Вт, 2024-04-16, 12:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Перша справа проти Тимошенко: кримінал шиють Держскарбниці
17:28
Перша справа проти Тимошенко: кримінал шиють Держскарбниці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками зловживань, внаслідок яких двом учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу не повернули заставу. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. У результаті перевірки, проведеної Генпрокуратурою, були виявлені ознаки злочинних дій посадовців Держскарбниці.
"Зловживаючи службовим становищем та перешкоджаючи виконанню судових рішень, вказані особи упродовж шести місяців після проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" не повернули двом його учасникам - юридичним особам конкурсні гарантії в розмірі 800 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ підкреслюють, що внаслідок цих дій суд наклав на Фонд державного майна санкції в розмірі понад 3 млн грн, "що заподіяло істотну шкоду інтересам держави".

"Генеральна прокуратура за цими фактами порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.382 КК України. Організовано досудове слідство", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялось, 29 вересня 2009 року ТОВ "Нортіма" (належить Ігорю Коломойському) придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд грн. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд грн. Крок аукціону становив 50 млн грн. У торгах взяли участь 3 компанії - ТОВ "Азот-сервіс (Росія) (подала заявку від імені ТОВ "СИБУР") ", ТОВ "Фрунзе-Флора (Україна)" і ТОВ "Нортіма" (Україна).

Пізніше комісія з приватизації ОПЗ Фонду держмайна ухвалила рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі з приватизації заводу у зв`язку з тим, що він був проданий за заниженою ціною.

Крім того, екс-прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи результати проведення приватизації ОПЗ, звинуватила в змові претендентів на придбання ОПЗ з метою приватизації підприємства за заниженою ціною.

Пізніше заставна сума була повернена лише ТОВ "Азот-Сервіс" (Росія).

14 грудня 2009 року Господарський суд Києва зобов'язав Фонд державного майна України (ФДМ) повернути ТОВ "Фрунзе-Флора" (Суми), котре контролює бізнесмен Костянтин Григоришин, конкурсну гарантію у розмірі 400 млн грн, сплачену за участь в конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".

25 грудня Господарський суд м. Києва стягнув на користь ТОВ "Нортіма" з Фонду державного майна України 400 млн грн перерахованої конкурсної гарантії та 2 млн 695 тис 890 грн 41 коп – 3% річних за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання. Також суд поклав на ФДМУ відшкодування судових витрати у справі.

Після проведення конкурсу Тимошенко заявила, що внесені застави буде повернуто не раніше, ніж після повторної приватизації підприємства.

За часів прем'єрства Тимошенко Держказначейство очолювала Тетяна Слюз, яка вважається близькою до Олександра Турчинова і Тимошенко.

Напередодні президентських виборів, тоді ще кандидат у президенти Віктор Янукович пообіцяв, що питання повернення застав учасникам конкурсу приватизації Одеського припортового заводу у разі його перемоги розглядатиметься як першочергове.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1117 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ