Сб, 2024-04-27, 00:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 23 » Перший серійний електромобіль Kia Ray EV представили корейці
15:52
Перший серійний електромобіль Kia Ray EV представили корейці
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Лише місяць тому фірма Kia розсекретила свою субкомпактну п'ятидверку Ray і практично тут же представила її електричного побратима - Kia Ray EV. На початку наступного року почнеться виробництво Kia Ray EV, який стане першим корейським серійним електромобілем. А так само першим електромобілем в світі, який випускатиметься на одній лінії разом з бензиновою модифікацією, пишуть "Автоновости".

Зовні електричний Kia Ray EV нічим не відрізняється від свого бензинового побратима, та і в інтер'єрі відмінностей мінімум. Під підлогою електромобіля розташовується блок літій-іонних батарей, які живлять електромотор потужністю 50 кВт (68 к.с., 167 Н-м). За словами розробників, батарею вдалося зробити на 13% легшою і на 15% більш ємкою за батареї, що використовуються конкурентами. При цьому гарантований десятирічний термін її експлуатації.

При повністю заряджених акумуляторах Kia Ray EV здатен проїхати 139 кілометрів. Динамічні характеристики електромобіля складно назвати вражаючими - стокілометровую позначку машина долає за 15,9 с і розганяється до 130 км/г. І це недивно, адже Kia Ray EV став важчим за бензиновий хетчбек на 187 кг (1185 кг). Вельми серйозна надбавка у вазі для такого субкомпактного автомобільчика, довжина якого лише 3,59 м.

Повна перезарядка батареї від електромережі напругою 220 В займає шість годин, і лише 25 хвилин при зарядці від спеціального терміналу. В даний час в Кореї побудовано вже 500 подібних станцій, що дозволяють перезаряджати батареї в "швидкому" режимі, і всі вони внесені до пам'яті навігаційної системи Kia Ray EV. До 2013 року корейці планують мати вже 3100 терміналів по всій країні, отже навігаційну систему автомобіля доведеться досить часто оновлювати.

З інших особливостей Kia Ray EV варто відзначити рекуперативну гальмівну систему, а також спеціальний звуковий генератор, що видає звук працюючого двигуна внутрішнього згорання при досягненні електромобілем швидкості 20 км/г або при їзді заднім ходом.

Спочатку буде побудовано лише 2500 Kia Ray EV, які у вільний продаж не надійдуть, а будуть віддані для дослідної експлуатації в різні держустанови і організації. І лише після завершення всіх випробувань і аналізу зібраних даних, корейці ухвалять рішення про подальшу долю цього електромобіля. Але вже зараз зрозуміло одне - за межами Кореї Kia Ray EV навряд чи з'явиться.

Слід зазначити, що опулярність "зелених" електромобілів у найближчих 5 років приведе до стрімкого зростання кількості електрозаправних станцій. У цьому впевнені фахівці галузевої дослідницької компанії Pike Research.

"Успіх гібридних автомобілів, закладений на початку 2000-х років, поза сумнівом, підігріватиме інтерес водіїв всього світу до електричних автомобілів", - вважає старший аналітик Pike Джон Гарнер.

На станціях власники електромобілів зможуть зарядити акумулятори своїх машин або навіть узяти на прокат вже заряджений акумулятор, щоб заощадити час на зарядці.

У звіті компанії мовиться, що в найближчі п'ять років по всьому світу можуть запрацювати понад 4,7 млн електрозаправних станцій. Лідером у цьому напрямку стануть США, де кількість електричних заправних станцій до 2015 року перевищить мільйон.

У Pike Research кажуть, що 4,7 млн станцій будуть потрібні, щоб заряджати 3,1 млн електромобілів, які до 2015 року вийдуть на дороги всього світу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: п'ятидверку Ray
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ