підпишуть, коли Україна буде готова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей заявляє, що переговори між Україною та Європейським Союзом щодо Угоди про асоціацію завершено.

"Сьогодні ми можемо публічно заявити про те, що переговори щодо Угоди про асоціацію завершено", - сказав він в ході 15-го саміту Україна-ЄС у понеділок у Києві. Ромпай додав, що європейська сторона хоче підписати цю угоду, проте це залежатиме від внутрішньої ситуації в Україні.

У Києві на XV саміті Україна-Європейський Союз завершилися переговори президента України Віктора Януковича з лідерами Євросоюзу, які тривали близько 2,5 години замість запланованих 40 хвилин.

Саміт відбувається в Адміністрації президента України, українську сторону представляє президент Янукович, європейську делегацію - президент Ради ЄС ван Ромпей і президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше українська та європейська сторони висловили сподівання, що на цьому саміті буде офіційно заявлено про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію.

Планується, що в рамках саміту Янукович обговорить зі своїми європейськими колегами прогрес, досягнутий у діалозі з ЄС щодо впровадження безвізового режиму на основі відповідного плану дій, представленого під час попереднього саміту Україна-ЄС у листопаді 2010 року.

Крім того, буде розглянуто низку питань міжнародного та регіонального співробітництва, що становлять спільний інтерес. Журналісти перебувають у прес-центрі Адміністрації президента, де відбувається трансляція саміту на "Першому національному каналі". До самої зали, де триває захід, представників ЗМІ не пустили.

Янукович каже, що сьогодні ми підійшли до завершення роботи з підготовки тексту угоди з ЄС про асоціацію

Президент України Янукович заявляє, що країна готова до прискореної технічної підготовки до підписання угоди з ЄС про асоціацію.

"Україна готова до прискореної технічної підготовки угоди про асоціацію до підписання", - сказав Янукович, відкриваючи саміт Україна-ЄС у понеділок у Києві.

"Фактично ми вже розпочали імплементацію окремих її положень", - наголосив він. Янукович зазначив: "Сьогодні ми підійшли до завершення роботи над текстом угоди про асоціацію, переходу до етапу її підготовки до підписання та подальшої імплементації".

Президент України також вважає, що процес розширення ЄС не повинен припинятися, поки за його межами перебуватимуть такі країни, як Україна.

"Я переконаний, що проект об'єднаної Європи не буде завершеним, поки за його межами перебуватимуть такі великі європейські країни й народи, як український народ", - сказав президент.

Янукович також заявляє, що Україна продовжить модернізацію своєї газотранспортної системи за фінансової підтримки Євросоюзу.

"Ми продовжуємо модернізацію газотранспортної системи України за підтримки Європейського Союзу та європейських фінансових інститутів", - сказав він під час XV саміту Україна-ЄС у Києві в понеділок.

Янукович наголосив, що питання зміцнення енергетичної безпеки Європи є одним із ключових у відносинах між Україною та ЄС.

Баррозу: саміт Україна-ЄС надасть нового імпульсу просуванню Києва до підписання угоди про асоціацію

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що саміт Україна-ЄС надасть нового імпульсу просуванню Києва до підписання угоди про асоціацію.

"Я вірю в те, що ми зможемо надати подальшого імпульсу процесу руху України до асоціації та економічної інтеграції. Я також сподіваюся, що нам вдасться привезти з собою зобов'язання України робити все можливе для того, щоб закласти подальші основи цієї асоціації", - сказав він під час саміту Україна-ЄС у Києві в понеділок.

Президент ЄС: справа Тимошенко - свідчення заполітизованості українських судів

Президент Ради ЄС ван Ромпей знову наголосив на занепокоєності Євросоюзу в зв'язку з певною заполітизованістю українських судів.

"Наше занепокоєння пов'язане з певною заполітизованістю судової системи в Україні. Свідченням цьому є справа Тимошенко" - сказав він на саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві.

Крім того, Ромпей зазначив, що також ідеться про свободу слова в Україні та свободу зборів. За його словами, ці принципи мають вирішальне значення в зближенні України з ЄС і для подальшого розвитку країни як конкурентоспроможної та динамічної.

Ромпей також зазначив, що в цьому контексті дуже важливе проведення майбутніх парламентських виборів відповідно до демократичних стандартів.

Безвізовий режим з ЄС залежить від виконання Україною необхідних умов, впевнений Баррозу

Запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС залежить про виконання всіх необхідних умов, передбачених відповідним планом дій, заявив президент Європейської комісії Баррозу.

"Ми також сьогодні обговорювали впровадження плану по запровадженню безвізового режиму, і я запевняю вас, що його буде впроваджено як тільки будуть виконані всі необхідні умови", - сказав він на саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві.

У свою чергу президент України Янукович наголосив, що невід'ємною складовою подальшого зближення України та ЄС є розширення людських контактів і зняття бар'єрів для вільного спілкування між українським народом і жителями європейських країн.

"Хотів би відзначити успішне завершення переговорів про внесення змін до угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення оформлення віз", - сказав глава української держави.

Він заявив, що стратегічною метою країни є запровадження безвізового режиму з ЄС, а ключовим завданням на нинішньому етапі - забезпечення виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму для України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: саміті Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ