Сб, 2024-04-20, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Перший український електробус показали у Львові
09:52
Перший український електробус показали у Львові
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У Львові презентували перший в Україні електробус "Електрон". Презентація електробуса відбулася в рамках робочого візиту на Львівщину міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, який відвідав одне з підприємств концерну "Електрон" де ознайомився з його технологічними і виробничими процесами, передає УНІАН.

Символічний ключ від першого електробуса вручено міському голові Львова Андрію Садовому.

За словами очільника міста, "унікальність електробуса в тому, що на робочу зміну, якщо б це був автобус, на дизпаливо слід було б витратити, орієнтовно, 2,5 тис. грн. На зміну електробуса – 250 грн. Плюс фільтрів не треба, плюс екологія. Зараз електробус буде проходити сертифікацію і випробування на дорогах Львова. До кінця цього року він вже буде на одному з маршрутів. Електробус буде на балансі "Львівелектротрансу" і вартість поїзду у ньому буде така ж, як і у електротранспорті".

Електробус моделі Е19101 – сучасний екологічний транспорт нового покоління, його вартість становить 9 млн грн. Міська рада Львова закупить у цьому році 1 електробус.

Низькопідлоговий 12-метровий електробус розрахований для перевезення до 100 пасажирів. Для осіб з обмеженими можливостями передбачено відкидний пандус та місце в салоні, обладнане ременями безпеки.

Рідинна система опалення (включаючи автономний обігрівач) та кондиціонери забезпечують оптимальний мікроклімат у салоні. Пневматична підвіска електробуса має функцію "кнілінг" – зниження кліренсу електробуса для зручності посадки пасажирів.

За привод використовується ведучий міст із вбудованим тяговим електродвигуном. Потужність тягового двигуна електробуса – 230 кВт. Тяговий інвертор працює в режимі векторного керування електродвигуном, що дозволяє досягти високої точності й оперативності регулювання швидкості і моменту на валу двигуна, а також забезпечує високий ККД за рахунок мінімізації втрат на нагрівання та перемагнічування. Максимальна швидкість електробуса – 70 км/год, а його пробіг без підзарядки батарей перевищує 200 км.

Акумулятори електробуса безпечні в експлуатації і мають великий ресурс (від 5000 до 8000 циклів "заряд-розряд" залежно від умов експлуатації й обслуговування). Бортовий зарядний пристрій забезпечує зарядку батареї від мережі 380 В. Додатково може бути встановлений пантограф для зарядки батареї електробуса від тролейбусної контактної мережі.

Характеристики батарей дозволяють здійснювати швидку зарядку високим струмом (за 15-20 хвилин до 70% загальної місткості батарей). Безперервний контроль за параметрами джерел живлення здійснює система контролю й обслуговування батареї BMS (Battery Management System).

Система управління високовольтними та низьковольтними ланцюгами здійснюється за допомогою CAN-шини. На дисплеї водія відображається повна інформація про режими роботи всіх вузлів і стан окремих компонентів. Вартість електробуса – 9 млн грн.

В електробусі застосовано гальмівну систему EBS (двоконтурна – ABS, ASR), а також стоянкове і світлофорне гальма. Кузов електробуса виконаний з нержавіючої сталі.

Головні переваги електробуса "Електрон" перед наявними видами міського транспорту: відсутність шкідливих викидів в атмосферу; підвищений комфорт для пасажирів за рахунок низьких рівнів шуму і вібрації в салоні; зниження загальноміського шумового фону; низькі витрати на обслуговування та ремонт.

Раніше у Києві презентували нові трамваї: обігрів, Wi-Fi і відеоспостереження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1088 | Додав: adminA | Теги: перший український електробус, показ, львів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ