Пт, 2024-04-26, 11:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 8 » Перший автомобіль на повітрі винайшли в Україні. ВІДЕО
10:21
Перший автомобіль на повітрі винайшли в Україні. ВІДЕО
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Майбутнє ближче, ніж нам здається. Екологічно чистий транспорт, що працює на стисненому повітрі і не залишає шкідливих викидів, міг би вже курсувати по Харкову. Наш 48-річний земляк Олег Збарський довів, що переробити звичайний "Жигуль" на пневмомобіль можна навіть у власному гаражі - потрібно тільки бажання і фінанси. Журналісти поспілкувалися з першим харків'янином, який зробив своє авто "зеленим", пишуть "Вести".

За словами Олега Збарського, технологія створення екологічно чистого автомобіля не така вже й складна - потрібно замінити розподільчий вал звичайного двигуна внутрішнього згоряння на спеціально виготовлений. Замість карбюратора використовується кульовий кран, через який з балонів подається стиснене повітря в двигун. Звичайний двигун внутрішнього згоряння, якщо є балони і розподільчий вал, можна перевести на роботу з повітрям за годину. Стільки ж часу піде, щоб двигун знову запрацював на бензині.

Свій особистий ВАЗ-2104 умілець вручну переробив на пневмомобіль ще в 2009 році. Відтоді так і колесить по місту, не забруднюючи атмосферу. Головний недолік першого пневмоавтомобіля - громіздкі балони, які доводиться возити на задньому сидінні. З мінусів "зеленого" авто - низька швидкість, максимум до 40 кілометрів на годину, та й двох балонів вистачає всього на 10 кілометрів траси. "Технологія ще сира, але машина їде, ось в чому справа. І виділяється не вуглекислий газ, а повітря", - хвалиться Олег Збарський.

Закінчивши з авто, інженер задумався про те, аби перевести всі харківські маршрутки на стиснене повітря, хоча б теоретично. "Міські маршрутки реально переобладнати під роботу на стиснутому повітрі. Кількох балонів повітря вистачить, щоб мікроавтобус проїхав 10-20 км з пасажирами на швидкості 60 км/год. Для цього замість бензозаправок на певній відстані можна встановити компресорні станції, де балони з газом будуть заправляти стисненим повітрям", - говорить Збарський.

Нагадаємо, у Великобританії в 2010 році було створено автомобільний двигун, який працює на відходах міської каналізації. Добових каналізаційних відходів 70 британських сімей вистачає на 15 тис кілометрів пробігу такої моделі авто.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1238 | Додав: adminA | Теги: Україна, перший автомобіль на повітрі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ